יו"ר הרש"פ הורה לעצור את המאבטח האישי של יאסר ערפאת בגלל שמתח עליו ביקורת ברשתות החברתיות.
המאבטח צפוי לעונש מאסר כבד, לקראת סוף שלטונו אישר מחמוד עבאס את "חוק הפשעים האלקטרונים" שמאפשר לו לפגוע בזכויות האדם בכסות חוקית.
המקרה של מוחמד אלדאיה, מי שהיה מאבטחו האישי של ראש אש"פ יאסר ערפאת במשך שנים רבות וקיבל את הכינוי "הצל של ערפאת", מדגים היטב את המתרחש בשטחי הגדה בכל מה שקשור לשמירה על זכויות האדם של הפלסטינים המתגוררים בתחומי הרש"פ.
מוחמד אלדאיה, קצין בדימוס בדרגת תת אלוף, נעצר באחרונה ע"י המודיעין הצבאי הפלסטיני והועבר לכלא הצבאי ביריחו.
מעצרו נעשה באישון לילה ב-20 בדצמבר ובחשאי מבלי שבני משפחתו יודעים לאן נלקח ומי עומד מאחורי מעצרו.
גורמים בכירים בתנועת פת"ח אומרים כי הוא נעצר בהוראה ישירה של יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס וכי מייד לאחר שהועבר לכלא הוא פתח בשביתת רעב במחאה על מעצרו.
הרש"פ לא מסרה פרטים על הסיבה למעצרו , אבל עורכת דינו ובני משפחתו סיפרו כי מעצרו נעשה בהתאם ל "חוק העונשים האלקטרונים" החדש שאושר לפני כמה חודשים ע"י יו"ר הרש"פ.
קיימת כמה גרסאות על הסיבה למעצר, האחת גורסת כי הוא נעצר בגלל שמתח בפוסטים שפרסם בדף הפייסבוק שלו ביקורת על יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס ודרש ממנו לבטל את הסכמי אוסלו בעקבות הכרזתו של הנשיא טראמפ על ירושלים כבירת ישראל.
עפ"י גירסא אחרת הוא פתח שני דפי פייסבוק, האחד, תחת השם "בני השהידים" והשני תחת השם "לא לשחיתות", שבהם מתח ביקורת נוקבת על הרש"פ והעומד בראשה, הכפיש בכירים בלשכתו של מחמוד עבאס ובמיוחד בכיר הנקרא חוסיין חוסיין.
מאז מותו של יאסר ערפאת ב-2004 הורחק מוחמד אלדאיה מהקרבה לנשיאות הפלסטינית שממנה נהנה במשך שנים רבות, אלדאיה היה אחד מהסמלים של שלטון ערפאת, הוא היה צמוד לערפאת ומופיע לידו כמעט בכל תצלום, מחמוד עבאס לא אהב בלשון המעטה את יאסר ערפאת והרחיק רבים מהמקורבים לערפאת,מוחמד אלדאיה היה בינהם.
אלדאיה סומן כאופוזיציונר ע"י לשכת הראיס, לפני כמה חודשים ביקר במחנה הפליטים אלאמערי שליד רמאללה בחברתו של ג'יהאד טמילה, חבר הפרלמנט הפלסטיני המזוהה עם מוחמד דחלאן יריבו הפוליטי המר של מחמוד עבאס, והדבר הדליק "אור אדום" בלשכתו של יו"ר הרש"פ אשר מיהרה לתייג אותו כ"אוייב הרש"פ".
במהלך מעצרו, התדרדר מצבו הרפואי בגלל שהוא שובת רעב והוא הועבר לטיפול בבית חולים ואח"כ הוחזר לבית הכלא, עכשיו הוא מאיים גם להפסיק את שתיית המים והמלח אם לא ישוחרר לאלתר מהמעצר.
הפרקליטות הכללית הפלסטינית דורשת להטיל עליו עונש של מאסר בפועל שנע בין 3 ל-15 שנות מאסר עם עבודות פרך.
"חוק הפשעים האלקטרונים" החדש שאושר ע"י יו"ר הרש"פ מאפשר נקיטת צעדים חמורים והטלת עונשים כבדים נגד כל מי שמבקר את הרש"פ, את בכיריה ואת המדיניות שלה בפרסומים באתרי אינטרנט וברשתות החברתיות.
במסגרת החוק החדש חסמה הרש"פ עשרות אתרי אינטרנט של האופוזיציה הפלסטינית ובראשה אתרים המזוהים עם חמאס ועם מוחמד דחלאן.
מנגנוני הביטחון של הרש"פ עצרו יותר מ20 עיתונאים ופעילים חברתיים במקומות שונים בגדה בגלל שמתחו ביקורת על הרש"פ ועל מחמוד עבאס.
החוק החדש מנוסח בצורה עמומה שמאפשרת לרש"פ לפרש כל פרסום כרצונה ולהחליט אם הוא מהווה הסתה או פגיעה בביטחון הכללי.
כמה מהעיתונאים שנעצרו במסגרת החוק הזה הואשמו במסירת מידע לגורמים עויינים, כל מידע שהתפרסם באתרי החדשות או ברשתות החברתיות ושאיננו מוצא חן בעיני הרש"פ יכול מייד להיות מוגדר כמידע סודי ורגיש ומי שפירסם אותו צפוי להיעצר ולעמוד לדין.
בשלהי הקריירה הפוליטית שלו מחמוד עבאס לא עושה חשבון לאף אחד, הדמוקרטיה, זכויות האדם וחופש הביטוי אינם מעניינים אותו והוא בא חשבון עם כל מי שמתנגד למדיניותו.
למרות היותו אחד הסמלים של שלטונו של יאסר ערפאת וקצין בכיר בדימוס, הורה מחמוד עבאס לעצור את מוחמד אלדאיה ולהעמידו לדין, בתנועת פת"ח אומרים כי מחמוד עבאס רוצה להעניש בחומרה את מוחמד אלדאיה בגלל שהוא מזוהה עם מוחמד דחלאן למען יראו וייראו.
לכן, לפני שמחמוד עבאס ובכירי הרש"פ מכפישים באמצעי התקשורת ובמוסדות הבינלאומיים את ישראל על הפרת זכויות אדם כדי שיפשפשו במעשיהם היטב, ההנהגה הפלסטינית בראשותו של מחמד עבאס מפעילה שלטון דיקטטורי ללא שום הגבלה בשטחי הרש"פ והיא רחוקה מאוד מלשמור על זכויות האדם ועל חופש הביטוי.