ירדן נאבקת בישראל על השליטה בהר הבית לקראת "עסקת המאה" של הנשיא טראמפ.
המלך עבדאללה חושש מביטול הסכם השלום עם ישראל, דווקא ההסכם הוא שמבטיח לו את מעמד האפוטרופוס על המקומות הקדושים בירושלים.
לקראת פירסום החלק המדיני של "עסקת המאה" של הנשיא טראמפ מחריף המאבק בין ישראל לירדן ולרש"פ על השליטה בהר הבית, על הרקע הזה יש לראות את ההסלמה שהייתה בשטח ההר ביום תשעה באב ולפני כן על רקע פתיחת מתחם שער הרחמים על ידי מועצת הווקף המוסלמי בניגוד לצו בית המשפט הישראלי אשר סגר את המתחם במשך 16 השנים האחרונות.
ביום שישי הקרוב יציינו הפלסטינים מלאת 50 שנה להצתת מסגד אלאקצא, באמצעי התקשורת הפלסטינים וברשתות החברתיות יש הסתה חסרת תקדים לקראת התפילות ביום השישי וארגון חמאס מתכנן הפגנות גדולות על גבול הרצועה ואף קרא לתושבי הגדה להתעמת עם חיילי צה"ל במחסומים בגדה.
ירדן חשה שהיא במצוקה גדולה נוכח התמיכה החד משמעית של ממשל טראמפ בישראל בנושא הר הבית ובמעמדה של ירושלים כבירת ישראל, היא מתאמת עמדות בנושא הר הבית עם האיחוד האירופי ועם הרש"פ ומדינות ערב והאיסלאם אך היא חשה קושי רב לעצור את המדיניות הישראלית בהר הבית שמתבטאת בעליה מוגברת של ישראלים למתחם הקדוש במסגרת הביקורים היומיומיים תחת אבטחה של משטרת ישראל.
ירדן מתעמתת עם ישראל בנושא הר הבית בזירה הדיפלומטית, אמיר וייסבורד, שגריר ישראל בירדן זומן ב-18 באוגוסט למשרד החוץ הירדני שם העבירו לו מחאה על " פריצת משטרת ישראל למתחם הר הבית ביום תשעה באב תוך פגיעה במתפללים" , יום לאחר מכן התכנס הפרלמנט הירדני לדון בצעדי ישראל בהר הבית וקרא לממשלת ירדן לגרש מעמאן את שגריר ישראל ו"לבחון מחדש את הסכם השלום עם הישות הציונית הכובשת".
אולם, דווקא הסכם השלום בין ירדן לישראל משנת 1994 (הסכם ואדי ערבה) הוא שמעניק לירדן מעמד מיוחד בהר הבית, על פי ההסכם היא האפוטרופוס של המקומות הקדושים לאסלאם ולנצרות בירושלים, כולל על מסגד אלאקצא.
לכן, המלך עבאללה יודע היטב כי אם יבטל את הסכם השלום עם ישראל הוא יאבד את המעמד המיוחד של ארצו בירושלים והוא מסתכן בכך שישראל תשנה את הסטטוס קוו הנהוג בהר הבית מאז שנת 1967.
ירדן נתונה לביקורת קשה מצד הפלסטינים וכמה מצד מדינות ערביות ואסלאמיות על האופן שבו היא מתמודדת עם ישראל בענין השליטה בהר הבית, אולם לשום מדינה ערבית או מוסלמית אין הצעה מעשית כיצד על ירדן לנהוג, המלך עבדאללה חושש מלבטל את הסכם השלום עם ישראל ומסביר למדינות ערב שדווקא ההסכם הזה הוא שמאפשר לירדן להיאבק בישראל בנושא הר הבית מבחינה משפטית ומבחינה בינלאומית, מכיוון שהסכמים צריכים לכבד ועל ישראל לכבד את ההסכם ולא לפגוע בסטטוס קוו.
ירדן מתרצת את עמדתה בהצלחה שהייתה לה במשבר המגנומטרים ביולי 2017, אז הובילו מועצת הווקף הירדני ותנועת פת"ח במזרח ירושלים את המאבק נגד הצבת המגנומטרים בשערי הר הבית והצליחו לקפל את ישראל.
מאז שומר המלך עבדאללה על תיאום הדוק עם יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס, הוא שילב בכירים מהרש"פ ומתנועת פת"ח במועצת הווקף החדשה
ועושה הכל כדי לבלום את ישראל בהר הבית.
גורם בכיר ברש"פ אומר כי המלך הבטיח ליו"ר הרש"פ לוותר על האפוטרופסות של ירדן על המקומות הקדושים בירושלים ברגע שתקום מדינה פלסטינית עצמאית שבירתה היא מזרח ירושלים.
בינתיים, המלך עבדאללה "גורר רגלים" ומסרב להגיע להסדר פשרה על ישראל בעניין מתחם שער הרחמים.
המגעים בין שתי המדינות על הסדר פשרה מתנהלים בשקט מאחורי הקלעים כבר כמה חודשים, אך המלך איננו מעוניין לסגור הסכם, היא רוצה להשאיר את הנושא על אש קטנה כדי שתמיד יוכל להבעירו לאש גדולה לקראת "עסקת המאה".