השחיתות במנגנוני הרש"פ נמשכת ומדי פעם פורץ הנושא הזה שוב אל דעת הקהל הפלסטינית באופן גלוי למרות הצנזורה החריפה שמטילה הרש"פ על הנושא באמצעות חקיקה האוסרת על פירסום כל ביקורת על הרש"פ, כולל ברשתות החברתיות.
הרחוב הפלסטיני כבר איננו מופתע, הוא נתקל בתופעה הזאת באופן יום יומי בכל המגעים שלו עם משרדי הממשלה הרשמיים של הרש"פ.
יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס מתכחש לתופעה הזו, הוא הקים אגף מיוחד למלחמה בשחיתות שהפך לבדיחה ברחוב הפלסטיני בעוד יו"ר הרש"פ ושני בניו שמנהלים אימפריה כלכלית ענקית נחשבים בשטחי הגדה והרצועה לסמל השחיתות של הרש"פ ביחד עם החבורה הקרובה המקיפה את מחמוד עבאס.
ארגון פלסטיני הנקרא " הקואליציה למען טוהר המידות" ("אמאן"-בערבית) חשף ב-16 במאי את השערורייה החדשה המעסיקה את הרחוב הפלסטיני בתחום השחיתות שבה מעורבת לשכתו של יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס.
הארגון טען בדו"ח שפירסם כי לשכת יו"ר הרש"פ מתערבת בפרשות שחיתות שמגיעות לטיפול האגף למלחמה בשחיתות מטפלת בהן מחוץ למסגרת החוק והגופים המוסמכים.
על פי דו"ח שפירסם הארגון, לשכת יו"ר הרש"פ ניסתה לסחוט איש עסקים פלסטיני בשם עבד אלמאלק ג'אבר, שמואשם כי ניסה ל"הלבין" תמרים מאחת ההתנחלויות ולהציגם כתמרים פלסטינים, ולגזול ממנו נכסים ואדמות שיימסרו לחברה שרשומה על שמם של אנשי ביטחון פלסטינים שאחד מהם הוא מאבטח בלשכתו של יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס.
עזמי שועייבי, היועץ של מועצת המנהלים של הארגון הנקרא בערבית "אמאן", גילה כי בגלל מחלוקות בין איש העסקים עבד אלמאלק ג'אבר לבין הרש"פ ולאחר שהוא הואשם כי יש לו קשרים עם מוחמד דחלאן, יריבו המר של יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס, הפכה הפרשה להזדמנות לחיסול חשבונות עמו מצד הרש"פ.
לטענתו, היועץ המשפטי של יו"ר הרש"פ ניהל משא ומתן שבו התבקש איש העסקים הפלסטיני לוותר על החברה שבבעלותו ששווה כמה מיליוני שקלים ועל מספר אדמות ששייכות לו עבור חברה קטנה שהוקמה ונרשמה על שמם של שני אנשים, האחד עובד כמאבטח בלשכת יו"ר הרש"פ והשני קצין במנגנון הביטחון המסכל.
גורמים בכירים בפת"ח גילו כי מדובר בשני "אנשי קש" וכי מאחוריהם עומדים אישים בכירים המקורבים ליו"ר הרש"פ.
על פי החוק הפלסטיני, איש העסקים הפלסטיני אמור היה לעמוד לדין בבית משפט על החשדות שמופנים כלפיו, אך במקום זאת נעשה ניסיון לחפות על החשדות בתמורה לכך שיוותר על החברה שלו ועל אדמות שבבעלותו לטובת מקורבים ליו"ר הרש"פ.
פרשת התמרים מההתנחלויות הזיקה למוניטין של הרש"פ ולקשרים של עם ממשלת טורקיה אשר העניקה פטור ממכס למכסה מסוימת של התמרים הפלסטינים שמיוצאת מהגדה לטורקיה.
כמה פלסטינים ניצלו זאת לרעה, הם רכשו תמרים ישראלים מההתנחלויות וייצאו אותם לטורקיה כאילו הם תמרים פלסטינים וזכו בפטור.
בראיון לעיתון "אלערבי אלג'דיד" ב-17 במאי אמר עזמי שועייבי כי יש יותר ממקרה אחד שבו מתערבים אנשים מלשכת יו"ר הרש"פ בפשעים של שחיתות בניגוד לחוק.
לדבריו, האגף למלחמה בשחיתות העביר לתביעה הכללית בשנה שעברה 8 תיקים שקשורים לעבירות שחיתות של פקידים בכירים, בדרגת שר או מנכ"ל או שגריר, אך רק אחד מהם הועמד לדין, מדובר באחד השגרירים בחו"ל.
הוא העריך כי שלטון הרש"פ מגן על אנשים הנאמנים לו או שהרש"פ מנסה לסחוט אנשים או להתנקם במתנגדיה.
האגף למלחמה בשחיתות אמור להיות גוף עצמאי שאיננו כפוף ללשכת יו"ר הרש"פ אך בפועל הרש"פ מתערבת בעבודתו, גם התביעה הכללית פועלת כמי ששייכת לרשות המבצעת למרות שעל פי החוק הפלסטיני הינה חלק מהרשות השופטת.
הסיפר הזה הינו רק דוגמא אחת של מאות סיפורים המופצים ברחוב הפלסטיני על השחיתות במנגנוני הרש"פ ועל תופעת הנפוטיזם שנפוצה מאוד ברש"פ, נראה כי שלטונו של יו"ר הרש"פ יירשם בהיסטוריה הפלסטינית כהרבה יותר מושחת משלטונו של קודמו יאסר ערפאת.