מאמץ פלסטיני להשפיע על דעת הקהל בישראל

יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס מנסה להשפיע על דעת הקהל בישראל לקבל את התנגדותו ל"עסקת המאה" של הנשיא טראמפ.
האופזיציה הפלסטינית תוקפת את הפגישות של גורמים ברש"פ עם נציגי התקשורת ו"מחנה השלום" הישראלים, המהלך הפלסטיני מעיד על חוסר אונים מדיני וחוסר הבנה של המציאות הפוליטית בישראל.
בימים האחרונים היו כמה הפגנות בשטחי הגדה והתקפות ברשתות החברתיות נגד המפגשים שקיימו כמה בכירים ברש"פ עם אישים ועיתונאים ישראלים נגד "עסקת המאה" של הנשיא טראמפ.
במרכז רמאללה הושלך בקבוק תבערה לעבר מסעדה שבה אירח מחמוד אלהבאש, יועצו של יו"ר הרש"פ קבוצה של עיתונאים ישראלים לארוחת צהריים.
את ההוראה לקיים את המפגשים האלה נתן יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס, הוא עצמו נקט יוזמה אישית ונפגש בניו יורק, לאחר נאומו האחרון במועצת הביטחון, עם ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט וקיים עמו מסיבת עיתונאים שמטרתה הייתה לנגח את "עסקת המאה" של טראמפ ולהוכיח כי ישנם גורמים בכירים בישראל שסבורים שהיא גרועה וניתן להשיג שלום אמת בהתבסס על המשך המגעים שהיו בעבר בין ראש הממשלה אולמרט למחמוד עבאס על בסיס הקמת מדינה פלסטינית בקווי 67 שבירתה היא מזרח ירושלים.
את המפגשים עם הישראלים מארגן מוחמד אלמדני, חבר הועדה המרכזית של פת"ח, שעומד בראש הועדה לאינטראקציה עם החברה הישראלית מאז 2012.
בשנת 2016 שלל שר הביטחון דאז, אביגדור ליברמן, את אישור הכניסה  לישראל ואת תעודת ה-VIP של מוחמד אלמדני לאחר שבמערכת הביטחון התקבל מידע שעל פיו פעל אלמדני להקמת כוח פוליטי בישראל שישתף פעולה עם הרש"פ ושמטרתו בעצם לפעול נגד ישראל ולחתור תחת גורמי השלטון במדינה.
ב-17 בפברואר אירח  מוחמד אלמדני ברמאללה קבוצה של כתבים מדיניים וכותבי טורים ישראלים ושטח בפניהם את הסיבות להתנגדות הרש"פ לתוכנית השלום האמריקנית.
כמה ימים לפני כן נפגשו חברי הועדה הפלסטינית לקשר עם החברה הישראלית בתל אביב עם קבוצה של כ-50 פעילי שלום ישראלים בהם חברי כנסת לשעבר, אקדמאים ועיתונאים.
בהודעה שפירסמה סוכנות הידיעות הרשמית "וופא" ב-18 בפברואר נמסר כי מוחמד  אלמדני אמר בפגישה עם עיתונאים הישראלים ברמאללה כי ההנהגה הפלסטינית דבקה בעמדתה לפיתרון 2 המדינות למרות שממשלת נתניהו התכחשה לכל ההסכמים שנחתמו בין אש"פ לישראל.
לגבי השאלה, את מי מעדיפה הרש"פ כראש הממשלה הבא בישראל לאחר הבחירות השיב מחמוד אלהבאש, יועצו של יו"ר הרש"פ:
"ההנהגה הפלסטינית סבורה כי השותף האמיתי לשלום האמיצים הוא ראש הממשלה הישראלי שיש לו רצון ויכולת להגיע להסכם שלום בהתאם להחלטות העצרת הכללית של האו"ם".
הביקורת על המפגשים
הביקורת של חמאס ופלגי אש"פ על המפגשים האלה הפכה לשיחת היום בשטחים,אחת הטענות היא שהרש"פ מקיימת בפועל נורמליזציה עם ישראל, בעצם פגישת נציגיה עם גורמים ישראלים, בעוד יו"ר הרש"פ מסרב להיפגש עם נציגי הפלגים הפלסטינים ברצועת עזה.
 גורמים בפת"ח טוענים כי הביקורת נועדה לנגח אישית את יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס וכי אין בה כל חדש.
לטענתם, מדובר בגורמים שחפצים בפירסום והם בעצמם מקיימים קשרים חשאיים עם ממשלת נתניהו.
בכיר פת"ח יחיא רבאח דחה ב-19 בפברואר את מותחי הביקורת על המפגשים עם הישראלים ואמר כי "הם חסרי הבנה וידיעה ורוצים להפגין נוכחות בשטח, אין להם שכל ושום מודעות".
לדבריו, הועדה לקשר עם ישראלים חייבת להמשיך בפעילותה כדי להשיג פריצת דרך ולהמשיך את ההתקפה על "עסקת המאה" מכל הכיוונים.
הפעילות שעליה הורה מחמוד עבאס מול החברה הישראלית משקפת חוסר אונים מדיני וגם את חוסר ההבנה שלו לגבי המתרחש בישראל ורצונו לשכנע את "המשוכנעים במילא" בצדקת טענותיו.
מחמוד עבאס מתעלם מכוחו של מחנה הימין הישראלי.
יו"ר הרש"פ חי באשליה שהוא יכול לשנות את דעת הקהל בישראל מבפנים,הפגישה שלו עם אהוד אולמרט הייתה מבישה, מדובר באדם שאיננו חלק מהמערכת הפוליטית בישראל וריצה עונש מאסר על עבירות שוחד ושחיתות.
גם הפגישה עם נציגי "מחנה השלום" הישראלי לא תורמת כמעט דבר לרש"פ, רובם הינו פוליטיקאים לשעבר או אנשי אקדמיה ולא כולם תומכים בדרישתו להקמת מדינה פלסטינית בקווי 67 שבירתה היא מזרח ירושלים.
חלק מהם סבור שתוכנית הנשיא ביל קלינטון היא התוכנית הנכונה לפיתרון הסכסוך הישראלי פלסטיני וכי הפלסטינים לא יוכלו להשיג יותר מכך,אחרים תומכים בעיקרון סיפוח גושי ההתנחלויות הגדולים בגדה לישראל.
"מחנה השלום" בישראל כמעט ונעלם, יש גורמים בתנועת פת"ח שטוענים כי הועדה שהקים מחמוד עבאס בראשות מוחמד אלמדני היא מיותרת לחלוטין ואין לה שום הישגים,לטענתם, היא מופעלת כזרוע של המודיעין הפלסטיני, אוספת מידע על הנעשה בישראל ומנסה לבחוש בפוליטיקה הישראלית באמצעות גורמים שונים של ערביי ישראל, כמובן שבועדה מכחישים זאת בתוקף.
בשורה התחתונה, נראה כי מחמוד עבאס משחית את זמנו לריק, הכתובת שלו הינה ממשלת ישראל הנבחרת, היא זו שתקבע את גורל השטחים ועמה הוא צריך לנהל משא ומתן, בינתיים, המהלך הזה של הפגישות עם אהוד אולמרט ועם נציגי "מחנה השלום" הישראלי לא גרם לו שום תועלת ויתכן שאף הזיק לו בדעת הקהל הפלסטינית.
  

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי