מעמדה של אסמא אלאסד, רעייתו של נשיא סוריה מתחזק, היא עומדת בראש המטה ללוחמה בשחיתות ועל פיה ישק דבר בתחומי הכלכלה בסוריה.
אסמא אלאסד בונה מרכזי כוח כלכליים-פוליטיים ומקימה אימפריה כלכלית עבור משפחת אלאח'ראס שאליה היא משתייכת, שתחליף את אימפריית משפחת מח'לוף.
העימות בין המיליארדר ראמי מח'לוף, בן דודו של הנשיא בשאר אסד הולך ומחריף, מח'לוף פירסם ב-16 במאי סרטון שלישי במספר בדף הפייסבוק שלו שבו סיפר כי המשטר הסורי מפעיל עליו לחצים כבדים כדי לקחת ממנו את חברת התקשורת שלו SYRIATEL.
"ביטול הרישיון של החברה יפגע קשות בכלכלה הסורית" הזהיר מח'לוף.
הסכסוך המתוקשר בין המיליארדר ראמי מח'לוף, בן דודו של הנשיא בשאר אסד, לבין משפחת אסד על רקע הכספים שהוא חייב למדינה, חשף את דמותה של האישה החזקה בסוריה שהיא אסמא אלאסד, רעייתו של הנשיא.
פרשנים בעולם הערבי משווים אותה לראניה מלכת ירדן שאף היא שולטת ביד רמה בממלכה, כולל בתחום העסקי.
המעורבות שלה בתחום הכלכלי בסוריה בולטת, ב-16 במאי היא פירסמה הודעה על "מענק חירום" שינתן בימים הקרובים לפצועי הצבא הסורי בגלל מגיפת הקורונה.
הסכסוך הפנימי בעדה העלווית בין משפחת אלאסד לבין משפחת מח'לוף, הנתמכת על ידי הקרמלין, הוא על סכום של כ-200 מיליון דולר בעוד סוריה זקוקה, על פי הערכות שונות, לסכום של 40 מיליארד דולר כדי להשתקם מנזקי מלחמת האזרחים, הנשיא בשאר אסד רוצה לגבות את הכסף מאנשי עסקים סורים שחשודים בשחיתות והוא הקים "מטה למלחמה בשחיתות" שעליו מופקדת רעייתו אסמא.
בסוריה אומרים כי מדובר ב"סכסוך בין גנבים" וכי סר חינו של המיליארד ראמי מח'לוף בעיניה של אסמא אלאסד, הרוצה להרחיק את בני משפחת מח'לוף, ששלטו בכלכלה הסורית במשך עשרות שנים, ולהחליפם בבני משפחתה, משפחת אלאח'ראס, שכבר החלו להשתלב בכלכלה הסורית.
אסמא פורצת קדימה
אסמה אלאסד שהייתה חביבת הקהיליה הבינלאומית, בניגוד לבעלה,ונחשבה לאישה נאורה שאף קיבלה בעיתונות הבריטית את הכינוי "פרח המדבר" מכונה כעת בסוריה בכינוי "הדיקטטורית האמיתית בסוריה".
הפריצה שלה קדימה בפוליטיקה הסורית והתחזקות מעמדה במשפחת אסד נעשתה ב-2016 לאחר מותה של אם המשפחה, אניסה מח'לוף, אימו של הנשיא בשאר אסד, שהייתה הדמות הדומינננטית בסוריה ושסלדה מאסמא עמוקות מאז הכיר אותה בשאר אסד בלונדון בעת שלמד רפואת עיניים.
אסמה משתייכת למשפחת אלאח'רס, משפחה מוסלמית סונית של סוחרים מאזור חומס ודמשק.
לפני שנה היא הודיעה כי החלימה ממחלת סרטן השד ואז נכנסה בכל הכוח לתחום הכלכלי ואחד מהצעדים הראשונים שלה היה להכניס את המיליארדר ראמי מח'לוף למעצר בית.
השפעתה על בעלה היא גדולה, הוא מעריץ ואוהב אותה ואף רכש עבורה ציור יקר בלונדון בשווי 30 מיליון דולר מכספי העם הסורי,דבר הרכישה הודלף לתקשורת על ידי משפחת מח'לוף כדוגמא לבזבזנות והראוותנות של המשטר הסורי.
הקמת מרכזי כוח
אסמה אלאסד מבינה את חשיבות הכוח הכלכלי בסוריה והשפעתו על הפוליטיקה ועל תהליך קבלת ההחלטות.
לכן, היא מפנה כעת אל כל האנרגיה שלה להשתלט על מוקדי הכוח הכלכלי בסוריה.
אסמה עומדת כעת בראש גוף המכונה "הלשכה הכספית של הארמון הנשיאותי" והיא שמה לה כמטרה לפגוע באימפריה הכלכלית של משפחת מח'לוף ובניית מרכזי כוח למשפחת אלאח'ראס שאליה היא משתייכת.
המשימה הראשונה שהיא סימנה לעצמה היא לנסות להשתלט על 2 חברות התקשורת MTN ו-SYRIATEL שבבעלות המיליארד ראמי מח'לוף ולהעביר את השליטה בהן לבני משפחתה.
לאחר מותה של אם המשפחה השלטת בסוריה, אניסה מח'לוף, החלה אסמה אלאסד לשלב את בני משפחתה בעולם העסקי בסוריה, את המכרז של שוק "הכרטיסים החכמים" בסוריה, שבאמצעותם רוכשים מוצרי יסוד כמו:אורז,תה, סוכר ושמן, קיבלה חברת "תכאמל" בבעלות אחיה של אסמה ובן דודה מוחמד אלדבאע'.
טריף אלאח'רס, דודה של אסמה אלאסד, שהיה בעל חברת משאיות קטנה, הפך בזכותה לאימפריית עסקים של תובלה ימית, בניין, נדל"ן, סחר בבשר ובשימורים.
אסמה אלאסד הופכת לכוח מוביל במשפחת אסד ובפוליטיקה הסורית, אם היא תצליח להביא למעצרו או גירושו של ראמי מח'לוף לחו"ל היא תוכל להשלים את ההשתלטות על האימפריה הכלכלית שלו ולהעביר את הכוח הכלכלי למשפחת אלאח'רס.
ראמי מח'לוף ממשיך להישאר בסוריה ולהיאבק על נכסיו, הוא ממשיך במתקפה התקשורתית של על המשטר באמצעות שידור סרטונים ברשת הפייסבוק ומודיע כי לא יכנע ללחצי המשטר ולא יוותר על השליטה בחברותיו המסחריות.
המאבק הכלכלי-פוליטי בין משפחת מח'לוף לבין משפחת אלאסד עדיין לא הוכרע סופית אך לאסמא אלאסד יש בו חלק חשוב והיא קובעת עובדות בשטח ומבססת את מעמדה כגברת הראשונה בסוריה,בסוריה אומרים כי מדובר באישה חזקה ונחושה, הנותנת גיבוי ותמיכה מלאים לבעלה, והיא אשר עודדה את בשאר אסד לא להיכנע למורדים במלחמת האזרחים בסוריה ולהילחם עד הסוף, דבר שהביא בסופו של דבר לניצחונו.
.