משלחת של מאע"מ נפגשה בקהיר עם משלחת מהרצועה והבטיחה לה סיוע חודשי בסכום של 15 מיליון דולר.
מדובר במהלך משולב של מצרים ומוחמד דחלאן שמטרתו לדחוק את קטאר החוצה מכל מוערבות ברצועת עזה.
בעוד יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס עסוק בהכנות לכינוס המל"פ ברמאללה בחודש הבא כדי לקבל לגיטימציה לנקיטת צעדים נגד חמאס ומוחמד דחלאן, נמשכת הפעילות של מצרים, חמאס ודחלאן ביישום ההבנות שהושגו בקהיר באחרונה בין מוחמד דחלאן ליחיא סינוואר המנהיג החדש של רצועת עזה כדי ליצור עובדות מוגמרות בשטח.
ברצועת עזה החלה כבר בעבודתה ועדה מיוחדת שעליה הוחלט במסגרת ההבנות בקהיר, להשגת "סולחה" ופיצוי משפחות נפגעי תנועות פת"ח וחמאס שנהרגו ונפצעו במהלך התנגשויות הדמים בינהן בשנת 2007 במהלך השתלטות חמאס על רצועת עזה.
בסוף השבוע שעבר יצאה מרצועת עזה לקהיר משלחת פלסטינית משותפת של נציגי חמאס והזרם בפת"ח הנאמן למוחמד דחלאן.
במשלחת חברים בכירי חמאס, רוחי מושתהא וצלאח ברדוויל ואילו מהזרם של דחלאן חבר הפרלמנט הפלסטיני מאג'ד אבו שמאלה ובכיר פת"ח אשרף ג'ומעה.
ארגוני החזית העממית והחזית הדמוקרטית ברצועת עזה הוזמנו גם הם להשתתף במשלחת אך סירבו.
על פי גורמים בכירים בפת"ח, המשלחת מעזה נפגשה בקהיר בפעם הראשונה עם משלחת של בכירים ממאע"מ לדיון על המצב ההומניטארי הקשה ברצועת עזה.
מי שיזם את המפגש היה מוחמד דחלאן שמשמש בין היתר כיועצו של שליט אבו דאבי.
בפגישה סוכם על כך שמאע"מ תעניק לחמאס סיוע חודשי של 15 מיליון דולר כדי לממן פרוייקטים חיוניים ברצועת עזה.
מדובר למעשה בדריסת רגל ראשונה של מאע"מ בפרוייקטים ברצועת עזה, עד עכשיו הייתה זו יריבתה קטאר שהשקיעה בפרוייקטים גדולים של בניית מגורים ברצועה אחרי מבצע "צוק איתן".
המעורבות החדשה של מאע"מ ברצועת עזה היא חשובה, היא נעשית למרות ששר החוץ של מאע"מ אנוור קרקאש ניהל בשבועות האחרונים קמפיין נרחב נגד תנועות חמאס ו"האחים המוסלמים" וכינה אותן במילים "ארגוני טרור".
עפ"י גורמים בתנועת פת"ח,מעורבותה של מאע"מ ברצועה נעשית בתיאום מלא עם מצרים ומוחמד דחלאן כדי לדחוק החוצה מרצועת עזה את קטאר.
מאע"מ הסכימה להעביר תמיכה כספית גדולה לרצועת עזה באמצעות השושבין שלה מוחמד דחלאן כדי לחזק את מעמדו ברחוב הפלסטיני, גם היא רואה, כמו מצרים, את מוחמד דחלאן בתפקיד יו"ר הרש"פ הבא.
חמאס מצדה, מגלה גישה פרגמטית כלפי מאע"מ, היא מבינה כי קטאר נמצאת עכשיו במצוקה מדינית וכלכלית בעקבות המשבר שלה עם מדינות ערב ומוכנה "ליישר קו" עם מצרים ומוחמד דחלאן כדי לשפר את המצב ההומניטארי ברצועה גם במחיר דחיקתה החוצה של קטאר והכנסתה של מאע"מ במקומה.
הפרגמטיות של ההנהגה החדשה של חמאס באה גם לידי ביטוי בשיפור הקשרים שלה עם איראן שהתקיים באחרונה באמצעות משלחת של חמאס שיצאה לטהרן.
חמאס רוצה שאיראן תחדש את הזרמת הכספים לזרוע המדינית שלה שנפסקה ב-2012 בעקבות העימות בין ח'אלד משעל להנהגה האיראנית בנושא מלחמת האזרחים בסוריה.
במקביל ממשיכה מצרים ביישום ההבנות שלה עם תנועת חמאס להקלת המצב ההומניטארי ברצועה בתמורה למלחמה של חמאס בטרור של דאע"ש בצפון סיני וסיוע לשמירה על הביטחון במצרים.
עפ"י מקורות מצרים, מעבר רפיח יתחיל לפעול באופן קבוע אחרי חג הקורבן (עיד אלאדחא) במחצית הראשונה של החודש הבא לאחר שהיה סגור במשך כ 5 חודשים.
מצרים הרחיבה ושיפצה בחודשים האחרונים את המעבר והתאימה אותו גם למעבר סחורות ופתיחתו אמורה ליצור הקלה משמעותית במצור המוטל על רצועת עזה.
מצרים הודיעה גם למשלחת הפלסטינית מהרצועה כי היא מתכוונת לחבר קו חשמל חדש של 50 קילוואט כדי לסייע בפתרון מצוקת החשמל ברצועה.
המשחק המצרי הוא מתוחכם, מצרים תומכת בהבנות חמאס עם מוחמד דחלאן ובכך שדחלאן יהיה יו"ר הרש"פ הבא, אך באותה העת מקפידה שלא לנתק את הקשרים עם יו"ר הרש"פ מוחמד דחלאן, כך בעצם היא מחזיקה את המקל הפלסטיני משני קצותיו.