אבו מאזן דחה הצעה אמריקנית בעניין תשלום המשכורות למחבלים

יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס "עושה שרירים" ודוחה הצעה אמריקנית בנושא תשלום המשכורות למחבלים ולבני משפחותיהם. המועצה המרכזית של אש"פ שתתכנס בקרוב צפויה לאשר את המשך התשלומים למחבלים ולמשפחות "השהידים" למרות הלחצים של ארה"ב וישראל.

 

חסן עבד רבו, בכיר במשרד לענייני אסירים של הרש"פ אומר כי הרש"פ דוחה את ההצעה האמריקנית להעביר את תשלום השכר החודשי לאסירים הביטחוניים הפלסטינים למשרד הרווחה של הרש"פ, גורם בכיר ברש"פ אומר כי ההצעה הזו הינה "משפילה".


ההצעה האמריקנית הועברה לרש"פ בניסיון לפתור את המחלוקת בין ממשל ביידן לרש"פ על תשלום משכורות לאסירים הביטחוניים ולבני משפחותיהם, הממשל מקבל את העמדה הישראלית כי התשלומים החודשיים האלה מעודדים פעולות טרור ומנסה למצוא לה פיתרון,הנושא הזה הינו נמצא במרכז הדיאלוג של ממשל ביידן עם הרש"פ ועל פי גורמים אמריקנים הוא מעכב את הפתיחה מחדש של משרדי אש"פ בוושינגטון והקונסוליה האמרקנית בירושלים שנסגרו בתקופת ממשלו של טראמפ.  


חסן עבד רבו אמר לעיתון "א-שרק אלאווסט" ב-27 בינואר כי הנושא הזה איננו נמצא על הפרק וכי הדבר אינו עלה בקנה אחד עם הלך הרוח הלאומי הפלסטיני.
" האסירים הם לוחמים וההצעה להעביר אותם למשרד לעניינים סוציאלים הם ניסיון להפוך את המאבק של עמנו ל "פשע" ואנו דוחים זאת".


חסן עבד רבו הגיב על דיווח באתר N12 הישראלי כי ממשל ביידן הציע לרש"פ לחדול מתשלום משכורות לאסירים ביטחוניים כלואים ואלה ששוחררו בתוך שלוש שנים ולעבור לתוכנית של תשלומי רווחה.


במסגרת ההצעה, האמריקנים הציעו לרש"פ לאשר לה למנות יועץ משפטי שייצג את הרש"פ בוושינגטון במקום לפתוח מחדש את נציגות אש"פ בוושינגטון שנסגרה על ידי הנשיא טראמפ.


גורמים ברש"פ אמרו כי הכוונה היא שכל האסירים הביטחוניים מעל גיל 60 ומעלה יוכרזו ככאלה שיצאו לפנסיה ויקבלו קצבאות מהרש"פ, האסירים הביטחוניים מתחת לגיל 60 יקבלו משכורות כאילו הם פקידים ברש"פ.

יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס מחפש דרכים "להלבין" את פעילות התמיכה של הרש"פ באסירים הביטחוניים מבלי לעורר את זעמן של ארה"ב וישראל.


חוק האסירים ברש"פ קובע כי על הרש"פ לשלם משכורות או קצבאות לאסירים ביטחוניים הכלואים בישראל ולבני משפחותיהם בגין פעולות טרור שביצעו נגד ישראל.


העיקרון המנחה של החוק הזה הוא שככל שהעונש שקיבלו האסירים ממערכת המשפט הישראלית גדול יותר, או הפגיעה שגרמו לישראלים היא חמורה יותר, כך גדלה המשכורת שלה זוכים המחבלים, פירוש הדבר הוא שמחבלים שהורשעו ברצח ישראלים א בניסיון לרצח מקבלים משכורות גבוהות מהרש"פ וזה תמריץ הדוחף צעירים פלסטינים לבצע פיגועי טרור כדי לקבל תמיכה כספית מהרש"פ עבורם ועבור בני משפחותיהם.


התשלומים החודשים למחבלים הפלסטינים נעים מסכום של 2000 ש"ח בחודש ועד ל-12 אלף ש"ח בחודש, רוצחי ישראלים שנדונו למאסרי עולם מקבלים כל חודש סכום של 12 אלף ש"ח.


על פי גורמים פלסטינים, הנושא הזה עלה בפגישה האחרונה של שר הביטחון בני גנץ עם יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס בביתו בראש העין אך הם לא הגיעו להבנות.


על פי הערכות, הנושא גם עלה בפגישה בין שר החוץ יאיר לפיד לבכיר הרש"פ חוסיין א-שיח' אך גם שם לא היו שום הסכמות.


גורמים בכירים ברש"פ אומרים כי מדובר ב"הצעה מעליבה" שמטרתה להציג את "לוחמי החופש" הפלסטינים כ"מקרים סוציאליים".


גורמים בכירים בישראל אומרים כי ההצעות האמריקניות נועדות להתגבר על חוק "טיילור פורס" האמריקני למלחמה בטרור ועל "חוק הקיזוז" הישראלי שעבר בכנסת בתקופת ממשלת נתניהו, על פי החוק הזה, ישראל אמורה לנכות מכספי המיסים שהיא גובה עבור הרש"פ מדי חודש את הסכומים שהרש"פ מעבירה למחבלים ולבני משפחותיהם.


דוברת מחלקה המדינה גלינה פורטר אמרה בסוף השבוע שעבר כי מדיניות הממשל היא ארוכת טווח וכי הוא מעודד רפורמה במערכת תשלומי האסירים.
היא הסבירה כי הקונגרס האמריקני חוקק חוקים שעוצרים את הסיוע האמריקני לרש"פ בגלל תשלום המשכורות לאסירים.


באחרונה החלה הרש"פ לשלם משכורות לאסירים ולבני משפחותיהם באמצעות הדואר הפלסטיני במקום דרך הבנקים כפי שהיה נהוג מחשש שישראל תטיל סנקציות על הבנקים הפועלים בתחומי הגדה.


נושא תשלום המשכורות למחבלים ולבני משפחותיהם הוא משבר מתמשך בין הרש"פ לישראל וממשל האמריקני, מבחינתו של יו"ר הרש"פ מדובר ב"קו אדום", אולם הוא מוכן לגלות גמישות ולהשתתף בניסיונות האמריקנים לטשטש את האמת ולנסות לצבוע את התמיכה במחבלים בצבע של "צעדים הומניטריים" כדי להימנע ממשבר, בפועל, התשלומים למחבלים ובני משפחותיהם לא ייפסקו.


גורמים בכירים בפת"ח אומרים כי הנושא יידון בכינוס המועצה המרכזית של אש"פ ב-6 בפברואר וכי צפוייה להתקבל החלטה כי אש"פ ימשיך לשלם את המשכורות לאסירים הביטחוניים ולמשפחות "השהידים" למרות הלחצים השונים.

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי