הרש"פ מעדיפה ממשלת מיעוט בישראל

הרש"פ מעודדת מהפיכתה של "הרשימה המשותפת" לכוח משפיע בפוליטיקה הישראלית שמפלגת "כחול לבן" משחרת לפתחו.
ברש"פ אומרים כי הקמת ממשלת מיעוט בישראל היא הרע במיעוטו מבחינת הפלסטינים.
הרש"פ עוקבת בעניין רב אחרי ההתפתחויות הפוליטיות האחרונות בישראל,על פי גורמים בפת"ח, יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס מקבל עידכונים שוטפים ממוחמד אלמדני, ראש הועדה לאינטראקציה עם החברה הישראלית ובכירים ברש"פ משוחחים עם פעילים פוליטיים במגזר הערבי בישראל כדי לקבל תמונת מצב מדוייקת.
באופן רשמי אומרת הרש"פ כי היא איננה מתערבת בעניינים הפוליטיים הפנימיים בישראל, בשיחות פרטיות אמרו בכירים בפת"ח לפני הבחירות האחרונות כי אין הבדל בין מפלגת הליכוד לבין מפלגת "כחול לבן" וכי מדובר ב"שני צדדים של אותה המטבע" אך כעת הם מעודדים מאוד מהתחזקותה של "הרשימה המשותפת" בבחירות, כניסתה למשחק הפוליטי הישראלי ויכולתה להמליך ממשלה חדשה בישראל.
 האכזבה והדאגה שהיו בצמרת הרש"פ אחרי הבחירות האחרונות כתוצאה ממספר המנדטים הגבוה שקיבלה מפלגת הליכוד התחלפו כעת באופטימיות כי מתקרב סופו הפוליטי של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
בכירים בפת"ח אומרים כי מבחינת הרש"פ, הקמת ממשלת מיעוט בראשות בני גנץ ובתמיכת "הרשימה המשותפת" היא הרע במיעוטו עבורה.
כל תרחיש אחר של הקמת ממשלת ימין, ממשלת אחדות או ממשלת מעבר שתכהן כמה חודשים הינו גרוע ביותר מבחינת הרש"פ מכיוון שפירושו המשך שלטונו של בנימין נתניהו כראש ממשלה.
החשש המיידי של הפלסטינים הוא שכל ממשלה כזו תפעל חד צדדית לסיפוח מיידי של צפון ים המלח, בקעת הירדן וההתנחלויות בתיאום ובגיבוי של ממשל טראמפ ותקבע עובדות בשטח.
לעומת זאת, ממשלת מיעוט בראשות בני גנץ שתלויה ב"רשימה המשותפת" לא תבצע שום מהלך חד צדדי והיא תשאף להביא לחידוש מהיר של המשא ומתן בין ישראל לרש"פ.
הרש"פ תולה תקוות ברשימת הדרישות המדיניות שתגיש "הרשימה המשותפת" למפלגת "כחול לבן" בתמורה לתמיכה בממשלת מיעוט מבחוץ ובראשן התחייבות להימנע מצעדי סיפוח חד צדדים של שטחים בגדה, דחיית תוכנית "עסקת המאה" של טראמפ, חידוש המשא ומתן המדיני בין הרש"פ לישראל מהנקודה שבה הוא נפסק בתקופתו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, ביטול "חוק הלאום" והחזרת המצב לקדמותו בהר הבית בכל הקשור לביקורי יהודים במתחם כפי שהיה לפני האישור שנתנה ממשלת ישראל להגדיל את מספר המבקרים הישראלים במקום.
ברש"פ מקווים מאוד שיו"ר כחול לבן בני גנץ יצליח לרבע את המעגל ולהקים ממשלת מיעוט למרות "עריקתה" של חברת הכנסת אורלי לוי אבקסיס מהשותפות עם מפלגת העבודה ומפלגת מרץ ולמרות ההתנגדות של חברי הכנסת צבי האוזר ויועז הנדל לממשלת מיעוט שתישען על תמיכת "הרשימה המשותפת".
ברש"פ חוששים כי בחירות רביעיות עלולות גם להביא לירידת כוחה של "הרשימה המשותפת" וכי היא תאבד את כוח ההשפעה הרב שלו היא זכתה בעקבות הבחירות האחרונות.

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי