המינוי של גל הירש לתפקיד המפכ"ל הולך ומסתבך אך הוא יוצא למתקפה נגד הגוף שהוא מתכוון לעמוד בראשו ומאשים קציני משטרה בניסיון לסכל את מינויו.
בנסיבות שנוצרו גל הירש יתקשה לחולל רעידת אדמה במשטרה ורצוי שיפרוש מהמרוץ למפכ"לות.
בסוף השבוע נפגשתי במקרה עם שני חברים, קצינים לשעבר בימ"מ ומטבע הדברים השיחה עסקה במינויו של גל הירש לתפקיד המפכ"ל.
אחד מהם, מכיר אישית את גל הירש והיה מלא שבחים על כישוריו כקצין בצה"ל אך הביע ספק רב לגבי התאמתו לתפקיד המפכ"ל.
לעומת זאת, שניהם הרעיפו שבחים מקצועיים על ניצב יורם הלוי והביעו את הערכתם כי אם היה מתמנה למפכ"ל היה מחולל שינוי רציני במשטרת ישראל.
אינני מכיר את ניצב יורם הלוי ואינני מקדם את מועמדותו לשום תפקיד אולם יש לו רקורד מפואר והוא מילא שורה של תפקידים המכשירים אותו לתפקיד כמו מפקד הימ"מ, מפקד משמר הגבול, מפקד יחידת להב 433 ומפקד המחוז הדרומי.
אולם השאלה הנשאלת היא מה גרם לשר לביטחון פנים גלעד ארדן להתעלם מהרקורד של יורם הלוי ושני ניצבים נוספים, שעליהם נאמר כי גם הם מתאימים לתפקיד המפכ"ל, ולבחור בגל הירש?
האם הטעה ביודעין את קציני המשטרה, יצר את הרושם המטעה כי יבחר במועמד מתוך הארגון ובאותו הזמן הכין בחשאי את מינויו של גל הירש?
הפגישה של השר ארדן בסוף השבוע עם נציגי המשפחות השכולות שהפגינו בסמוך לביתו נגד מינויו של גל הירש חושפת את התנהלותו הנפסדת ודרך קבלת ההחלטות החובבנית של השר ארדן בנושא שהוא כה חשוב.
נציגי המשפחות השכולות הגישו לו דוח"ות ובהן ביקורת על גל הירש ותפקודו במהלך מלחמת לבנון השניה, ארדן מצדו הבטיח להם להיפגש עם אלופים דורון אלמוג ויורם יאיר(יה-יה) ולשמוע את דעתם על גל הירש, מדוע לא טרח השר ארדן לעיין בדו"חות ולהיפגש עם שני האלופים האלה לפני שהודיע על המינוי השנוי במחלוקת של גל הירש?
תיבת הפנדורה של גל הירש
כצפוי, גורמים אינטרסנטים במשטרה או במערכת המשפט הדליפו לתוכנית "יומן שישי" מידע נגד גל הירש כי "מתקיימת חקירה סמויה של המשטרה ושל הFBI בחשד למעשי שוחד בחברות ששמו של גל הירש נקשר בהן", מדובר בחקירה שהחלה לפני שנתיים ולפני שהירש היה מועמד לתפקיד אולם עיתוי ההדלפה מעיד על האינטרסים של הגורמים הפועלים נגד הירש.
מחול השדים נגד הירש רק בראשיתו ויש להניח כי יגיעו לתקשורת סיפורים נוספים נגדו שיתגלגלו גם לוועדת טירקל ובהמשך ישמשו גם רקע להגשת בג"צ נגד המינוי.
אפשר להניח כי נגד גל הירש פועלים גם גורמים עסקיים וגורמים אינטרסנטים נוספים.
מדובר בתופעה טבעית בישראל שמאפיינת את המירוץ לתפקידים בכירים בשירות הציבורי, תופעה מכוערת ומגעילה שלמרבה הצער לא ניתן לעקור אותה מן השורש.
על פי דיווחים בתקשורת בסוף השבוע אמר גל הירש למקורביו כי אין לו שום כוונה להסיר את מועמדתו למפכ"לות וכי כל העלילות המופצות נגדו רק מחזקות אותו והוא רוצה לבוא למשטרה לעשות סדר.
גל הירש טועה, המינוי שלו נולד בחטא ועדיף שיפרוש מהמרוץ לטובתו ולטובת בני משפחתו לפני שימרחו אותו בזפת ובנוצות.
גם אם יצלח את ועדת טירקל ואת בג"צ הוא יתקשה לתפקד כמפכ"ל, הקצונה הבכירה של המשטרה תנסה להכשילו והוא ייתקל בקשיים עצומים לחולל שינוי רציני במערכת המורכבת של המשטרה שכה זקוקה לשינוי.
ישנם בתוך המשטרה קצינים הראויים לתפקיד המפכ"ל וגם אלופים בצה"ל המתאימים לתפקיד הרבה יותר מגל הירש למרות כישוריו הצבאיים.
לכן, הוא צריך לגלות בגרות, להשתחרר מהאובססיה שלו לעשות לעצמו רהביליטציה במגרש של משטרת ישראל ולחפש לו מגרש אחר.
בצעד כזה הוא יעשה לעצמו טוב וגם למשטרת ישראל, עדיף שיוותר עכשיו לפני שייפסל בועדת טירקל או בג"צ או שיהפוך למפכ"ל שהוא בבחינת "ברווז צולע".
מי מפחד מגל הירש?
הציבור בישראל צמא לשינוי מהותי במשטרת ישראל, נמאס לו מסיפורי השחיתות וההטרדות המיניות במשטרה ובעיקר הוא רוצה יחס מקצועי מהמשטרה לכל אזרח, נוכחות משטרתית ברחובות וטיפול ב"בעיות הקטנות" של האזרח, התפרצויות לבתים, גניבות רכב,הפרת הסדר הציבורי וכו'.
השר גלעד ארדן קלט את תחושות הציבור ורצה להיענות לדרישותיו ובין היתר גם להצטייר כרפורמטור כמו השר ישראל כץ בתחום התחבורה או השר משה כחלון בתחום הסלולאר.
אלם הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות,הפתרון המתאים היה מונח לפתחו של גלעד ארדן, כפי שאמרנו לא חסרים במשטרה ניצבים ובצה"ל לא חסרים אלופים המתאימים לתפקיד.
גלעד ארדן בחר להתחכם ולהציג "מינוי מקורי מחולל שינוי", כך הוא נפל ובחר בתת אלוף במילואים עם רקורד בעייתי, ראש הממשלה בנימין נתניהו מתרחק מארדן ומגל הירש כדי שהפשלה לא תדבק בו ויש להניח כי בסתר ליבו הוא מתפלל כי וועדת טירקל או בג"צ יעשו את העבודה ויפסלו את המינוי, הוא לא רצה את הירש בתפקיד ופסילתו לתפקיד תלמד גם את גלעד ארדן לקח ותשאיר עליו כתם פוליטי, נתניהו לא יזיל דמעות.
גורמים שונים מותחים ביקורת קשה על מועדון הקצינים הבכירים בדימוס של המשטרה שיצא נגד מינויו של גל הירש למפכ"לות ומציינים כי מדובר בגוף אינטרסנטי שרוצה להמשיך ולבחוש מאחורי הקלעים בנעשה במשטרה וכי חלק מחבריו הסתבכו בהתנהלות בעיתית כמו המפכ"לים לשעבר משה קראדי ושלמה אהרונישקי.
כלפי כמה מהם אף נטען כי הם קשורים לטייקונים במשק.
צריך לזכור כי גם אם הטענות נגד כמה מהם נכונות הרי שמדובר בגוף שמונה עשרות קצינים בכירים ואי אפשר להטיל כתם בכולם.
ביקורת היא דבר לגיטימי וישראל היא מדינה דמוקרטית שבה יש לכל אדם זכות לומר את דעתו.
גם שמו של היועץ המשפטי לממשלה יהודה ווינשטיין שורבב לפרשה כמי שפועל למנוע את מינויו של גל הירש למפכ"לות בעקבות החקירה הסמוייה של מעשי שוחד בחברות ששמו של גל הירש נקשר בהן.
מה בדיוק אמור היה ווינשטיין לעשות כשהדבר הובא לפתחו? האם היה צריך לטייח את החקירה?
בסוף השבוע השיב גל הירש במתקפה על המשטרה באמצעות מקורביו והרחיב את החזית עם הגוף שהוא מבקש לעמוד בראשו, הוא האשים גורמים במשטרה שמחזיקים, לטענתו, בחומרים רגישים ושומרים אותם לעיתוי המתאים מבחינתם כדי לעשות בהם שימוש פוליטי.
ייתכן שהדבר נכון אך אי אפשר להתעלם מהחקירה ויש לאפשר את מיצויה, בכל מקרה , נוכח כוונתו של גל הירש להילחם עד הסוף על המינוי סביר להניח שיהיו עוד הדלפות בפרשה.
לסיכום, כולנו רוצים משטרה טובה ויעילה יותר, משטרה שתעבור שינוי מהפכני לטובת הציבור.
למרבה הצער הסימנים שמצטברים עד כה מעידים כל גל הירש לא יוכל, מסיבות מגוונות, לחולל את רעידת האדמה המתבקשת במשטרה.
מפכ"ל המשטרה צריך להיות מנהיג שיוביל הארגון לשינוי המיוחל,דווקא על התכונה הזו של מנהיגות והיכולת לנהל מערכת גדולה נמתחה ביקורת קשה בצה"ל על תת אלוף (מיל) גל הירש.
לכן, מה שמצופה מגל הירש הוא לא להתעקש, לזוז הצידה ולבחור בדרך אחרת ולאו דווקא במשטרת ישראל.