יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס בוחש בפוליטיקה הישראלית כמו מורהו יאסר ערפאת.
עבאס מנצל את הדמוקרטיה הישראלית לצרכיו המדיניים אך בשטחי הרש"פ הוא רומס את ערכי הדמוקרטיה ברגל גסה.
מזה שנים רבות מכחיש יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס כי הוא מתערב בפוליטיקה הישראלית, דבר שעשה גם קודמו יאסר ערפאת, אולם העובדות מוכיחות בדיוק את ההיפך.
מחמוד עבאס מנסה באופן קבוע לבחוש בדרכים שונות בפוליטיקה הישראלית ולנסות ליצור מציאות שתסייע לו במאבקו נגד ישראל בנימוק שהוא פועל למען השלום ודו קיום בין יהודים לערבים, מבחינתו כל הדרכים כשרות לחזק בתוך ישראל גורמים ערבים התומכים בעמדותיו ולנסות ולהשפיע על דעת הקהל הישראלית.
עם כניסתו לתפקיד לפני כחודשיים שלל שר הביטחון אביגדור ליברמן את אישור הכניסה לישראל של מחמד אלמדני, איש הרשות הפלסטינית אשר מונה על ידי מחמוד עבאס לתפקיד הממונה על הקשר עם החברה הישראלית.
על פי המידע שהיה אצל גורמי הביטחון, פעל מחמד אלמדני להקים מפלגה ערבית בישראל וגם היה לו חלק נכבד בהקמת "הרשימה המשותפת" של ערביי ישראל במערכת הבחירות האחרונה.
גורמים בכירים בפת"ח ברמאללה מספרים כי מחמוד עבאס מפעיל באופן קבוע לצורך קידום מטרותיו המדיניות כמה מחברי הכנסת הישראלים, הם מגיעים למוקאטעה ברמאללה לישיבות תיאום והתייעצויות ואף מסייעים לו בהפצת המסרים לתקשורת הישראלית.
אולם השבוע חשף ראש עיריית נצרת, עלי סלאם, עוד טפח חשוב מההתערבות של יו"ר הרש"פ במערכת הבחירות האחרונה בישראל.
בראיון שהעניק ב-2 באוגוסט לקול ישראל בשפה הערבית סיפר עלי סלאם כי ביום הבחירות לכנסת ביקש ממנו מחמוד עבאס להאיץ ולהמריץ את התושבים הערביים בעירו, לצאת ולהצביע בהמוניהם ל"רשימה המשותפת" שכללה את כל נציגי המפלגות הערביות בישראל.
לדבריו, בעקבות התערבותו הוא הצליח להעלות את שיעור ההצבעה של תושבי נצרת מ20 אחוזים ל 90 אחוזים, הוא עשה זאת לאחר שמחמוד עבאס הבטיח לו שבתמורה למאמציו הוא ישפיע על נציגי חד"ש להצטרף לקואליציה העירונית בנצרת.
מבחינתו של יו"ר הרש"פ, ערביי ישראל, המהווים כ 20 אחוזים מתושבי המדינה הינם פלסטינים לכל דבר החיים בשטחי "פלסטין ההיסטורית" והוא גם הנשיא שלהם, לפיכך יש לו את כל הלגיטימציה להפעיל אותם למטרותיו המדיניות למרות שהם אזרחי ישראל החיים תחת הריבונות הישראלית וכפופים לחוקי מדינת ישראל.
מחמוד עבאס מנצל את הדמוקרטיה הישראלית לטובתו ומשחק בתוך המגרש הפוליטי הישראלי באמצעות גורמים שונים.
הצביעות של מחמוד עבאס והניסיון שלו לבחוש בכל פעילות פוליטית שתשרת את מטרותיו המדיניות באה גם לידי ביטוי בעצם ימים אלה בכל הקשור למערכת הבחירות המוניציפאליות שאמורות להתקיים ב-8 באוקטובר בגדה וברצועה.
עקרונות הדמוקרטיה, כך מסתבר, רחוקים כמרחק מזרח ממערב בכל הקשור למחמוד עבאס.
יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס הוא שיזם את עריכת הבחירות בניסיון להביך את תנועת חמאס ולהציגה כמי שמתנגדת לעקרונות הדמוקרטיה ולאחדות לאומית.
אולם, יוזמתו חזרה אליו כבומרנג, תנועת חמאס הפתיעה אותו, הרימה את הכפפה והודיעה על הסכמתה לקיום הבחירות.
מחמוד עבאס הבין באיחור כי הוא הסתבך מבחינה פוליטית וכי אם יתקיימו הבחירות המוניציפאליות הוא עלול להפסיד מאחזים רבים בגדה לתנועת חמאס וליריבו הפוליטי המר מחמד דחלאן.
עפ"י גורמים פלסטינים, החל מחמוד עבאס לנסות ולחבל בתהליך ההכנות לבחירות כדי ליצור מציאות חדשה שתאפשר לו לדחות או לבטל את הבחירות המקומיות ובכך לשמור על מעמדו הנוכחי.
תנועת חמאס טוענת כי יו"ר הרש"פ הורה למנגנוני הביטחון של הרש"פ לעודד את האנרכיה הביטחונית בתחומי הרשות וכי הרש"פ החלה בגל מעצרים של בכירים בתנועת חמאס בגדה העוסקים בהכנות לבחירות.
במקביל הוא החל במסע תקשורתי הטוען כי חמאס עוצרת פעילים של תנועת פת"ח ברצועת עזה כדי להצדיק את מעצר פעילי חמאס בגדה.
האסטרטגיה של מחמוד עבאס בכל הקשור לערביי ישראל ולהליכי הדמוקרטיה איננה שונה מהאסטרטגיה של מורהו יאסר ערפאת.
מצד אחד הוא מנצל את הדמוקרטיה בישראל לטובתו כדי לבחוש בפוליטיקה הפנימית של ערביי ישראל ובדעת הקהל הישראלית ומאידך גיסא הוא חושש מתהליכים דמוקרטיים בתוך החברה הפלסטינית שעלולים להחליש אותו עוד יותר.
מחמוד עבאס הינו בדרך לסיום תפקידו הפוליטי כיו"ר הרש"פ, יותר מעשר שנים חלפו מאז כניסתו לתפקידו והוא לא הביא שום הישג מדיני לבני עמו, כל מה שמעניין אותו כיום הינו הדאגה לביטחונו ולעתיד הכלכלי של שני בניו לאחר שיפרוש, תהליכים דמוקרטיים כמו בחירות הם ממנו והלאה.