מלחמת התשה פלסטינית

הפלסטינים ממשיכים בגל הטרור למרות שלא השיגו שום הישג מדיני בניסיון להתיש את ישראל ולפגוע בחוסנה הלאומי.
הדור הצעיר ממשיך בטרור היחידים ולא מקבל את מרותם של הפלגים הפלסטינים הגדולים כמו חמאס ופת"ח.
פיגועי הדקירה והדריסה הפלסטינים הפכו לעניין יומיומי, אומנם ישראל הצליחה לצמצם באופן משמעותי את הפיגועים בירושלים אך הם התרחבו לאזורים אחרים בתוך ישראל ולאזורי חברון ושכם.

את הפיגועים מבצעים בעיקר תלמידי תיכון או סטודנטים מהאוניברסיטאות הפלסטיניות בגדה, הפועלים הפלסטינים העובדים בתוך ישראל נזהרים שלא להיגרר לתוך גל הטרור והאלימות כדי שלא לאבד את פרנסתם.

לצעירים שמבצעים את הפיגועים אין תעסוקה והם אינם נמנים על מקבלי המשכורות ברש"פ, כמה מהם שהצליחו להימלט מידי כוחות הביטחון של ישראל לאחר שביצעו פיגוע העדיפו להסגיר את עצמם לידי הרשות הפלסטינית מתוך תקווה שיקבלו יחס טוב יותר ואולי אף ישוחררו בעתיד במסגת מדיניות "הדלת המסתובבת" וגם מתוך חשש שיהרגו על ידי כוחות הביטחון של ישראל.

השקר החדש שמפיצה מערכת התעמולה המשומנת הפלסטינית הוא שלישראל יש מדיניות חדשה של "הוצאות להורג" וכי כוחות הביטחון של ישראל יורים למוות בכל פלסטיני שביצע פיגוע גם לאחר שנוטרל.

יותר מחודש ימים חלף מאז התחיל גל הטרור והאלימות הפלסטיני ועדיין אין לו הנהגה, תוכנית מדינית או כיוון כלשהוא מלבד לפגוע באזרחים וחיילים ישראלים.

עד עכשיו הוא לא הצליח גם להביא לשום הישג מדיני לפלסטינים ונראה שמעבר לרצון לנקום בישראל מתפתח עכשיו גם רצון להפוך את גל הטרור למלחמת התשה נגד ישראל שתגבה ממנה מחיר דמים בכל יום.

מדובר בפרץ טרור ספורדי ובלתי מתוכנן שמנסה להפתיע את כוחות הביטחון של ישראל מידי יום באתרים שונים ושממשיך לשאוב עידוד ממערכת ההסתה הפלסטינית.

עם זאת אפשר לראות מגמה של הטרוריסטים הצעירים למקד את הטרור במקומות מסויימים בגדה כמו טרמפיאדות בצמתים המרכזיים, מעברי כניסה לתוך ישראל,שערי כניסה להתנחלויות ומחסומי צה"ל.

בגל הטרור הזה היו כמה פיגועי ירי באזור חברון ותנועת חמאס מיהרה להודיע ב-7 בנובמבר כי מדובר בשלב חדש של "אינתיפאדת הסכינים", אולם גם מנהיגי חמאס נזהרים עכשיו בהתבטאויותיהם וגם הם מעוניינים לשמור על "האופי העממי" של גל הטרור ושל השימוש בסכינים ובנשק קר בלבד כלקח מהאינתיפאדה השנייה שבה השימוש בנשק חם היה בעוכריהם של הפלסטינים.

הדור הצעיר לא נענה עד כה לקריאתו של ח'אלד משעל, יו"ר הלשכה המדינית של חמאס, בשבוע שעבר, להקים "מפקדה מאוחדת" לאינתיפאדה.

תנועת חמאס מנסה להציג את עצמה כמי שהחלה בגל הטרור באמצעות פיגוע הרצח של בני הזוג הנקין ז"ל בשומרון, ח'ליל אלחיה, חבר הלשכה המדינית של חמאס הודיע בראיון שהעניק ב-5 בנובמבר לאתר "אלרסאלה" כי יש הסכמה בקרב מרבית הפלגים הפלסטינים על הקמת "וועדות שטח" שיתאמו את פעולות האינתיפאדה החדשה וישלבו את הפלגים בהפגנות ובמחאות בגדה.

תנועת חמאס מנסה להפיח רוח חיים בגל האלימות ולהעניק לו תנופה אולם התיאום הביטחוני בין ישראל לרש"פ נשמר בקפדנות והרש"פ הצליחה להשתלט על גובה הלהבות של הפרות הסדר בגדה.

הרש"פ איננה תולה תקוות רבות בתוצאות הפגישה בוושינגטון בין ראש הממשלה נתניהו לבין הנשיא אובאמה ולאור ההצהרה של אובאמה כי בשנה הקרובה לא צפויה פריצת דרך מדינית בערוץ הישראלי פלסטיני סביר להניח כי גל הטרור והאלימות הפלסטיני יימשך בעליות ובמורדות.

נראה שהמגמה הפלסטינית היא להמשיך לנסות להתיש את ישראל באמצעות פיגועים, לערער את תחושת הביטחון של האזרחים הישראלים ולחבל בכלכלת ישראל מתוך כוונה לפגוע במורל ובחוסן הלאומי.

 

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי