מנהיג חמאס ח'אלד משעל טוען כי האסטרטגיה של תנועתו היא להימנע ממלחמה חדשה עם ישראל בתקופה הקרובה.
בתנועת חמאס חוששים מתוכנית אזורית בשיתופו של שר הביטחון ליברמן להמלכתו של מחמד דחלאן במקומו של מחמוד עבאס.
יו"ר הלשכה המדינית ח'אלד משעל איננו מתכוון להתמודד פעם נוספת בבחירות הפנימיות בסוף השנה על ראשות התנועה אך הדבר איננו מונע ממנו לפרט את האג'נדה והאסטרטגיה של חמאס כפי שהוא רואה אותה בתקופה הקרובה.
במסיבת עיתונאים שכינס ח'אלד משעל במקום מושבו בדוחא שבקטאר ב-22 ביוני כדי להגיב על הצהרות שר החוץ הטורקי בעניין נרמול היחסים בין טורקיה לישראל, פירט ח'אלד משעל את האג'נדה של חמאס בתקופה הקרובה בראשי הפרקים הבאים:
א.שמירה על המומנטום של האינתיפאדה.
ב.שבירת המצור המוטל על הרצועה, הימנעות ממלחמה חדשה אך המשך העצמת היכולות של "ההתנגדות" (מוקאוומה-בערבית), המוכנות שלה וההכנה לאפשרות הגרועה ביותר.
ג.סיום הפילוג, השגת פיוס ואחדות לאומית.
ד.הקמת ממשלת אחדות לאומית,עריכת בחירות בכל הגופים הלאומיים , ברש"פ ובאש"פ.
ה. שיתוף פעולה בין כל הכוחות והפלגים הפוליטיים במלחמה ובשלום.
מדבריו של ח'אלד משעל עולה כי תנועת חמאס נמצאת במצב של המתנה להתפתחויות האזוריות, היא מקווה שטורקיה תצליח לכופף את ישראל בנושא הסרת המצור על הרצועה ואיננה תולה תקוות ביוזמות המדיניות האחרונות.
להלן עוד כמה נקודות מדבריו:
היחסים עם טורקיה : משעל שיבח את טורקיה ואת הנהגתה על תמיכתן בבעיה הפלסטינית ודבקותן בדרישה להסרת המצור מעל הרצועה כתנאי לנרמול היחסים עם ישראל.
היחסים עם מצרים: משעל החניף למצרים ואמר כי
"מצרים הינה המדינה הערבית הגדולה ואין בר דעת בזירה הפלסטינית שיכול להתעלם ממנה או לוותר על תפקידה".
הוא טען כי הקשר של חמאס עם המודיעין המצרי מוכיח כי אין לה שום מעורבות בהתנקשות בחיי התובע המצרי הכללי השאם ברכאת וכי המדיניות של חמאס היא שלא להתערב בשום עניין פנימי של מדינות ערב, "אם קרה מקרה בודד פה ושם אני מתנצל" הסביר משעל, ולמעשה לא הכחיש שהיו חריגות מצד תנועתו וכי פעיליה היו מעורבים בפעילות טרור במצרים.
היוזמה הצרפתית והיוזמה המצרית
ח'אלד משעל חזר על תיאוריית הקונספירציה כי "ישנה תוכנית לפרק את האומה הערבית ולחלק אותה".
הוא התייחס בעקיפין ליוזמה הצרפתית ואמר שהיוזמות הבינלאומיות נועדו יותר למלא את הוואקום שנוצר מאשר באמת לפתור ברצינות את הסכסוך.
הוא טען שישנן תוכניות אזוריות שנועדו לעצב מחדש את הזירה הפלסטינית הפנימית, להשתלט על עזה ועל רמאללה וליצור הנהגה חדשה ולשלוט בה ובהחלטות הפוליטיות שלה עפ"י "המידות האזוריות" ובניגוד לדרישות והאינטרסים של העם הפלסטיני.
לדבריו, צירופו של השר אביגדור ליברמן לממשלה נועד לסייע בתוכנית הזו מכיוון "שיש לו ניסיון וקשרים שעוזרים לישראל לבצע את האג'נדה הזו".
משעל רמז בעצם למה שבחמאס וברש"פ טוענים מזה זמן רב כי שר הביטחון אביגדור ליברמן פועל להמלכתו של מחמד דחלאן כיורשו העתידי של מחמוד עבאס, עפ"י מקורות פלסטינים ליברמן נועד לפני כמה חודשים על מחמד דחלאן באמצעות ידידם המשותף המיליארדר מרטין שלאף ודן עמו בחזרתו לשטחים, בזמנו הכחיש ליברמן את הפרסומים האלה.
בכל מקרה בחמאס חוששים כי ליברמן מתכנן לכבוש את רצועת עזה, להפיל את שלטון חמאס ולהמליך בשלב הראשון את מחמד דחלאן כשליטה של רצועת עזה.
לח'אלד משעל לא היה שום מסר חדש בנושא הפיוס בין תנועת חמאס לתנועת פת"ח, הוא הודה כי "היו טעויות מצד פת"ח וחמאס" אך התיווך הקטארי ביניהן נמשך.
ח'אלד משעל הפגין ביטחון רב בדבריו ולא נתן שום סימן או אישור כי הוא יפרוש מהנהגת חמאס בסוף השנה.
משעל נשאל על השבחים שהרעיף סגנו, ד"ר מוסא אבו מרזוק המתמודד על תפקיד יו"ר הלשכה המדינית, על הסיוע של איראן לתנועת חמאס.
מתשובתו של ח'אלד משעל עולה כי הוא לא שינה את יחסו לאיראן שעמה הוא בסכסוך כבר יותר מחמש שנים על רקע סירובו לתמוך בנשיא הסורי בשאר אסד במלחמת האזרחים בארצו.
"יש לנו מערכה נגד הכיבוש, אנו זקוקים לסיוע, אנו מברכים על הסיוע של איראן גם אם אנו לא מסכימים עמה פוליטית, העובדה שאנו מקבלים את הסיוע אין פירושה תמיכה בעמדותיה או באג'נדות שלה" הסביר משעל.