הקמת מדינה כורדית עצמאית תשרת את האינטרסים האסטרטגיים והאזוריים של ישראל.
למרות ההתנגדות החזקה בעולם, ישראל צריכה להתמקד באינטרסים שלה ולקדם את הרעיון הזה גם מול ממשל טראמפ.
מסעוד ברזאני, מנהיג הכורדים בעיראק, מגלה כושר עמידה מפליא מול הלחצים שמפעילות מולו טורקיה, עיראק,איראן ומדינות המערב כדי שלא ייפרד מעיראק לאחר פרסום התוצאות הרשמיות של משאל העם בחבל כורדיסטאן למרות שתוצאותיו ידועות מראש.
סביר להניח שברזאני ינצל את תוצאות משאל העם כדי להגביר את כושר המיקוח שלו מול השלטון המרכזי בבגדאד.
מעבר לאיומים הפומביים, פתחו טורקיה ועיראק, לקראת משאל העם, בתמרון צבאי משותף בסמוך לגבול עם כורדיסטאן כדי להלך אימים על ההנהגה הכורדית ולהפחידה בפלישה צבאית כדי לעצור את הגשמת שאיפותיה הלאומיות.
טורקיה מאיימת במצור ובפגיעה בכלכלה של חבל כורדיסטאן,הנשיא ארדואן גם לא היסס לאיים על מדינת ישראל כי יקפיא את הסכם הפיוס שחתם עמה בגלל תמיכתה בעצמאות הכורדים.
ישראל, כך מסתבר, היא המדינה היחידה בעולם שהביעה תמיכה רשמית בהקמת מדינה כורדית עצמאית.
ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם לפני כמה ימים הודעה רשמית התומכת בהקמת מדינה כורדית עצמאית ובצדה גם הכרזה חד משמעית כי למרות התמיכה,ישראל מתייחסת ל-PKK כארגון טרור בניגוד לטורקיה שתומכת בארגון הטרור ששמו חמאס.
התמיכה הישראלית בעצמאות כורדיסטאן איננה חדשה, ראש הממשלה נתניהו אמר דברים דומים גם לפני 3 שנים, בין ישראל לכורדים מתקיימת כבר עשרות שנים מערכת קשרים חשאית שתוכל לצאת אל האור אם תקום מדינה כורדית עצמאית.
העולם הזניח את העם הכורדי והותיר אותו ללא בית לאומי לאחר נפילת האימפריה העות'מאנית לפני מאה שנים, אולם, מה שקובע היום הוא האינטרסים של המעצמות אשר חוששות כי מתן עצמאות לכורדים יערער עוד יותר את המצב הנפיץ במזה"ת בעוד המאבק נגד ארגון דאע"ש נמצא בשלביו האחרונים.
איראן, טורקיה, סוריה ואיראן, חוששות כי עצמאות לכורדים בחבל כורדיסטאן בעיראק תעורר דרישות דומות בקרב בני העם הכורדי שחיים בקרבן שהרי העם הכורדי מפוזר בכמה מדינות.
כמו שהמדינות השונות דואגות לאינטרסים שלהן, ישראל גם כן צריכה לדאוג לאינטרסים שלה, אלו הם כללי המשחק.
ישראל זקוקה לכל בת ברית אפשרית במאבקה נגד התפשטות איראן השואפת לפתוח חזית נוספת מול ישראל מכיוון רמת הגולן בצד הסורי, לייצר פצצות גרעין ולשכלל את מערכת הטילים שלה כדי לפגוע בישראל למרות שחתמה על הסכם הגרעין עם המעצמות.
כורדיסטאן עצמאית יכולה להיות בת ברית נאמנה ומועילה לישראל במספר תחומים.
הקמת מדינה כורדית עצמאית בחבל כורדיסטאן בעיראק עשוייה לעודד את הכורדים החיים בסוריה לדרוש גם כן עצמאות, מהלך כזה עשוי להביא לחלוקתה של סוריה והחלשתן של איראן וטורקיה.
הקמת מדינונת כורדית בסוריה תחליש את משטרו של בשאר אסד ואת התבססות איראן בסוריה.
מדינה כורדית עצמאית בחבל כורדיסטאן יכולה להוות בסיס קדמי טוב לישראל מול איראן, בעיקר מבחינה מודיעינית ומבצעית.
ישראל שתמכה בחשאי בכורדים בהגשת סיוע צבאי במשך עשרות שנים תוכל להיעזר בגלוי בנפט מכורדיסטאן ולפתח קשרים כלכלים בגלוי עם המדינה הכורדית העצמאית.
הקמת מדינה כורדית עצמאית בחבל כורדיסטאן תגדיל את מרחב הפעולה של ארגון ה-PKK נגד טורקיה התומכת בארגון חמאס ויריבתה של מצרים.
גם באיראן חיים בין 5 ל-7 מיליון כורדים הרוצים עצמאות במזרח כורדיסטאן, לכן הקמת מדינה עצמאית כורדית בעיראק עשוייה להמריצם לחדש את התביעה מטהרן לעצמאות, דרישה כזו תעסיק את משטר ההיאתולות בטהרן בבעיותיו הפנימיות וזהו אינטרס שמשרת את מדינת ישראל.
זו היא הסיבה שאיראן מתנגדת בתוקף למדינה כורדית עצמאית בעיראק שתשרת את האינטרסים של מדינת ישראל.
סגן שר החוץ האיראני אמיר עבד אללהיאן,אמר כבר ב-2014 כי "איראן לא תאפשר לתוכנית הציונית לפרק את עיראק להתגשם, לא ניתן לנתניהו להגשים את חלומותיו בנוגע לעיראק וזה יישאר בגדר חלום".
ישראל איננה יכולה לסייע צבאית לכורדים בעיראק באופן משמעותי, אולם גם התמיכה המדינית הפומבית בעצמאותם הינה חשובה, אוזני העולם צריכות להתרגל למנגינה החדשה הזו,הקמת מדינה כורדית עצמאית תשרת היטב את האינטרסים האזוריים והאסטרטגיים של ישראל.