על פי דיווח בעיתון "א-שרק אלאווסט" ב-25 באפריל, משפטם של 16 חברי תשתית הטרור של "האחים המוסלמים" יתחיל בירדן בימים הקרובים.
גורמים בכירים בממלכה ההאשמית אמרו לעיתון כי "הסתיימה מדיניות ההכלה של ממשלות ירדן וגורמי הביטחון כלפי האחים המוסלמים".
גורמים ביטחוניים בכירים אומרים כי ירדן נמצאת כעת בצומת דרכים קריטי, אולי המסוכן בתולדותיה מאז חודש ספטמבר 1970 שבו ניסה אש"פ להפיל את שלטונו של המלך חוסיין.
להערכתם, האיסור החוקי שהטיל המלך עבדאללה על פעילות תנועת "האחים המוסלמים" בממלכה , שהיא תנועה דתית חזקה ופופולרית, עלול לדחוף אותה לרדת למחתרת ולהגביר את פעילותה החתרנית נגד בית המלוכה הירדני.
עם זאת, לדבריהם, המלך עבדאללה חש במצוקה גדולה, נמאס לו מתנועת "האחים המוסלמים", אשר חברה לאיראן ולתנועת חמאס מאז תחילת המלחמה והיא מנסה להפיל אותו מהשלטון כדי לפתוח חזית חדשה נגד ישראל משטח ירדן.
הגורמים הביטחוניים אומרים כי לפני כמה חודשים העבירו גורמי הביטחון הירדנים מסרים ברורים לתנועת "האחים המוסלמים" ולתנועת חמאס כי כל ניסיון לפגוע בביטחון הלאומי של ירדן יביא לצעדים קשים נגדן עד כדי פעולה צבאית במחנות הפליטים הפלסטינים בירדן בסגנון אירועי "ספטמבר השחור" בשנת 1970, למרות זאת הפעילות החתרנית שלהן נגד בית המלוכה הירדני נמשכה ולמלך עבדאללה לא הייתה ברירה אלא להוציא את תנועת "האחים המוסלמים" מחוץ לחוק.
גורמי המודיעין בישראל מדווחים כי הרחוב הירדני נמצא במצב של רתיחה ותסיסה גדולה בעקבות הוצאת תנועת "האחים המוסלמים" מחוץ לחוק.
התנועה נחשבת לכוח הפוליטי החזק והפופולרי ביותר במדינה, יש בירדן מי שתומכים במדינה וביד הברזל שבה נוקט המלך עבדאללה כדי למנוע כל פגיעה בביטחון הלאומי וביציבות הממלכה, אולם, מנגד, רבים אחרים מזדהים עם "האחים המוסלמים" ומתנגדים לפגיעה בהם. הם מסרבים להאמין לגרסה הרשמית של גורמי הביטחון הירדנים,לגבי כוונות חברי תשתית הטרור שנעצרו, הם מאמינים כי לא הייתה להם כל כוונה לערער את ביטחונה של ירדן, אלא מדובר בתשתית חשאית שמטרתה הייתה לייצר אמצעי לחימה כמו רקטות וכטב"מים ולהבריח אותם אל קבוצות הטרור בצפון השומרון לשימוש נגד חיילי צה"ל.
היחסים בין הממלכה ההאשמית לבין תנועת"האחים המוסלמים" מתדרדרים לראשונה לניתוק מוחלט וייתכן שאף יחריפו לעימות גלוי ברחובות בירדן דווקא בתקופה קשה שעוברת על ירדן ועל האזור כולו.
מעורבותה של תנועת חמאס, שיש לה תמיכה רחבה מאוד בקרב הדור הצעיר בירדן, בגלל המלחמה שלה נגד ישראל רק סיבכה את המצב עוד יותר, ההקריאה של תנועת חמאס לשחרור מיידי של כל חברי תשתית הטרור שנעצרו בירדן והצגתם כלוחמים נגד ישראל, ולא כאיום על ירדן, עוררה כעס גדול בארמון המלוכה הירדני והיא שדחפה את המלך עבדאללה לא לנהוג באיפוק,לוותר על מדיניות ההכלה ולבחור ביד קשה. נגד תנועת "האחים המוסלמים".
הוצאת תנועת האחים המוסלמים מחוץ לחוק היא רק הצעד הראשון, שלטונות ירדן בוחנים כעת את האפשרות לפרק את הזרוע הפוליטית החוקית שלה בירדן שהיא מפלגת "חזית הפעולה האסלאמית" שיש לה 17 נציגים בפרלמנט ולהכריז עליה גם כן כארגון טרור.
לדברי גורמים ביטחוניים, המלך עבדאללה שוקל את פיזור הפרלמנט ועריכת בחירות חדשות כדי לצמצם את כוחה הפוליטי של תנועת "האחים המוסלמים".
ההחלטה הירדנית קובעת את איסור פעילותה המוחלט של תנועת האחים המוסלמים שפורקה, החרמת נכסיה, כספיה וכל פעילויותיה בירדן, נקיטת צעדים נגד כל מי שיוכח כי יש לו קשר אליה, ואיסור פרסום, שידור או קידום של חדשות או כנסים הקשורים לאנשיה, החזירה לתודעה בעולם הערבי את מה שהתרחש במצרים בשנת 2013.
הפרשן המצרי כָּארֶם יחיא, אמר לעיתון "ראי אליום" כי עצם פרסום ההחלטה בעיתוי הנוכחי עשוי להתפרש כקשור להתפתחויות ברצועת עזה וכי ההחלטה מהווה בראש ובראשונה מסר לדונלד טראמפ ולבנימין נתניהו, ומטרתה ליצור ריחוק רשמי בין ירדן לבין חמאס וההתנגדות הפלסטינית.
העיתונאי המצרי אחמד מוסא, המזוהה עם המשטר המצרי, אמר על החלטת ירדן כי "אין לסמוך על "האחים המוסלמים", הם בוגדים וסוכנים שאינם מכירים במולדתם בשום שלב."
מוסא הוסיף כי " יש להוציא להורג את כל מי שמשתייך לתנועה הבוגדנית הזאת."
הערה:פורסם לראשונה ב"אפוק"