צה"ל הרחיב את מבצע "חומת ברזל" בצפון השומרון נגד קיני הטרור בשלושה מחנות הפליטים והחל לשלב טנקים בלחימה.
שר הביטחון ישראל כ"ץ אמר אתמול כי "אנחנו נמצאים במלחמה מול הטרור האסלאמי ביו"ש – הנחיתי את צה"ל להיערך לשהייה ממושכת במחנות שטוהרו למשך השנה הקרובה – ולא לאפשר חזרת תושבים ולטרור לחזור ולצמוח".
הוא הוסיף כי "צה"ל מרחיב את פעילותו בצפון השומרון ופועל גם בישוב קבאטיה במסגרת מבצע "חומת ברזל" לסיכול הטרור ביו"ש ומתגבר את כוחותיו ביחידת שריון וכוחות נוספים, 40 אלף פלסטינים התפנו עד כה ממחנות הפליטים ג'נין, טול כרם ונור א-שמס, והם כיום ריקים מתושבים,גם פעילות אונר"א במחנות הופסקה".
גורמים ביטחוניים בכירים אומרים כי הרחבת הפעילות של צה"ל בצפון השומרון היא תוצאה ישירה של מתקפת הטרור באוטובוסים בבת ים ובחולון שנכשלה בדרך נס בסוף השבוע שעבר ושהופעלה על ידי תשתית טרור מאזור טול כרם.
צפון השומרון הפך לשלוחה איראנית לכל דבר ועניין ששבה פועלים כ-2000 מחבלים חמושים במחנות הפליטים ובערים ג'נין, שכם וטול כרם.
הוא הופך להיות כעת למטרה המרכזית של צה"ל בגלל קרבתו לאזורי אוכלוסיה גדולים ולישובי קו התפר.
צה"ל תגבר כבר ביום שישי שעבר את יהודה ושומרון ב-3 גדודי נח"ל ואם יהיה צורך בכך ישלח לשם גם כוחות נוספים.
צה"ל פועל למעשה בשטחי A נגד הטרור מכיוון שהרש"פ איננה מצליחה להתמודד עם המצב החדש שנוצר, בשבועות האחרונים היא פעלה במחנה הפליטים ג'נין ונחלה כישלון חרוץ.
צה"ל עובר כעת לאסטרטגיה של כיבוש שטח,טיהורו ממחבלים ושהייה בלתי מוגבלת בזמן במחנות צה"ל עד לקבלת משימות חדשות.
על פי החלטת שר הביטחון, צה"ל יבנה מוצבים בשטח שהוא כבש ויישאר שם באופן קבוע עד להודעה חדשה בכך הוא יעביר מסר לארגוני הטרור כי הדרך לנסיגה מאזורים אלה היא ארוכה מאוד.
גורמי ביטחון אומרים כי השהייה של כוחות צה"ל במחנות הפליטים תמנע מהאוכלוסיה הפלסטינית לחזור ולהתגורר במחנות עצמם אבל, מרבית המחבלים נמלטו ממחנות הפליטים למרחב הכפרי של צפון השומרון, דבר שמחייב את צה"ל לפעול בסדר גודל של שתי אוגדות כדי לכבוש את המרחב הזה ולטהר אותו מהמחבלים.
כוחות גדולים של צה"ל ערוכים כרגע על גבול הרצועה לקראת אפשרות של חידוש הלחימה ועד שלא יתברר אם ישראל תחדש את הלחימה או שתלך לביצוע השלב השני של עסקת החטופים קשה יהיה להקצות כוחות גדולים נוספים לצפון השומרון.
המבצע הנרחב של צה"ל בצפון השומרון מעורר זעם רב בג'נין על הרש"פ שאיננה פועלת כדי למנוע את המצבע של צה"ל בצפון השומרון.
העיתונאי עאטף אבו אל-ראב, יליד ג'נין, אמר לעיתון "אלקודס אלערבי" אתמול:
"לאור השמועות שנפוצו על תוכניות הכיבוש לגבי מחנה ג'נין ומחנות אחרים, היכן תפקידה של הרש"פ למנוע כל שינוי במציאות הרעה בה אנו חיים, ולמנוע מה שגרוע יותר?"
האם יש לרש"פ תוכניות לעצור את התוכניות הללו, או שמא היא תקבל את מה שהכיבוש מחליט?".
רבים ברחוב הפלסטיני ביהודה ושומרון רואים במה שמתרחש במחנות הפליטים בצפון השומרון ניסוי שעושה ישראל כדי לגרום לפלסטינים למצוא מקום מגורים חלופי או לעזוב את בתיהם ולהגר לחו"ל, להערכתם, אם הניסוי הזה יצליח, זו תהייה המדיניות של ישראל בכל חלקי יהודה ושומרון.
הלך הרוח ברחוב הפלסטיני ביהודה ושומרון הוא שישראל מיישמת במחנות הפליטים בצפון השומרון את שיטות הלחימה שבהן היא נקטה ברצועת עזה וכי זו תהיה מלחמה עצימה שמטרתה לכפות מציאות חדשה שמבטלת את חזון שתי המדינות ודוחפת את הפלסטינים ל"מיני טרנספר" מבתיהם.
הערה:פורסם לראשונה ב"אפוק"