בתוך חודשיים ימים הצליחו ארגוני הטרור בהשראה איראנית לחמם בהדרגה את גבול הרצועה וליצור הסלמה על סף מלחמה.
ישראל צריכה להרתיע את ראשי ארגוני הטרור ולחדש את מדיניות הסיכולים הממוקדים.
מטחי הפצמר"ים והרקטות של ארגוני חמאס והגי'האד האסלאמי ב-29 במאי לעבר עוטף עזה הם חלק מהאסטרטגיה האיראנית לחמם את גבול הרצועה עם ישראל כדי להביא לסיום המצור וגם לטרפד בהמשך הדרך את "עסקת המאה" של הנשיא טראמפ.
בעוד איראן ספגה מפלה צבאית בסוריה מידי ישראל, היא הצליחה להבעיר את גבול הרצועה עם ישראל, המערכה לא הסתיימה עדיין אך בינתיים יש לחמאס ולאיראן הצלחות.
האסטרטגיה האיראנית החדשה נטוותה במהלך החודשים האחרונים ע"י הגנרל קאסם סולימאני מפקד גיס "אלקודס" ב"משמרות המהפכה".
הקשר בין חמאס לאיראן התהדק מחדש לאחר החלפת הנהגת התנועה באמצעות תהליך הבחירות הפנימיות, ראשי התנועה אסמעיל הניה ויחיא סינוואר שינו את המדיניות של ח'אלד משעל יו"ר הלשכה המדינית הקודם, שהסתכסך עם איראן על רקע מלחמת האזרחים בסוריה ב-2011 , וחידשו את היחסים עם ההנהגה האיראנית.
ביקור משלחת חמאס בראשותו של צאלח אלעארורי סגן יו"ר הלשכה המדינית באיראן באוקטובר 2017 היווה את נקודת המפנה ביחסים בין חמאס לאיראן, אלעארורי התמקם בשכונת א-דאחיה בבירות שבלבנון בחסות חזבאללה ומשם החל התיאום היום יומי בין חמאס, חזבאללה ואיראן.
בשבוע שעבר העניק יחיא סינוואר, מנהיג חמאס ברצועה, ראיון לערוץ "אל-מיאדין" שבו התפאר בתיאום המצויין והיום יומי בין חמאס לחזבאללה ואיראן".
ציון דרך חשוב נוסף שקירב בין חמאס לאיראן היה הכרזתו של הנשיא טראמפ ב-6 בדצמבר 2017 על ירושלים כבירת ישראל והעברת השגרירות האמריקנית לירושלים.
בקרב הנהגת חמאס נפל האסימון כי הנשיא טראמפ רציני מאוד בכוונותיו להשיג הסדר מדיני בין ישראל לפלסטינים וכי ההכרה בירושלים כבירת ישראל היא חלק מ"עסקת המאה" ומטרתה להוציא את נושא ירושלים מחוץ למשא ומתן.
בעקבות הכרזת טראמפ הגבירה איראן את התיאומים עם חמאס והג'יהאד האסלאמי, סוכנות הידיעות האיראנית "תסנים" דיווחה ב-11 בדצמבר 2017 כי הגנרל קאסם סולימאני התקשר לראשי הזרוע הצבאית של חמאס והג'יהאד האסלאמי ברצועה והציע להם כל סיוע שיידרש במאבק נגד ישראל.
יחיא סינוואר אמר ב-25 בדצמבר 2017 לערוץ "אל-מיאדין" כי הגנרל סולימאני הבטיח להם כי איראן ו"משמרות המהפכה" עומדים לצדם עם כל מה שברשותם כדי להגן על ירושלים ולהבטיח כי היא תהיה בירת פלסטין.
עיתון "אלחיאת" דיווח ב-21 במרץ כי הושגה התקדמות גדולה בשיחות בין חמאס לאיראן וחזבאללה "מתוך נקודת המוצא ש "עסקת המאה" היא התוכנית המסוכנת ביותר בהיסטוריה של הסכסוך".
עוזר שר החוץ האיראני חוסיין שיח' אלאסלאם גילה בראיון שהעניק ב-10 בפברואר לבטאון חמאס "אלריסאלה" כי ישנה מגמה אסטרטגית להקים חזית התנגדות מאוחדת בין סוריה ולבנון לרצועת עזה.
קבלן הביצוע שנבחר למשימה היה הגנרל קאסם סולימאני.
האסטרטגיה של הגנרל קאסם סולימאני, נציגו האישי של המנהיג העליון ח'מינאי לייצוא "המהפכה הח'ומיינסטית" ברחבי המזרח התיכון, היא להקיף את ישראל בתנועת מלקחיים מצפון ומדרום, מסוריה ולבנון ומרצועת עזה ולייצר מצב של "הסלמה מוגבלת".
לראשונה הוא הצליח ליצור מצב של מתיחות בו זמנית מול ישראל ואילוצה לרתק כוחות בשתי החזיתות בצפון(סוריה) ובדרום(עזה) מחשש להסלמה.
חימום הדרגתי של הגבול עם ישראל
עפ"י גורמים בחמאס, הגנאל קאסם סולימאני לא אהב,בלשון המעטה, את השקט היחסי השורר בגבול רצועת עזה עם ישראל שהינו תוצאה של הסכם הפסקת האש שהשיגה מצרים בין שני הצדדים בקיץ 2014 בתום מבצע "צוק איתן".
ארגוני חמאס והג'יאהד האסלאמי הונחו "לחמם" את המצב בגבול הרצועה באופן הדרגתי כדי ליצור מצב מתיחות קבוע על הגבול שאפשר להסלימו כל אימת שהנשיא טראמפ ירצה לפרסם את "עסקת המאה".
א.מאז הכרזת טראמפ על ירושלים כבירת ישראל בחודש דצמבר שעבר, אישרה חמאס למאות צעירים פלסטינים להגיע לגדר הגבול בכמה מקומות ולידות אבנים ובקבוקי תבערה לעבר חיילי צה"ל.
ב.מאז חודש ינואר השנה- הנחת מטעני חבלה לאורך הגדר.
ג.מאז ה-30 במרץ ("יום האדמה") ועד היום , קמפיין "צעדות השיבה" בהשתתפות עשרות אלפי תושבים מעזה.
ד.29 במאי-ירי כ-180 פצמ"רים ורקטות לעבר עוטף עזה.
הירי נועד להרתיע את ישראל מלהתעמת עם פעולות הטרור של קמפיין "צעדות השיבה" ולהגביל את תגובותיה הצבאיות על הנסיונות לחדור לשטחה או לפגוע בחיילי צה"ל על הגדר.
אין מדובר בתיאוריית קונספירציה לגבי תפקידה של איראן ברצועת עזה, איראן היא השולטת ברצועה באופן מעשי, באמצעות ארגוני חמאס והג'יהאד האסלאמי הסרים למרותה ומקבלים ממנה כסף ונשק רב, ומתוקף כך היא גם השולטת באמצעותם על הגבול עם ישראל, כדברי האמרה "בעל המאה הוא בעל הדעה".
ירי הפצמר"ים והרקטות לעבר ישראל נועד להפיח רוח חדשה בקמפיין "צעדות השיבה" שהחל לדעוך ולהראות למפגינים כי "יש מי ששומר עליהם" לקראת אירועי "יום הנכסה" ב-5 במאי, במקביל החלה חמאס בקמפיין חדש בניסיון לפרוץ את המצור הימי באמצעות 2 משטים.
העימות על רצועת עזה בין ישראל לחמאס עלול להימשך עוד זמן רב אם ארגוני הטרור יחושו כי יש להם הצלחות, במיחוד נוכח הרוח הגבית שהם מקבלים מאיראן.
לכן, חשוב מאוד שהתגובה הישראלית על מעשי הטרור תהיה נחרצת יותר, בדיוק כפי שהיא פועלת נגד הנוכחות הצבאית האיראנית בסוריה, הגיע הזמן שהדרג המדיני ישקול ברצינות את חידוש מדיניות הסיכולים הממוקדים נגד מנהיגי הטרור ברצועת עזה, הפצצת מנהרות ותשתיות טרור היא חשובה מאד אך איננה מספיקה כדי ליצור את ההרתעה הדרושה.