היועץ המשפטי לממשלה הוא שיקבע בסופו של דבר האם גל הירש ראוי לתפקיד המפכ"ל והאם המינוי יעמוד במבחן בג"צ.
אם השר גלעד ארדן וגל הירש הם האמורים לשקם את משטרת ישראל הסיכוי שהדבר יקרה הוא קטן מאוד.
הדרך שבה מוביל השר לביטחון פנים גלעד ארדן את מינוי מפכ"ל חדש למשטרה לא תביא, למרבה הצער, את השינוי המיוחל במשטרת ישראל שכל הציבור במדינה מחכה לו בכיליון עיניים.
למען הסר ספק, ברצוני להבהיר כי אין לי שוב דבר אישי נגד גל הירש, אינני מכיר אותו ואינני מקדם בכתיבתי שום מועמד אחר לתפקיד המפכ"ל, אם ימונה גל הירש לתפקיד אאחל לו הצלחה והרבה מזל כי הוא יזדקק לו מאוד.
האופן שבו ניהל השר ארדן את הליך המינוי גרם נזק נוסף למשטרת ישראל, הוא פגע בתדמיתה בעיני הציבור ובמורל שלה, הבטחת השווא שלו למנות ניצב מתוך המשטרה לתפקיד המפכ"ל וההשתלחות החמורה שלו במועדון קציני המשטרה הבכירים שהתנגדו למינויו של הירש יוצרת את הרושם כי מדובר בפוליטיקאי שאינו רואה מולו את טובת המערכת ושיקום המשטרה אלא רק את האגו שלו.
חלק גדול מהניצבים במועדון הזה תרם רבות לביטחון אזרחי ישראל, למלחמה בפשיעה וחלק מהם אף התריע על התדרדרות הערכים במערכת המשטרתית, למשל, ניצב בדימוס אריה עמית, מדובר בקצין ישר וערכי ויש להעריך את הדעתנות והנחרצות שלו בעניין התנגדותו למינויו של גל הירש, היא נובעת מדם ליבו ומרצונו בטובת המשטרה ולא מאינטרסים זרים.
השר ארדן לא טרח לבדוק ביסודיות את הרקע של תת אלוף(מיל) גל הירש בצבא, רק בדיעבד, לאחר לחץ של ההורים השכולים הוא נפגש עם ארבעה קצינים בכירים של צה"ל שבדקו את התנהלות של הירש.
למרות ששמע מהם ביקורת קשה על תפקודו של הירש, הוא מתעקש להמשיך בתהליך המינוי, האגו שלו שולט בו ולא מאפשר לו להודות בטעותו.
ההחלטה להאריך את מינויו של ניצב בנצי סאו לתפקיד ממלא מקום המפכ"ל בתקופה נוספת, עד שיתברר גורל מינויו של גל הירש, מגבירה את תחושת אי הוודאות בשורות המשטרה, השוטרים מרגישים כי המערכת הפוליטית מזניחה את ארגונם ועסוקה במלחמות אגו, ממלא מקום המפכ"ל בנצי סאו איננו באמת יכול לנהל ביעילות את המערכת החשובה הזו אחרי שגלעד ארדן הביע בו חוסר אמון כשלא מינה אותו לתפקיד המפכ"ל הקבוע וקציני המשטרה ושוטרים רואים בו רק "סותם חור" עד להגעת המפכ"ל החדש.
היועץ המשפטי לממשלה הוא שיקבע
ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרצה את האלוף(מיל) יפתח רון טל לתפקיד המפכ"ל ולא את גל הירש, "נזכר" לתת גיבוי לשר ארדן ולגל הירש רק לאחר שבוע של סערה ציבורית ותקשורתית. להערכתי, הגיבוי הזה הוא תוצאה של הפצרותיו של השר ארדן בנתניהו בעקבות הביקורת הקשה על מינויו של הירש.
נתניהו כנראה ניסה להרגיע את גלעד ארדן, שחטף ועוד יחטוף ביקורת קשה על רצונו למנות את הירש, נתניהו השאיר את ארדן בחזית והא סומך על כך שבמקרה שהמינוי של הירש ייכשל, ארדן הוא שיחטוף את האש העיקרית.
ספק רב אם ה"רוח הגבית" של נתניהו למינוי גל הירש תעזור לו או לשר ארדן, זירת הקרב האמיתית היא בוועדת טירקל ובצוות הבדיקה של היועץ המשפטי לממשלה הבודק את עסקיו של גל הירש.
בסופו של דבר היועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטיין הוא שיקבע את כשירותו של גל הירש לתפקיד כשהקו המנחה היא סבירות המינוי והאם הוא יעמוד במבחן בג"ץ, גם ועדת טירקל ממתינה להחלטתו של היועץ המשפטי לממשלה בנושא.
במערכת הפוליטית מתרוצצות שמועות שונות ומרושעות על הסיבה האמיתית שבגללה החליטו גלעד ארדן וראש הממשלה נתניהו שלא לבחור לתפקיד המפכ"ל מועמד מתוך המשטרה ולהביא מועמד חיצוני, אדגיש כי מדובר בשמועות ולכן לא אפרטן, אולם האמת כנראה תתברר בהמשך.
גל הירש מנסה לצמצם נזקים
לקראת תחילת הדיונים בוועדת טירקל, גל הירש מנסה לצמצם את הנזקים שנגרמו לו, במקום להעסיק יחצ"ן מקצועי הוא הניח לעורך הדין שלו ולחברים מקורבים לו להגן עליו בתקשורת, התוצאה לא הייתה טובה, עורך הדין שלו טען בראיון לגלי צה"ל כי "צריך לבדוק את האינטרסים של יצחקי ראש אגף החקירות".
בסופו של דבר נאלץ גל הירש לפרסם הבהרה בדף הפייסבוק שלו ובה הכחשה לביקורת שמתחו מקורביו על המשטרה שהוא אמור לעמוד בראשה, "הטענות נגד המשטרה לא ממני", היתמם הירש, אז את מי מייצגים מקורביו?
התנהלות חובבנית של ארדן
ברור מאוד כי בקצב הזה שבו מנהל גלעד ארדן את ענייני משטרת ישראל אין לה סיכוי לצאת מהמשבר שבו היא שרויה, הטענות של ארדן על התרבות הארגונית של המשטרה נכונות אולם הוא לא יצר שום אופק של תקווה במינוי השנוי במחלוקת של גל הירש.
אפשר היה להביא מועמד חיצוני לתפקיד המפכ"ל שיעניק תקווה אמיתית לשינוי.
גם האופן שבו טיפל השר ארדן בהשלכות התאבדותו של תת ניצב אפרים ברכה ז"ל אינה מבשרת טובות.
מה שמתחייב היה בדק בית רציני במשטרה בעקבות התאבדות של תנ"צ אפרים ברכה ז"ל, השר ארדן הודיע על הקמת צוות בדיקה בראשות ממלא מקום המפכ"ל בנצי סאו לבדיקת נסיבות מותו של תנ"צ ברכה אך התקפל בעקבות התנגדותם של היועץ המשפטי וינשטיין ופרקליט המדינה שי ניצן.
האם כך מטפל שר בענייני משרדו?
מדובר בפרשה חשובה וחמורה ביותר ועל פי פרסומים שונים יש חשדות ותהיות כי ייתכן שגם המערכת המשפטית נגועה בטיוחה, שר שמתיימר לעשות מהפך במשטרה חייב להילחם למען הצדק ולמען טוהר המידות במשטרה ולמצוא את הדרך לחקור את פרשת תנ"צ ברכה עד תומה למרות התנגדותם של וינשטיין וניצן.
לסיכום, ההתנהלות בפרשת מינויו של גל הירש טלטלה עוד יותר את משטרת ישראל החבוטה והמתוסכלת ועדיין לא ברור אם היא תסתיים במינויו של הירש לתפקיד המפכ"ל או בפיאסקו גדול.
השר ארדן התגלה כמי שהטעה את קציני המשטרה הבכירים ואיבד את אמונם בכך שהביא מועמד חיצוני, המפכ"ל המיועד תקף את ראש אגף החקירות ניצב מני יצחקי באמצעות עורך דינו, אח"כ הבין את הטעות וחזר בו.
ההתנהלות החלמאית והחובבנית הזו מבשרת על ההמשך, אם השר ארדן וגל הירש הם האמורים לשקם את משטרת ישראל הסבירות היא שהדבר הזה כנראה לא יקרה.
מי שישלם את המחיר הם 30 אלף השוטרים העושים עבודתם נאמנה וכמובן אזרחי מדינת ישראל.