ירדן פנתה לרוסיה ולארה"ב בבקשה לפעול כדי למנוע מעבר של עשרות אלפי פליטים מסוריה לשטחה.
ירדן חוששת מחדירת אלפי מחבלים של דאע"ש ואלקאעדה לצפון הממלכה כדי לערער את יציבותה.
ירדן עוקבת בדאגה רבה אחר ההתפתחויות במלחמת האזרחים בסוריה ובמיוחד אחר המתקפה של צבאו של בשאר אסד בדרום סוריה בסמוך לגבולה הצפוני.
ההצלחות האחרונות של צבא סוריה בלחימה בכמה זירות, בסיוע חיל האוויר של רוסיה ולוחמי חזבאללה, הן מקור לדאגה ירדנית אמיתית נוכח ההצלחה של צבא סוריה לכבוש את העיר שיח' מסכין והעיירה עתמאן הסמוכה לדרעא שבדרום סוריה והנחישות שלו להשתלט על כל דרום סוריה, כפי שהצהיר הנשיא בשאר אסד לפני כמה ימים, דבר שיש לו השלכות מסוכנות על ירדן.
המלך עבדאללה העלה את חששותיו בפני שר החוץ האמריקני ג'ון קרי שביקר בירדן לפני כמה ימים וביקש את עזרת ארה"ב למנוע מעבר המוני פליטים מסוריה לשטחה.
הירדנים פנו גם לרוסיה בבקשה דומה.
העיתון "ראי אליום" מסר ב-21 בפברואר מפי חברי פרלמנט ירדנים כי ראש הממשלה ד"ר עבדאללה אלנסור אמר באירוע חברתי כי "ירדן עוקבת מקרוב אחר השינויים בסוריה וכי ההנהגה הירדנית הייתה בשבועות האחרונים בקשר עם רוסיה כדי שתמנע ממכות צבאיות קשות בדרום סוריה שיסבכו את המצב בירדן".
האסטרטגיה הירדנית היא לשמור על הגבולות ולהימנע ממשברים עקב אפשרות בריחה של עשרות אלפי פליטים מדרום סוריה לשטחה וחדירתם של גורמי טרור מדאע"ש ואל-קאעדה לתוך ירדן דרך גבולה הצפוני.
עפ"י ההערכות בדרום סוריה יש כ 40 אלף לוחמים חמושים של ארגון "צבא סוריה החופשי" הנחשב לארגון אופזיציה "מתון".
באזור דרעא יש כ-4000 לוחמים של דאע"ש המאוגדים במסגרת הנקראת "שוהדאא אלירמוכ" ועוד כמה מאות לוחמים של ארגון "ג'בהת אלנוצרה" שהוא השלוחה של אל-קאעדה בסוריה.
החשש הוא שחלק מהלוחמים האלה, על נשקם, האלה ינסו להימלט לשטח ירדן אם יצליח הצבא הסורי להשתלט מחדש על דרום סוריה.
גורמי הביטחון הירדנים לא פוסלים את האפשרות שגורמים של "משמרות המהפכה" האיראנים ולוחמים של חזבאללה השוהים בדרום סוריה ינצלו את ההתפתחויות האחרונות כדי לנסות ולהסתנן לשטחה במסווה של פליטים הנמלטים מאזורי הקרבות בדרום סוריה.
ניסיון כזה אמור להתקל בתגובה ירדנית קשה, ירדן הודיעה כבר כמה פעמים כי לא תאפשר זאת.
ממשלת ירדן הבהירה כי תגן על צפון הממלכה ודוברה מחמד אלומני הודיע לפני כמה ימים כי "כל מי שיתקרב לגבולותינו ייהרג לפני שיטנף אותם".
ממשלת ירדן התמודדה מאז שהתחילה מלחמת האזרחים בסוריה לפי חמש שנים עם גל של מאות אלפי פליטים סורים שנכנסו לשטחה, יש לה ניסיון רב בנושא.
הטיפול בפליטים הוא עול כלכלי כבד,העלות השנתית בטיפול בפליטים מגיעה ל2.8 מיליארד דולר והארגונים הבינלאומים משתתפים רק בכ-40 אחוזים של ההוצאות.
החשש הביטחוני של הירדנים מפני חדירה של גורמי טרור הוא מוצדק,הנשיא בשאר אסד האשים לאורך מלחמת האזרחים את ירדן כי היא תומכת ומעודדת את גורמי האופוזיציה הסורית נגדו וייתכן שהוא ינסה כעת לנקום בירדן ולערער את יציבותה על ידי הדיפתם של גורמי הטרור החמושים מדרום סוריה לתוך צפון ירדן.
צבא ירדן הינו צבא קטן וחזק היכול להתמודד בהצלחה עם הטרור אך חדירה של לוחמי דאע"ש ו"ג'בהת אלנוצרה" עלולה ליצור זעזועים ביציבות הממלכה.
לפני כמה חודשים החל המלך עבדאללה להיערך לאפשרות של הקמת "אזור חיץ" בדרום סוריה שימנע את חדירתם של גורמים טרוריסטים לצפון ירדן.
הוא נפגש עם ראשי השבטים הבדואים הסונים בדרום סוריה ושקל לצייד אותם בנשק כדי שיקימו את "אזור החיץ" אולם בסופו של דבר הרעיון לא יצא אל הפועל מכיוון שהוא חייב הסכמה של האו"ם.
כאמור ירדן פנתה עכשיו בבקשת עזרה מסוריה ומארצות הברית אולם בסופו של דבר העניין יונח לפתחה והיא זו שתצטרך להילחם בטרור ולטפל בעשרות אלפי הפליטים במקרה שצבא סוריה יצליח לכבוש מחדש את דרום סוריה.
היא תאלץ להסתדר לבדה.