מותו של מנהיג דאע"ש אבו אברהים אלקרשי הוא הישג חשוב במלחמה בטרור
מותו של מנהיג דאע"ש אבו אברהים אלקורשי במקום מסתורו בסוריה הינו הישג חשוב של ארה"ב שפוגע מבצעית ומורלית בארגון הטרור ומהווה ציון דרך חשוב במלחמה בטרור. הדרג המדיני-ביטחוני בישראל צריך לאמץ את המודל האמריקני וליישם את מדיניות חיסול רבי המחבלים על ראשי החמאס והג'יהאד האסלאמי.
ממשל ביידן הצליח להנחית מכה חשובה על ארגון הטרור דאע"ש בכך שהצליח להביא למותו של מנהיג הארגון אבו אברהים אלהאשימי אלקרשי, המכונה גם עבדאללה קרדאש, בפעולת קומנדו במחוז אדליב בצפון מערב סוריה.
אבו אברהים אלהאשימי אלקרשי נאלץ לפוצץ את עצמו כפי שעשה קודמו בתפקיד אבו בכר אלבגדאדי שנהרג באותו אזור, ביחד עם בני משפחתו, ארה"ב הכריזה עליו כטרוריסט בינלאומי ב-2020 והקציבה פרס של 10 מיליון דולר לכל מי שיביא ללכידתו.
הנשיא ביידן מאותת באמצעות המבצע ללכידת מנהיג דאע"ש כי למרות שמדובר במבצע נקודתי,ארה"ב לא עזבה עדיין את המזרח התיכון וכי היא יכולה לטפל בראשי הטרור גם מרחוק ללא צורך בנוכחות צבאית מסיבית של חיילי ארה"ב בשטח,מה שנקרא BOOTS ON THE GROUND למרות הנסיגה המבישה מאפגניסטן, ביידן הלך בדרכיהם של נשיאי ארצות הברית בחיסול מנהיגי הטרור: הנשיא אובאמה הורה על חיסולו של מנהיג אל-קאעדה אוסאמה בן לאדן, הנשיא טראמפ הורה על חיסולם של קאסם סולימאני ואבו בכר אלבגדאדי ועתה הורה ביידן על חיסולו של מנהיג דאע"ש החדש אבו אברהים אלקרשי.
מנהיג דאע"ש אבו אברהים אלקרשי לא הצליח להחיות את הארגון שירש מאבו בכר אלבגדאדי אחרי חיסולו באוקטובר 2019, בשבועות האחרונים הייתה התעוררות בפעילות דאע"ש בעיראק ובסוריה, אולם גורמים בכירים בממשל טוענים כי המבצע הצבאי הוכן במשך כמה חודשים ארוכים עוד לפני ההתעוררות של דאע"ש במקומות אלה.
מותו של אבו אברהים אלקרשי עשוי לחזק את מעמדו של הנשיא ביידן שסבל מירידה בפופולריות שלו בגלל הנסיגה החפוזה מאפגניסטן, אולם הוא גם חושף את מה שקורה במחוז אידליב בסוריה שממשיך להיות אזור המארח ארגוני טרור כמו אל-קאעדה ודאע"ש ואת מנהיגיהם.
על פי גורמים ביטחוניים, ישראל קיבלה עדכון מראש מארה"ב על המבצע הצבאי האמריקני בסוריה בגלל חשיבות הנושא וכדי שלא תופתע מהפעילות האווירית האמריקנית האינטנסיבית בשמי סוריה.
לאחר חיסולו של אבו בכר אלבגדאדי, נלחם דאע"ש בהנהגת אבו אברהים אלקרשי בשתי חזיתות עיקריות בעיראק ובסוריה, הוא תקף מדי פעם כוחות עיראקים בשטח עיראק ובסוריה הוא פעל בתוך עיירות וכפרים בשיטות של הטמנת מארבים של מטעני נפץ ומכוניות תופת.
אבו אברהים אלקרשי שמר על פרופיל תקשורתי נמוך והתרחק לגמרי מאמצעי התקשורת בניגוד לקודמו שניצל את אמצעי התקשורת להעברת מסרים, על פי דו"ח של האו"ם, ההערכות היו שלארגון דאע"ש היו כעשרת אלפים לוחמים בשטח שבין עיראק לסוריה.
מחלקת המדינה מסרה, כי אבו אברהים אלקראשי סייע בהובלת חטיפתם והריגתם של יזידים ונשים בעיראק, וציינה כי עוד לפני שנהרג אבו בכר אלבגדאדי הוא ניהל מספר שלוחות של דאעש מחוץ לעיראק ולסוריה.
הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר
אודות יוני בן מנחם
יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'.