במערכת הביטחון מודאגים מהתחזקות מעמד תנועת חמאס בשטחי הגדה בעקבות ניצחונה הסוחף בבחירות הפנימיות באוניברסיטת ביר זית הנחשבת ל"סמל לאומי" בשטחים. בכירים בתנועת פת"ח חוששים מ"אפקט דומינו" ושחיקת מעמדה של תנועת פת"ח, בחדרי חדרים נמתחת ביקורת קשה על מדיניותו של יו"ר הרש"פ.
במקומות שונים ברחבי הגדה היו חגיגות בעקבות ניצחונה של תנועת חמאס בבחירות למועצת הסטודנטים באוניברסיטת ביר זית שהתקיימו ב-18 במאי.
בחברון פיזרו אנשי הביטחון של הרש"פ שיירת כלי רכב שנכנסה לעיר ועליה דגלי חמאס כדי לחגוג את הניצחון. במערכת הביטחון הישראלית יש דאגה רבה מהתחזקות כוחה של תנועת חמאס בגדה, לקראת הבחירות למועצת הסטודנטים באוניברסיטת ביר זית, ערכו גורמי הביטחון של ישראל, בימים האחרונים, מעצרים של סטודנטים בקרב "הגוש האסלאמי" באוניברסיטה המזוהים עם חמאס ובקרב אנשי הסגל אך הדבר לא עצר את הניצחון הסוחף של חמאס בבחירות.
הרשימה של חמאס המכונה "אל-וופאא' אלאסלאמיה" זכתה ב-5068 קולות שמעניקים לה 28 מושבים במועצת הסטדנטים, מתוך 51 מושבים, בעוד הרשימה של תנועת פת"ח המכונה "אל-שביבה" זכתה ב-3379 קולות שמעניקים לה 18 מושבים במועצה.
הרשימה המזוהה עם החזית העממית זכתה ב-880 קולות שמעניקים לה 5 מושבים.
תנועת חמאס בירכה על ניצחונה הגדול בבחירות שהושג למרות הפעילות הביטחונית של השב"כ הישראלי ומנגנוני הביטחון של הרש"פ נגד רשימת הסטודנטים שמזוהה עימה.
מבחינתה, הדבר משקף את הלכי הציבור הפלסטיני בגדה שתומך באידיאולוגיה שלה של המאבק המזויין נגד ישראל, מה שהיא מכנה במילים "דרך ההתנגדות".
אוניברסיטת ביר זית הינה "סמל לאומי" של הפלסטינים ונחשבת לאוניברסיטה המובילה בשטחי הגדה, זהו ניצחון ראשון של חמאס בבחירות למועצת הסטודנטים באוניברסיטה והוא נחשב ל"ניצחון היסטורי" לאחר הניצחון של תנועת חמאס בבחירות לפרלמנט הפלסטיני ב-2006.
המתיחות במוסדות השונים בשטחים היא גדולה בין תנועת פת"ח לבין תנועת חמאס בעקבות הפיצול הגדול בחברה הפלסטינית והשתלטות חמאס בכוח על רצועת עזה בשנת 2007.
בשנה שעברה ביטל יו"ר הרש"פ את הבחירות הכלליות שהיו מתוכננות לפרלמנט הפלסטיני ולנשיאות בתירוץ כי ישראל איננה מאפשרת עריכת בחירות במזרח ירושלים ולכן לא ניתן לקיימן.
השב"כ הישראלי ומנגנוני הביטחון של הרש"פ פועלים באופן קבוע נגד נציגי הסטודנטים באוניברסיטאות השונות בגדה במיוחד נגד אלה המזוהים עם תנועת חמאס ועם ארגון החזית העממית לשחרור פלסטין, על פי גורמי הביטחון הם משמשים כ"ארגוני קש" שמשרתים פעילות טרור וחתרנות מדינית נגד ישראל ונגד הרש"פ.
עם זאת, הרש"פ לא מונעת את עריכת הבחירות הפנימיות באוניברסיטאות בשטחי הרש"פ בטענה כי מדובר ב"הליך אנטי דמוקרטי" וכי היא יכולה להכיל את התוצאות גם אם הדבר אינו משרת את האינטרסים שלה.
הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר
אודות יוני בן מנחם
יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'.