חמאס שינה את הטקטיקה הצבאית שלו ברצועה

הזרוע הצבאית של חמאס שינתה את הטקטיקה הצבאית שלה בלחימה נגד צה"ל מאז שישראל חידשה את הלחימה ברצועה

גורמים בחמאס אומרים כי מאז חידש צה"ל את מתקפתו הקרקעית על רצועת עזה ב-18 במרץ 2025, אימץ חמאס טקטיקה צבאית חדשה, שמטרתה להימנע מעימות ישיר עם טנקים וכלי רכב משוריינים של צה"ל, כדי לשמור את כוחותיו ואמצעי הלחימה שנותרו ברשותו.

הם אמרו לאתר הקטארי "אלח'ליג' און ליין" כי הזרוע הצבאית של חמאס בחרה להמתין לכניסת צה"ל לעומק הערים ברצועה בבמקום לתקוף אותו באזורים החיץ שהוא יוצר בשטח, במיוחד לאור השימוש הנרחב בתחמושת נגד טנקים ובמקלעים קלים וכבדים במהלך השנה וחצי האחרונות של הלחימה.

במסגרת האסטרטגיה הזו, לוחמי חמאס ממתינים עד שהטנקים והנגמ"שים של צה"ל יתקרבו לנקודות מסוימות בתוך שכונות מגורים צפופות, ואז הם יוצאים למתקפה ממוקדת ומתוכננת כדי לגרום לנזק מרבי תוך מיזעור האבדות של חמאס.

צה"ל שולט כעת בכ-30% משטח הרצועה, באמצעות הקמת אזורי חיץ נרחבים, דבר שהקשה מאוד על העברת אספקה צבאית והומניטרית ללוחמי הזרוע הצבאית של חמאס.

המצור הקרקעי, הימי והאווירי גרם גם לפגיעה קשה ברשת מנהרות ההברחה, מה שפגע באופן משמעותי ביכולת של חמאס להכניס נשק ותחמושת דרך גבולות הרצועה.

לדברי הגורמים בחמאס, נוכח המציאות זו, הזרוע הצבאית של הארגון נאלצת להסתמך יותר ויותר על שלל צבאי שמצטבר בשטח מקרב כוחות צה"ל או על תחמושת של צה"ל שנורתה או הושלכה ממטוסים ולא התפוצצה.

על פי הדיווח באתר "אלח'ליג' און ליין",ארגוני הטרור ברצועה חוסכים בתחמושת בכל התקלות עם כוחות צה"ל והם פועלים כיום לפי גישה שקובעת כי כל ירי – בין אם קליע או רקטה – חייב לפגוע במטרה ולא להתבזבז, לאור הקושי להצטייד מחדש תחת המצור המוחלט ואורך המלחמה הממושך.

הזרוע הצבאית גם מפזרת מטעני חבלה לאורך נתיבי ההתקדמות של צה"ל, בניסיון להסב לו את מירב הנזק האפשרי.

בידי הזרוע הצבאית של חמאס עדיין קיימות מנהרות הגנה ותשתיות תת-קרקעיות שניתן להפעילן כדי לנוע מבלי לחשוף את מיקום הלוחמים, וכן לאחסן תחמושת הרחק מהפצצות חיל האוויר הישראלי.

הערה: פורסם לראשונה ב"אפוק"

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי