השלב השני של הבחירות המוניציפליות הפלסטיניות יתקיים ביום שבת הקרוב ה-26 במרץ כשבמרכז ההתעניינות הפוליטית של תושבי השטחים עומדת הברית הפוליטית בין תנועת חמאס לארגון "החזית העממית לשחרור פלסטין" (חז"ע).
השלב השני של הבחירות המקומיות יכלול את המועצות המקומיות בערים הראשיות כמו חברון, שכם, רמאללה, אלבירה, בית לחם, ג'נין וטול כרם, ישתתפו בהן הפלגים הפלסטינים באופן ישיר: פת"ח, החזית העממית, החזית הדמוקרטית ואילו חמאס תשתתף בהן באופן עקיף, יש מאבק אמיתי בין הפלגים הפלסטינים בערים הגדולות בגדה.
חמאס והחזית העממית כבר שיתפו פעולה בבחירות לאגודת המהנדסים בגדה בחודש אוגוסט שעבר, דבר שהביא לניצחונן.
הבחירות המוניציפליות מתקיימות בשטחי הרש"פ בגדה בלבד, תנועת חמאס אסרה על קיומן בשטחי הרצועה בגלל המחלוקות החריפות בינה לבין הרש"פ במיוחד לאור העובדה שיו"ר הרש"פ מחמוד עבאס ביטל בשנה שעברה את הבחירות לפרלמנט מחשש לתבוסה של תנועת פת"ח ותירץ זאת בכך שישראל איננה מאפשרת עריכת בחירות בהשתתפות תושבי מזרח ירושלים.
תנועת חמאס דורשת מיו"ר הרש"פ מחמוד עבאס לקיים בו זמנית בחירות לפרלמנט, לנשיאות ולמל"פ, היא מנסה להביא לסיומו, באמצעות בחירות דמוקרטיות, של שלטון הרש"פ ברציפות של 15 שנים, על כל מוקדי קבלת ההחלטות.
את החלטתה להשתתף בבחירות המוניציפליות בגדה מנמקת תנועת חמאס בכך שמדובר בבחירות שנועדו לתת שירותים לחי היום יום לתושבים הפלסטינים ולא בבחירות פוליטיות אך ברור שיש משמעות פוליטית לבחירות.
חמאס איננה משתתפת בבחירות המוניציפליות ברשימה מפלגתית, המועמדים שלה משולבים ברשימות עצמאיות או בבריתות עם החזית העממית או עם מועמדים עצמאיים אחרים.
לדוגמא, בעיר שכם ברשימת "אלעזם", בעיר אלבירה ברשימת "אלבירה תג'מענא" או בעיר קלקיליה ברשימת "קלקיליה אלאמל".
חמאס והחזית העממית הקימו 25 רשימות משותפות ב-50 רשויות מקומיות.
על פי ועדת הבחירות המרכזית של הרש"פ, בשלב השני של הבחירות המוניציפליות משתתפות 259 רשימות: 81 רשימות מפלגתיות ו-178 רשימות עצמאיות, מספר המועמדים הוא 2531 מהן 676 נשים (שיעור של 26.7 אחוזים).
מאהר חרב, בכיר החזית העממית אמר לעיתון "אלערבי אלג'דיד" ב-20 במרץ : "אנו רוצים להקים חזית רחבה שמאמינה בפרויקט "ההתנגדות", לכן כרתנו ברית עם חמאס והלכנו ביחד לבחירות לאגודת המהנדסים, יש ביננו הסכמה על אי השתתפות במועצה המרכזית של אש"פ שהתכנסה בחודש ינואר שעבר.
בחמאס אומרים כי התיאום בין התנועה לבין ארגון החזית העממית ברצועת עזה הוא מצויין והוא תוצאה של המצב הקשה שבו נתונה הבעיה הפלסטינית בעקבות הירידה במעמדו של אש"פ ואי יישום החלטות המועצה המרכזית של אש"פ בדבר השעיית הסכמי אוסלו וביטול השת"פ הביטחוני של הרש"פ עם ישראל.
ברור שהשת"פ הזה בין חמאס לארגון החזית העממית מגביר את הפיצול בחברה הפלסטינית אבל הוא גם מגדיל את המחנה המתנגד לפתרון מדיני עם ישראל.
בישראל וברש"פ מודאגים משיתוף הפעולה בין חמאס לארגון החזית העממית, שני ארגונים שאינם מכירים בישראל, מתנגדים להסכמי אוסלו ודוגלים ב"מאבק המזויין" נגד מדינת ישראל, מדובר בברית פוליטית בין תנועה אסלאמית דתית קיצונית לבין ארגון שמאל בעל אידיאולוגיה מרקסיסטית, הברית הזו יכולה להתגלגל מהר מאוד לברית צבאית בתחום הטרור נגד ישראל וגם נגד הרש"פ, לשני הארגונים האלה יש מטרה משותפת להפיל את שלטונו של מחמוד עבאס בגדה.
לכן, גם מנגנוני הביטחון של הרש"פ וגם השב"כ הישראלי עוצרים באופן קבוע את פעילי חמאס ואת פעילי החזית העממית בגדה כדי לוודא שהברית הזו לא תפגע במצב הביטחוני ותוליד פיגועים.
בהחלט אפשרי שלקראת יום הבחירות נראה את הגברת המעצרים האלה מצידם של מנגנוני הביטחון הרש"פ ושל השב"כ הישראלי, חמאס והחזית העממית מנסות יחדיו להחליש את כוחה של תנועת פת"ח בגדה.