השר לשעבר גדעון סער מותח ביקורת מוצדקת על ראש הממשלה נתניהו ומדיניותו אך נמנע מלהתראיין לאמצעי התקשורת.
הציבור יעריך יותר את גדעון סער אם ישמיע את ביקורתו בתקופה הרגישה הזו כדי להשפיע על תהליך קבלת ההחלטות.
בשבועות האחרונים הגביר השר לשעבר גדעון סער את המינון של ההתבטאויות התקשורתיות שלו במאמרים, כתבות פרופיל והופעות פומביות אך הוא עדיין נמנע מלהתראיין ולתקוף את ראש הממשלה נתניהו וממשלתו באופן נרחב וחזיתי.
כנראה שגדעון סער מעדיף, בעצתם של יועצו האסטרטגי טל זילברשטיין וכמה מהפרשנים הפוליטיים המובילים הנחשבים לידידיו, לשגר מידי פעם עקיצות לעברו של ראש הממשלה כדי להישאר בתודעה הציבורית לקראת הקאמבק הפוליטי שלו וההתמודדות שלו על תפקיד יו"ר הליכוד ומשם לראשות הממשלה.
גדעון סער איננו רוצה להיעלם מהחיים הציבוריים, שנה חלפה מאז לקח פסק זמן מהחיים הפוליטיים, הוא אמנם משתתף באירועים של פעילי הליכוד אך נוקט אסטרטגיה זהירה בהתבטאויותיו ובהתנהלותו האישית.
אולם המציאות חזקה יותר, נראה שגדעון סער החי ומצוי בהוויה הישראלית איננו יכול להתעלם מהמחדלים המדיניים והביטחוניים של ראש הממשלה נתניהו וממשלתו במיוחד נוכח גל הטרור הפלסטיני ששוטף את ערי ישראל ושטחי הגדה.
גדעון סער יוצא בצדק במאמר שפרסם בעיתון ידיעות אחרונות ב 24 בנובמבר נגד "מדיניות ההכלה" של בנימין נתניהו ומצביע על חסרונה של אסטרטגיה או תוכנית כלשהי.
ראש הממשלה נתניהו איננו יוזם שום תוכנית או מהלך מדיני מול הפלסטינים ומדינות ערב המתונות ומידי פעם מפריח ספינים תקשורתיים שאין להם סיכוי להתממש כמו הספין האחרון ששיגר במהלך ביקורו האחרון בוושינגטון על צעדים חד צדדים של ישראל בגדה.
גדעון סער מציין במאמרו כי ירושלים בערה בעצימות נמוכה במשך שנה וכי הדרג המדיני לא התעשת בזמן להכניס כוחות שיטור וביטחון לבירה דבר שהביא להתפשטות האלימות אך הוא מתעלם מהשאלה מדוע ירושלים בערה.
מדוע סער לא אומר את הדברים בפירוש? הרי היה זה ראש הממשלה בנימין נתניהו שאפשר לחברי כנסת רודפי פרסום וכותרות לעלות להר הבית ולספק שמן למדורת ההסתה הפלסטינית האסלאמית הארסית.
הרי היה זה בנימין נתניהו שמינה את השר גלעד ארדן, שאין לו שום הבנה מדינית או ביטחונית, לתפקיד השר לביטחון פנים והתעלם מהפיאסקו שיצר כאשר ניסה למנות את גל הירש לתפקיד המפכ"ל.
ראש הממשלה הוא שאפשר לגלעד ארדן להשאיר את משטרת ישראל ללא מפכ"ל קבוע במשך כמה חודשים והתעלם מהדמורליזציה שגרם ארדן בקרב 30 אלף שוטריה הנאמנים.
עכשיו מבטיח לנו גלעד ארדן "לייבש את ביצת הטרור", אם נסמוך עליו נצטרך להיכנס בקרוב למקלטים.
לזכותו של גדעון סער, חבר מפלגת הליכוד, יאמר כי איננו נרתע מלהצביע במאמרו בגלוי על מחדליו של נתניהו וממשלתו בטיפול בהתפתחויות באזור חברון ובסיבותיה, בטיפול הכושל בתופעת השבח"ים והמלצתו על עונש הגירוש בעיקר של מסיתים, ככלי יעיל לטיפול בטרור, היא נכונה בהחלט.
גדעון סער צודק, חייבים להחזיר את השליטה והביטחון לישראל ואזרחיה, זהו הדבר המיידי שצריך לעשות אך הנקודות החסרות במאמרו הן חוסר המנהיגות של נתניהו ואי קביעת החזון המדיני של מדינת ישראל, חזון שממנו אפשר לגזור את דרך הפעולה בתחום הביטחוני והמדיני.
יפה נהג הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ , שסקר ערוץ 2 הראה לפני כמה שהוא היחידי מקרב הביטחוניסטים לשעבר שיכול להביס את נתניהו, כשהודיע אתמול בהופעה פומבית כי הוא תומך בנאום בר אילן ובהסכם של שתי מדינות עם ביטחון.
בני גנץ קלע לנקודה הנכונה, נתניהו לא עושה שום דבר כדי לממש את החזון שהציג בנאום בר אילן, הוא מושך זמן ומעדיף לנהל את הסכסוך עם הפלסטינים, הבעיה היא שגם את הסכסוך איננו יודע לנהל ואת התוצאות מרגישים אזרחי ישראל מידי יום בהתקפות הטרור של הפלסטינים.
לפני כמה שבועות אמר גדעון סער, בכנס של לשכת עורכי הדין, כי אם יחזור לפוליטיקה לא יהיה זה לתפקיד של שר או חבר כנסת ובעצם רמז על רצונו להיות ראש ממשלה.
שבוע לפני כן מתח, בכנס של המכון הישראלי לדמוקרטיה, ביקורת על נתניהו ואמר ש"ישראל זקוקה היום למנהיגות שתדע לקבל אחריות ולא לגלגל אותה".
הגיע הזמן, במיוחד בתקופה הקשה הזו של מתקפת הטרור על ישראל, שהשר לשעבר גדעון סער ייצא באופן נרחב לתקשורת בראיונות ויסביר את עמדותיו והמלצותיו, אולי הדבר הזה יעורר את ראש הממשלה נתניהו, שחושש ממנו מבחינה פוליטית, להתעשת ולנקוט בצעדים הנכונים להשבת הביטחון לאזרחי ישראל.
הגיע הזמן שגדעון סער יניח הצידה את העצות האסטרטגיות שהוא נוהג לפיהן וישמיע את קולו ברבים באופן ברור ללא רמיזות ובנחישות, בטוחני שהציבור יעריך אותו יותר אם ינהג באופן הזה.