ערביי ישראל ויום העצמאות

הרשימה הערבית המשותפת פרסמה הודעה לקראת יום העצמאות ה-67 המתארת אותו כיום הנכבה והבטחה כי הערבים לא ישכחו ולא יסלחו.
 הרשימה המשותפת מעבירה לציבור הערבי מסר של הקצנה וקיטוב ולא מסר של דו קיום עם היהודים.
 
 
 

 

הצהרתה של שדרית הטלוויזיה הערביה לוסי אהריש בטקס הדלקת המשואות בהר הרצל בערב יום העצמאות ה-67 של מדינת ישראל בה אמרה את המילים "לתפארת מדינת ישראל" איננה משקפת כלל וכלל את מה שחושבת המנהיגות של ערביי ישראל על מדינת ישראל.
מי שקורא את ההודעה שפרסמה הרשימה המשותפת הערבית בראשות של ח"כ אימן עודה, רשימה הכוללת ארבע מפלגות ערביות, לרגל יום העצמאות יגלה את האמת
 בהודעה נאמר: "יום עצמאותכם הוא היום של הנכבה שלנו לא נשכח ולא נסלח ככל שיחלוף הזמן.."
ראש הרשימה ח"כ אימן עודה שהכריז בראיונות לתקשורת הישראלית כי הוא רואה את עצמו כנלסון מנדלה או צ'רצ'יל הוא האחראי להודעה בתוקף היותו מי שעומד בראש הרשימה הערבית המשותפת.
האם זו הדרך שבה רוצה המנהיגות הערבית להוות גשר לשלום בין ישראל לפלסטינים?
בדף הפייסבוק שלה קוראת הרשימה המשותפת
 לציבור הערבי להשתתף היום אחה"צ ב "תהלוכת השיבה" לכפר הערבי הנטוש אלחדת'ה בצפון הארץ.
 הפלסטינים טוענים כי ישראל הרסה 530 כפרים ערבים וגירשה את תושביהם בין השנים 1948 ל1967.
על פי הקריאה של הרשימה המשותפת התהלוכה נועדה " לחדש את הדבקות בזכות השיבה, התהלוכה היא זעקה לחופש בפני העושק ובפני מי שגנב את האדמה ואת המולדת ועשה מעשי טבח וגירש את האנשים מכפריהם ועריהם והפך אותם לפליטים".
כן הרשימה המשותפת דבקה בזכות הפלסטינים לשיבה לכפריהם בתחומי מדינת ישראל, כלומר להביא חמישה מיליון פליטים פלסטינים מרחבי העולם וליישבם בתוך מדינת ישראל.
ההודעה של הרשימה המשותפת מתארת את מלחמת העצמאות כהתנפלות של היהודים על מאות כפרים ערבים שלווים, עשיית מעשי טבח בתושביהם וגניבת אדמתם כאילו שהם לא עשו דבר.
אין שום אזכור לחלקם ומעלליהם של ערביי הארץ במלחמת העצמאות ובתקופה שקדמה לה.
כאילו יד נעלמה טבחה ביהודים ביפו ב1921 וביהודי חברון ב-1929.
אין שום אזכור לקריאה של המופתי לצבאות ערב לכבוש את פלסטין בכוח כדי למנוע בכוח את ביצוע החלטת החלוקה של  האו"ם שקבעה כי תקום מדינה יהודית בשטחי א"י המנדטורית לצידה של מדינה פלסטינית.
אין שום אזכור לעשרות ישובים יהודים שחרבו או ננטשו במלחמה והעובדה ששיעור האבדות של היהודים במלחמה הגיע לכדי אחוז אחד מכלל אוכלוסיית הישוב.
ואין גם שום אזכור לפגישתו של המנהיג של ערביי הארץ בתקופת המנדט, המופתי חאג' אמין אל חוסייני עם היטלר, והתכנון שלו עם הנאצים למציאת פתרון סופי ליהודי א"י.
בקריאה להשתתף ב"תהלוכת השיבה" טוענת הרשימה המשותפת כי "מצב הנכבה נמשך" וכי "ישנם ניסיונות ישראלים למחוק את סימני הנוכחות הפלסטינית לפני 48,לזייף את ההיסטוריה והגיאוגרפיה ולפרסם תודעה מעוותת באמצעות לימוד סיפורים מטעים (על מלחמת העצמאות)".
כלומר, הנרטיב הפלסטיני הוא האמת לאמיתה.
 היהודים הם האשמים והרעים ולפלסטינים לא היה כל חלק במה שקרה ובהפסדם המר במלחמת העצמאות.
"זוהי מולדתנו לפני הנכבה וזוהי מולדתנו אחרי הנכבה.." נאמר בהודעה.
ומה עם האמת שלנו? זוהי גם מולדתנו לפני מלחמת העצמאות וזוהי גם מולדתנו אחרי מלחמת העצמאות.
זה המסר שהרשימה הערבית המשותפת צריכה להפנים, ההודעה שלה לקראת יום העצמאות ה-67 של מדינת ישראל היא פרובוקטיבית ומיותרת ונועדה להנציח את הסכסוך ולא לנסות ולפתור אותו.
זו איננה הדרך לדו קיום ולהשתלבותם של האזרחים הערבים במדינת ישראל, זהו מתכון להמשך הקיטוב וליבוי השנאה בין היהודים לערבים.

 

 

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי