בווינה החל הסבב השמיני של שיחות הגרעין בצל התמונה המתבהרת כי הנשיא ביידן אינו מעוניין בתקיפה צבאית אמריקנית או ישראלית של מתקני הגרעין באיראן, הוא רוצה פתרון דיפלומטי שימנע מאיראן להשיג נשק גרעיני, זה לא עומד לקרות בתקופה הקרובה והמדיניות הרופסת שלו רק מחזקת את איראן ומקרבת אותה לפצצה הגרעינית.
הנשיא ביידן חייב לשנות את האסטרטגיה שלו ולנקוט קו נוקשה שכולל גם את הנחת האופציה הצבאית על השולחן.
ממשל ביידן הצליח לרסן את ממשלת בנט-לפיד-גנץ והיא איבדה את היכולת שלה להשפיע באופן ממשי על הממשל בעניין הגישה התקיפה שיש לנקוט כלפי איראן, היועץ לביטחון לאומי ג'ק סאליבאן ביקר בישראל בשבוע שעבר, הוא נפגש עם הצמרת המדינית אך לא היו לו שום בשורות טובות עבור ישראל.
הנשיא ביידן הבטיח לישראל כמה פעמים כי ימנע מאיראן מלהשיג נשק גרעיני אך מעולם הוא לא התחייב למנוע ממנה להפוך ל"מדינת סף" גרעינית.
כישלון המדיניות האמריקנית לעצור את השעטה האיראנית לעבר הפיכתה ל"מדינת סף" גרעינית, היכולה לייצר פצצה בתוך זמן קצר מרגע קבלת ההחלטה, מפחידה ומרתיעה את מדינות המפרץ שסברו בתקופת ממשל טראמפ כי תקום קואליציה צבאית אמריקנית –ישראלית-ערבית נגד איראן.
איחוד האמירויות הודיעה לישראל כי היא מתנגדת לשימוש באופציה הצבאית נגד איראן,סעודיה פתחה במשא ומתן של פיוס עם איראן כבר בחודש אפריל האחרון, עד כה היו ארבעה סבבים של שיחות בתיווכה של עיראק, במקביל הסעודים נערכים גם לאפשרות של הסלמה אזורית והם החלו לייצר טילים בליסטיים בסיועה של סין, למורת רוחו הגדולה של ממשל ביידן.
גורמים אמריקנים מדווחים כי ישראל הסכימה לתוכנית ב'" (PLAN B) שאיננה כוללת מתקפה צבאית על איראן במקרה של כישלון שיחות הגרעין בווינה.
ישראל מיישרת למעשה קו עם ממשל ביידן, מהלך שהאיראנים מפרשים כחולשה ישראלית, גם הברברת של בכירי מערכת הביטחון בישראל על השמדת מתקני הגרעין באיראן לא נלקחת ברצינות על ידי הצמרת הביטחונית של "משמרות המהפכה" האיראניים שמגדירה אותה כ"כשטויות" או במקרה הטוב כ"נסיון כושל לייצר לוחמה פסיכולוגית" נגד איראן.
דווקא שתיקה רועמת מצד ישראל הייתה הרבה יותר אפקטיבית בלוחמה הפסיכולוגית נגד איראן.
איראן עומדת להשיג את מבוקשה, היא מושכת זמן בשיחות הגרעין בווינה, ממשיכה בהעשרת אורניום בניגוד להסכם הגרעין מ-2015, בכל מקרה היא תצא מנצחת משיחות ווינה אם הן יכשלו או יצליחו.
האם יש לממשל ביידן תוכנית ברורה כיצד למנוע מאיראן להגיע לפצצה גרעינית? כנראה שלא, הוא מתנגד לפעולה צבאית נגד מתקני הגרעין למרות שהוא שומר על עמימות ולא אומר זאת באופן ברור, דבר שמותיר את אופציית הטלת סנקציות נוספות על איראן, זה לא מספיק כדי לעצור את תוכנית הגרעין האיראנית.
הרבה דיבורים היו בשיחות הגרעין בווינה בעוד איראן ממשיכה בשטח במעשי העשרת האורניום בתמיכתה של רוסיה, במקביל איראן מונעת מסבא"א את אפשרות הפיקוח במתקני הגרעין שלה עד שיוסרו הסנקציות שהוטלו עליה.
המשטר האיראני מאיץ את יישום תוכנית הגרעין שלו בעוד הקהילה הבינלאומית עומדת חסרת אונים ובלי יכולת לפקח על הנעשה במתקני הגרעין, איראן מייצרת אורניום מתכתי שאין לה כל צורך בו אם אכן כוונותיה לשלום, מדובר בחומר שמיועד לפצצה גרעינית, כמו כן היא מחזיקה לפחות בשלושה אתרי גרעין סודיים שבהם כנראה היא מנסה לפתח את מנגנון "קבוצת הנשק" של הפצצה העתידית.
ממשל ביידן מנסה לפייס את איראן שמצהירה בגלוי על כוונתה לגרש את ארה"ב מן האזור ולהשמיד את ישראל.
איום הטילים הבליסטיים
בינתיים, איראן איננה מורידה את הרגל מדווושת הגז,בסוף השבוע שעבר היא ערכה תרגיל צבאי גדול בדרום המדינה ובמפרץ הפרסי שבמהלכו שוגרו טילים בליסטיים וטילם שיוט שכלל גם איומים לפגוע בכור הגרעיני הישראלי בדימונה.
התרגיל הצבאי של איראן הינו הפרה ברורה של החלטת מועצת הביטחון 2231 הקובעת שאסור לאיראן להשתתף בשום פעילות הקשורה לטילים בליסטיים המסוגלים לשאת ראשי נפץ גרעינים לרבות ניסויים באמצעות טכנולוגיית טילים בליסטיים.
איראן אומרת רשמית כי לטילים הבליסטיים שלה יש טווח של אלפיים ק"מ והם יכולים לפגוע במטרות אסטרטגיות בתוך מדינת ישראל.
האיראניים הצליחו להוליך שולל את המעצמות ב-2015 ופרויקט הטילים הבליסטיים לא כלול בהסכם הגרעין שנחתם, עכשיו ממשל ביידן מפנטז שאולי יצליח להכליל אותו בהסכם החדש, הסיכוי לכך שואף לאפס.
העתיד כנראה אינו מבשר טובות ,כפי שהדבר נראה כעת, איראן תהפוך בקרוב למדינת סף גרעינית שתוכל לייצר את הפצצה בכל עת שתחפוץ, הדבר הזה קורה במשמרת של נפתלי בנט ושל הנשיא ג'ו ביידן שאינם מגלים נחישות מספיקה כדי לעצור את המגמה המסוכנת הזו לישראל ולעולם כולו.