ברש"פ עוקבים בדאגה רבה אחרי המגעים הסופיים להקמת ממשלת ימין חדשה בישראל בראשות בנימין נתניהו ואחרי ההסכמים הקואליציוניים והזעם הפלסטיני גובר, ההערכה בהנהגה הפלסטינית היא כי צפויה לה תקופה קשה בארבע השנים הקרובות בעוד היא נחלשת מבחינה כלכלית וביטחונית ומאבדת שליטה על חלקים מהגדה לקבוצות חמושות חדשות שצומחות בעידוד הדור הצעיר שמאס בהנהגת הרש"פ.
צאלח ראפת, חבר הועד הפועל של אש"פ קורא לחרם בינלאומי על הממשלה החדשה בישראל שאיננה מוכנה לציית להחלטות הבינלאומיות .
הוא התייחס להסכמים הקואליציוניים החדשים בישראל ואמר כי הם משקפים את העובדה ש"הממשלה החדשה היא ממשלת הימין הקיצונית ביותר שקמה בישראל והיא מבוססת על אפליה וגזענות".
גם יו"ר הרש"פ אבו מאזן התייחס השבוע לממשלה החדשה בישראל בדברים שנשא במהלך חגיגות חג המולד בבית לחם.
הוא הביע אכזבה מכך שהנשיא ביידן לא קיים את הבטחותיו לפלסטינים ואמר כי " הממשלה החדשה בישראל דוגלת ב קיצוניות, גזענות ואפרטהייד".
משרד החוץ הפלסטיני פירסם הודעה רשמית המזהירה מפני הסכנות שטמונות בתוכניות של הממשלה החדשה בישראל על זירת המאבק הישראלי-פלסטיני.
לדבריו, התוכניות האלה יעמיקו את הסיפוח ההדרגתי של הגדה ושטחי C לישראל וימנעו הקמת מדינה פלסטינית עצמית בקווי 67 שבירתה מזרח ירושלים.
הקמת הממשלה החדשה בישראל היא מכה מדינית ומורלית קשה מאוד לרש"פ שמדגישה את כישלון האסטרטגיה המדינית של יו"ר הרש"פ אבו מאזן בשנים האחרונות.
אבו מאזן חזר בשבועות האחרונים לאסטרטגיה הישנה שלו של בינאום הסכסוך עם ישראל, דהיינו, פנייה למוסדות האו"ם ולבית הדין הבינלאומי בהאג כדי לקבל החלטות נגד ישראל, אבל גם הוא יודע כי מדובר במאבק קשה והוא חושש מאוד כעת מכך שראש הממשלה המיועד נתניהו ינסה לבודד אותו עוד יותר בזירה המדינית באמצעות התקדמות לעבר הסכם נורמליזציה חדש עם סעודיה מנהיגת העולם הסוני.
על רקע ההתפתחויות האלה גיבש יו"ר הרש"פ
" מפת דרכים" לפעולה נגד ממשלת נתניהו שאותה הוא הציג באחרונה בפני המועצה המהפכנית של אש"פ.
"מפת הדרכים" שגיבש אבו מאזן איננה כוללת אינתיפאדה מזויינת חדשה.
התוכנית שהציג יו"ר הרש"פ נועדה להתמודד מול ממשלת נתניהו החדשה בניסיון לגבש עמדה ערבית מאוחדת ולגייס תמיכה בינלאומית במאבק הפלסטיני.
א.הגברת "ההתנגדות העממית", ללא שימוש בנשק חם אך שימוש באבנים, בקבוקי תבערה, הפגנות, חסימות צירים והבערות צמיגים.
ב.פעילות מדינית ותקשורתית נגד הנרטיב הציוני "המזוייף" שנוגד את הנרטיב הפלסטיני.
ג. הקמת ועדת שרים של מדינות ערב כדי לנגח את ישראל בזירה הבינלאומית.
ד. דבקות ביוזמת השלום הערבית.
ה. השגת תמיכה של מדינות אירופה בהכרה במדינה פלסטינית ותמיכה בבקשה הפלסטינית ש"מדינת פלסטין" תתקבל כחברה מלאה באו"ם.
ו. התקדמות בשיחות הפיוס בין תנועת פת"ח לשאר הפלגים הפלסטינים בשיחות הפיוס באלג'יריה בתנאי שהפלגים יסכימו לתנאי הקהילה הבינלאומית בעניין הפלסטיני.
ז. חיזוק הכלכלה הפלסטינית והמוסדות הלאומיים.
ח. עריכת בחירות כלליות לנשיאות ולפרלמנט, כולל במזרח ירושלים.
"מפת הדרכים" שהציג יו"ר הרש"פ מעידה על התסכול הרב של הרש"פ נוכח חזרתו של בנימין נתניהו לשלטון, אבו מאזן נזהר מאוד שלא לתמוך באינתיפאדה מזויינת חדשה, כבר באינתיפאדה השנייה בשנת 2000 הוא הביע התנגדות עזה לכך, בניגוד ליאסר ערפאת, והוא סבור שאינתיפאדה מזויינת חדשה תמיט אסון על הפלסטינים.
הרחוב הפלסטיני אדיש ל"מפת הדרכים" של יו"ר הרש"פ, מבחינתו אין בה שום חדש והיא משקפת את חולשתה של הרש"פ שאיננה יכולה להציג שום קרן אור או תקווה לפלסטינים.