חיסולו של קאסם סולימאני היה חשוב מאוד בכל הקשור לסיכול הפעילות המבצעית של כוח "קודס" במזה"ת וביצירת ההרתעה מול איראן אך חילופי הממשל בארה"ב משנים את תמונת המצב בשטח. איראן מתכוונת להגביר בשנה הקרובה את מלחמת ההתשה נגד הנוכחות הצבאית של ארה"ב בעיראק ובסוריה כדי להביא לסילוקה משם כחלק ממסע הנקמה על חיסול סולימאני.
בחלוף שנתיים ימים מיום חיסולו של קאסם סולימאני, מפקד כוח "קודס" של "משמרות המהפכה" איראן מבהירה כי היא איננה מתכוונת לעבור לסדר היום על ההתנקשות בחיי הדמות הביטחונית הבכירה שהייתה מספר 2 באיראן ויורשו האפשרי של המנהיג העליון עלי ח'מינאי וכי היא תשיג את הנקמה.
נשיא איראן אברהים ראיסי נשבע לנקום את מותו של קאסם סולימאני ודרש ב-3 בינואר להעמיד לדין את נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ שאישר את חיסולו של סולימאני.
בימים האחרונים הגבירו המליציות הפרו איראניות בעיראק את ההתקפות שלהם באמצעות רקטות ומל"טים על הבסיסים האמריקנים בעיראק, על מתחם השגרירות האמריקנית בבגדאד ועל הבסיסים האמריקנים בסוריה, בניסיון להרוג חיילים ואזרחים אמריקנים כנקמה על חיסול סולימאני, מרבית ההתקפות סוכלו ולא היו נפגעים.
אולם המגמה האיראנית ברורה, איראן מגבירה את מלחמת ההתשה שלה נגד הנוכחות הצבאית האמריקנית בעיראק ובסוריה כדי לממש את העונש האיראני על חיסולו של קאסם סולימאני והוא גירושה המשפיל של ארה"ב מעיראק ומסוריה.
"בעתיד הקרוב לא יישאר חייל אמריקני אחד בעיראק או בסוריה" הודיע שגריר איראן בלבנון מוחמד ג'לאל פרוזניה ב-3 בינואר. ואילו אבו עלא אלוועאלי, המזכ"ל של מליציית "גדודי סייד אלשהודאא" העיראקית הודיע ב-8 בינואר: "גירוש האמריקנים מהאזור הוא החובה והנאמנות המינימלית שלנו כלפי קאסם סולימאני וכלפי אבו מהדי אלמוהנדס".
ההסלמה האיראנית נגד היעדים האמריקנים באה למרות ההודעה של ראש ממשלת עיראק מוצטפא כאט'מי על יציאת הכוחות הלוחמים הזרים האחרונים מעיראק והגבלת הפעילות של הכוחות הנותרים למשימות אימונים והדרכה של צבא עיראק במלחמה נגד ארגון דאע"ש, האיראנים רואים בכך מעשה הונאה אמריקני-עיראקי ועקיפה של החלטת הפרלמנט העיראקי מלפני שנתיים הקוראת להסיג את כל הכוחות הזרים מעיראק לאלתר, גם המליציות החמושות בעיראק טוענות כי ממשלת עיראק לא סיפקה שום הוכחות שאכן הייתה נסיגה בפועל בסוף השנה שעברה של הכוחות הזרים הלוחמים בעיראק.
ממשלת עיראק הודיעה על כוונתה לפתוח בדיאלוג מחודש עם הפלגים העיראקים בניסיון לעצור את ההתקפות על המטרות האמריקניות שנותרו בעיראק אך ההערכה של הפנטגון כי ההתקפות ימשכו ואף יתגברו. במקביל , איראן פועלת באמצעות בנות בריתה הפוליטיות בעיראק להדחתו של ראש הממשלה העיראקי מוצטפא כאט'מי, אשר לטענת האיראנים לא סיפק את הסחורה, המאמצים מתמקדים בכך שכאט'מי לא ייבחר שוב, לקדנציה נוספת, לתפקיד ראש הממשלה החדש ברגע שתוקם הממשלה החדשה בעיראק. השמות שמתרוצצים כעת במערכת הפוליטית העיראקית לתפקיד ראש הממשלה הבא הם: חיידר אלעבאדי (ראש הממשלה לשעבר), אסד אלעידאני(מושל בצרה), עלי שוכרי(שר התכנון לשעבר) ועוד.
הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר
אודות יוני בן מנחם
יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'.