תנועת חמאס ממהרת לקבור את פרשת רצח מאזן פוקהא, הרוצחים הועמדו למשפט בזק ויוצאו בקרוב להורג.
הלחץ שבו נתונה חמאס בא לידי ביטוי במסע תעמולה חדש כי היא הביסה את השב"כ הישראלי וכי ישראל היא זו שהקימה את ארגון דאע"ש.
מערכת התעמולה של תנועת חמאס מנסה בימים האחרונים למנף תקשורתית שני אירועים כדי להציג את מערכת המודיעין הישראלית כמערכת כושלת וכמי שקשורה ישירות בארגון דאע"ש.
חמאס מנסה להיאחז בפרשת חיסולו של בכיר חמאס מאזן פוקהא ברצועת עזה ובאירוע שבו העביר הנשיא טראמפ מידע מודיעיני רגיש שמסרה לו ישראל על דאע"ש לשר החוץ הרוסי לברוב, שעפ"י פרסומים זרים העמיד את חיי הסוכן הישראלי ששתול בדאע"ש בסכנה.
תנועת חמאס טוענת כי פענחה את רצח מאזן פוקהא וכי מנגנוני הביטחון שלה עצרו את שלושת רוצחיו ועוד רשת הכוללת 45 משתפי פעולה עם ישראל ברצועת עזה.
לטענתה, בזמן חיסולו של מאזן פוקהא חגו בשמי הרצועה לא פחות מאשר 18 מטוסי סיור ישראלים שסייעו לרוצחים.
שר הביטחון אביגדור ליברמן הכחיש כי ישראל מעורבת ברצח וייחס אותו למחלוקות הפנימיות בחמאס, גם העיתון המצרי "אליום א-סאבע" טען כי מאזן פוקהא נרצח במסגרת מחלוקות פנימיות בתנועה מאז ,2014 אולם חמאס מתעקשת כי הרוצחים גוייסו ע"י המודיעין הישראלי לבצע את הרצח.
גורמים בחמאס טוענים כי ישראל השתמשה בשיטה מקורית כדי לגייס את רוצחיו של מאזן פוקהא, קציני השב"כ הישראלי הציגו עצמם כאנשי דאע"ש או הקבוצות הסלפיות הג'יהאדיסטיות הפועלות ברצועה כדי לגייס פעילים מתוך הזרוע הצבאית של חמאס, כמו אשרף אבו לילה, כדי לבצע את הרצח.
לגבי העברת המידע הרגיש שהתקבל מישראל ע"י הנשיא טראמפ לשר החוץ הרוסי לברוב על כוונות ארגון דאע"ש לבצע פיגוע באמצעות מחשב נייד, אומרים גורמים בחמאס כי הדבר מוכיח את הטענה כי ישראל וארה"ב הן שהקימו את ארגון דאע"ש וארגונים קיצוניים נוספים כדי לעוות את האסלאם האמיתי ולהכפישו וליצור דעת קהל עויינת לדת האסלאם.
גם המימון למשת"פים הגיע, לטענת חמאס, כביכול מארגון דאע"ש, ישראל שינתה את שיטות החיסול שלה ובמקום "סיכול ממוקד" מהאוויר באמצעות מזל"טים היא עברה לחיסול בכירים בחמאס באמצעות משתפי פעולה מהזרוע הצבאית של חמאס שיש להן ניסיון בשימוש בכלי נשק.
גורמים בחמאס טוענים כי המעבר לשימוש במשתפי פעולה לצורך חיסולים מעיד על החלשותו של המודיעין הישראלי כפי שבא לידי ביטוי במבצע "צוק איתן" ובדו"חות מבקר המדינה על המלחמה ברצועת עזה.
לגבי שיטות הגיוס של השב"כ הישראלי, גורמי הביטחון בחמאס טוענים כי ישראל מנצלת את מעבר ארז ככלי הגיוס העיקרי שלה, קציני השב"כ פונים לתושבי עזה הרוצים להיכנס לישראל לצורך קבלת טיפול רפואי, לסטודנטים ולסוחרים כדי לקבל מהם מידע על הנעשה ברצועה ולגייסם לשורות השב"כ.
חמאס מתפארת בכך כי הפילה כמו "אבני דומינו" את רשת סייעני השב"כ ברצועת עזה ומחקירתם למדה מודיעין חשוב על ישראל ועל שיטות הפעולה המודיעיניות של השב"כ.
העיסוק האובססיבי של חמאס בפרשת חיסולו של מאזן פוקהא מעיד על עוצמת המהלומה שחטפה הזרוע הצבאית של התנועה ובמיוחד יחיא סינוואר, המנהיג החדש של רצועת עזה ומפקד הזרוע הצבאית בפועל.
גם אם ישראל עומדת מאחורי חיסולו של מאזן פוקהא, אין הדבר מתיישב עם הטענות של חמאס כי היא לכדה רשת של 45 סייענים של ישראל.
קשה להאמין כי ארגון שביצע חיסול כל כך מקצועי של מאזן פוקהא יתרשל בהפעלת סוכניו באופן כזה שיאפשר את לכידתם על ידי חמאס בעשרות.
יש גם סתירות בגרסא של חמאס, אחד המשתפ"ים שמייחסים לו השתתפות ברצח מאזן פוקהא, הצליח עפ"י גורמים בעזה להימלט מהרצועה לישראל, עפ"י העדויות של העצורים, שחמאס פרסמה בעצמה, אחד ממשתפי הפעולה גוייס לשב"כ הישראלי כבר בשנת 2004, אם אכן מנגנוני הביטחון של חמאס כל כך יעילים כיצד הדברים האלה קרו מתחת לאפה?
תנועת חמאס מנסה באמצעות הלוחמה הפסיכולוגית הזו לערער את תדמיתה של מערכת הביטחון הישראלית בעיני תושבי עזה ולהראות כי ב"מלחמת המוחות" בין מנגנוני הביטחון של חמאס לשב"כ הישראלי חמאס היא המנצחת.
קשה לבדוק את הטענות האלה של חמאס מכיוון שמשפטם של שלושת רוצחיו של מאזן פוקהא מתנהל בבית דין צבאי מאחורי דלתיים סגורות מבלי שניתן לעמוד על טיב ומהימנות הראיות במשפט.
שלב ההוכחות כבר הסתיים וגזר הדין יינתן בימים הקרובים, סביר להניח כי שלושתם יוצאו להורג ובכך תיקבר, תרתי משמע, פרשת מאזן פוקהא מבלי שניתן יהיה לרדת לחקר האמת.
ישראל שומרת על שתיקה ובצדק, הטענות של חמאס כי ישראל היא זו שהקימה את ארגון דאע"ש אינן חדשות, הן אלמנט קבוע במערכת התעמולה הערבית והחמאסית.
גם הפרסום החמאסי על כך שישראל מנצלת את מעבר ארז לגיוס משתפי פעולה איננו חדש, הדברים האלה פורסמו כבר בעבר עשרות פעמים.
תנועת חמאס צריכה להיות מודאגת מכך שפעילים בזרוע הצבאית שלה אינם מרוצים מהתנועה ומוכנים לערוק ולהתגייס לשורות הארגונים הסלפים ברצועה או להצטרף לשלוחת דאע"ש בסיני.
בשורה התחתונה, המאמץ של הזרוע הצבאית של חמאס למחוק את חרפת חיסולו של בכיר חמאס מאזן פוקהא מעיד על הלחץ הרב שבו נמצאת ההנהגה החדשה של חמאס, לכן היא מפרסמת סיפורי הצלחה מנופחים על לכידת סוכנים של ישראל כדי להרגיע את דעת הקהל.
בשטחים לא קונים את הסיפורים האלה,סיפור חיסולו של מאזן פוקהא נחשב לחיסול מוצלח של השב"כ הישראלי או לחיסול פנימי בשורות הזרוע הצבאית, בטח לא ככישלון של המודיעין הישראלי.
מה תעשה תנועת חמאס בחיסול הבא? כיצד תסביר אותו, הרי היא טוענת עכשיו שהצליחה למוטט את רשת הסייענים של ישראל ברצועת עזה.
כנראה שבהנהגת חמאס סומכים על הזיכרון הקצר של הציבור, מה שחשוב לה הוא לקבור מהר ככל האפשר את פרשת חיסולו של מאזן פוקהא במינימום נזקים, הפרשה הזו לא הוסיפה לה כבוד בלשון המעטה.