סבב הלחימה הקצר ברצועת עזה הסתיים ובמערכת הביטחון הישראלית מעריכים כי נקודת העימות הבאה עם חמאס תהיה כנראה לקראת "צעדת הדגלים" בירושלים בסוף החודש.
נכון לעכשיו, הממשלה דבקה במסלול הצעדה בתוך סמטאות העיר העתיקה בירושלים.
ההרתעה הישראלית לא התאוששה בעקבות סבב הלחימה הזה ברצועת עזה וארגוני הטרור חיזקו עוד יותר את משוואת ההרתעה שלהם מול ישראל, חמאס תמך בעמדת הג'יהאד האסלאמי וישראל חששה שההסלמה תוביל להתקפות רקטות עליה גם מדרום לבנון או מסוריה כפי שהיה במהלך חודש רמאדאן.
השחיקה בכוח ההרתעה של ישראל גוברת וארגוני הטרור פועלים להגביר את התקפות הטרור שלהם בשטחי יהודה ושומרון, הם אינם מעוניינים כעת במערכה צבאית חדשה ברצועת עזה ופועלים להדליק את שטחי הגדה כדי להביא לפריצת אינתיפאדה מזויינת נגד ישראל.
לכן, במערכת הביטחון הישראלית בוחנים כעת את האפשרות לצאת למבצע צבאי גדול באזור שומרון נגד קבוצות הטרור הפלסטיניות שצמחו באזור הזה מאז תום המבצע הצבאי הגדול של צה"ל ברצועת עזה במאי 2021 ("שומר החומות").
הדיונים בנושא הזה במערכת הביטחון מתקדמים אבל שר הביטחון יואב גלנט מתלבט ועדיין לא גיבש את עמדתו הסופית בנושא.
הרש"פ איבדה את השליטה הביטחונית באזור הזה וקמו בו כמה קבוצות טרור חמושות ובראשן "גדוד ג'נין" ו"גוב האריות" בעיר שכם, על פי גורמים ביטחוניים, יש באזור הזה כ-1000 מחבלים חמושים באלפי כלי נשק וכמויות גדולות של תחמושת, שעוסקים בפעילות טרור נגד חיילי צה"ל והמתנחלים.
מבצע המעצרים הגדול של צה"ל שנקרא "שובר גלים" אינו מספיק לעצור את מתקפות הטרור, הוא הצליח רק באופן חלקי, ארה"ב דורשת מישראל לחזק את הרש"פ והיא תצטרך לתת "אור ירוק" למבצע שכזה מכיוון שקבוצות הטרור עלולות להקים לעצמן מאחזים גם בחלקים נוספים בשטחי יהודה ושומרון.
ישראל חייבת לקחת את היוזמה לידיה ולעבור למתקפה על קבוצות הטרור החמושות ביהודה ושומרון, אסור להכיל את הטרור.
המצב הביטחוני מתדרדר בצפון השומרון וקבוצות הטרור החמושות הן שקובעות את סדר היום הביטחוני, צה"ל חייב לרדוף אותן ולהכניס אותן למנוסה, אסור שהערים המרכזיות בגדה כמו שכם, ג'נין וטול כרם יהפכו לערי מקלט למחבלים.
הגיעה העת שהמשלה תנקוט ביד קשה יותר כלפי הטרור בצפון הגדה ולא תלך עוד בדרך שבהן צעדו ממשלת נפתלי בנט וממשלת יאיר לפיד.
כאמור, קבוצות הטרור החמושות בצפון השומרון החלו לצוץ בשטח לפני כשנה וחצי, הן התחזקו והתבססו וממשלות בנט ולפיד החליטו לטפל בהן באמצעות מבצע מעצרים יומי בגלל לחץ אמריקני.
מה שהיה צריך לעשות ועדיין נדרש הוא לעקור את תשתיות הטרור מן השורש, כלומר לכבוש באופן זמני את אזורי שכם וג'נין, לחסל את המחבלים ולפרק את תשתיות הטרור.
בכל יום שחולף מבלי שצה"ל יוצא למבצע כזה, קבוצות הטרור מתחזקות עוד יותר, צעירים חדשים מצטרפים אליהן והן מתפשטות לאזורים נוספים.
בידי מערכת הביטחון יש עשרות התרעות על כוונות לבצע פיגועים ביהודה ושומרון ובתוך ישראל עצמה, חמאס והג'יהאד האסלאמי משקיעים כסף רב לגייס צעירים ממזרח ירושלים ומהגדה כדי שיבצעו פיגועים ואיראן עוסקת בהברחת אלפי כלי נשק, דרך ירדן, עבור קבוצות הטרור בגדה, מעצרו של חבר הפרלמנט הירדני עימאד אלעדוואן שניסה להבריח במכוניתו 200 כלי נשק במעבר אלנבי עבור קבוצות הטרור הוא דוגמא טובה לכך.
לממשלת ישראל יש את מלוא הלגיטימציה להילחם בטרור למרות הוויכוחים הפנימיים וגל המחאה בנושא הרפורמה המשפטית, השב"כ תומך בגישה ההתקפית נגד הטרור וצה"ל חייב לאמץ גם הוא את העמדה הזו, כמו כן הדרג המדיני חייב לאמץ מחדש את מדיניות הסיכולים הממוקדים של ראשי ארגוני הטרור בארץ וגם בחו"ל, ישראל חייבת להנחית מכה מקדימה ולהפתיע את אויביה, רק כך היא תוכל לשקם את ההרתעה.
מבצע החיסול המוצלח של חוליית מחבלי החמאס בעיר שכם, שרצחו את משפחת די בבקעת הירדן, על ידי צה"ל והשב"כ הוא דוגמא מצויינת ליכולות של צה"ל להילחם בטרור, יש לאמץ את השיטות האלה בפעולה צבאית בהיקף נרחב בכל צפון השומרון ויפה שעה אחת קודם.