ערוץ טלוויזיה בלבנון חשף מעשי שחיתות של וופיק צפא, בכיר בארגון חזבאללה הנחשב ל"שר הפנים" של הארגון.
החשיפה מעוררת סערה בלבנון וברשתות החברתיות בעולם הערבי על רקע המצב הכלכלי הקשה בלבנון ומגיפת הקורונה שהיכתה במדינה.
תוכנית ששידר ערוץ הטלוויזיה הפרטי "אלג'דיד" בלבנון ב-18 באפריל מעוררת סערה במדינה וברשתות החברתיות.
התוכנית עוסקת ב "עושר הנדל"ני והמסחרי" של בכיר חזבאללה וופיק צפא.
התוכנית שודרה בעוד לבנון נתונה במשבר מגיפת הקורונה ובמצב כלכלי קשה בגלל התנהלות כלכלית כושלת של ממשלת סעד אלחרירי שנאלצה להתפטר ובגלל שחיתות עמוקה בצמרת השלטון, לפני כחצי שנה פרצה במדינה אינתיפאדה שנמשכה כמה חודשים ובשבוע שעבר התחדשו ההפגנות בטריפולי שבצפון לבנון, ההערכה בלבנון היא שההפגנות צפויות להתפשט בשבועות הקרובים לכל רחבי המדינה בגלל האבטלה והעוני הגוברים.
בתוכנית ששודרה נטען כי לוופיק צפא, האחראי על יחידת הקישור והתיאום של הארגון, יש נכסי נדל"ן בהיקף של 30 דונם הרשומים על שמו בעיירה אלנמירייה וכי יש לו גם כמה חברות מסחריות הרשומות על שם בנו.
הפירסום עורר סערה ברשתות החברתיות במדינה וגולשים וצייצנים החלו לדרוש הסברים מחזבאללה על התנהלותו של וופיק צפא.
ברשתות החברתיות נמתחה ביקורת על מזכ"ל הארגון חזבאללה המגן ונותן חסות לבכירי הארגון המושחתים ומציג אותם כ "מוג'אהדין".
תומכי חזבאללה תקפו את השידור בערוץ "אלג'דיד" והאשימו אותו כי הוא משרת את "האוייב הציוני".
לדבריהם, הארגון נהג לרשום נכסי נדל"ן על שמותיהם של בכירים כדי להסתיר את בעלותם וכך היה גם במקרה של וופיק צפא, הנדל"ן בעיירה אלנמירייה נרשם על שמו בזמן שנשא בתפקידים פנימיים מסויימים בארגון.
הם טענו כי הנדל"ן שהוזכר בכתבה שייך לאגף הצבאי של חזבאללה וכי שרבוב שמו של בנו של וופיק צפא עלול להביא לכך שארה"ב תטיל סנקציות כלכליות על החברות שבבעלותו.
מיהו וופיק צפא?
וופיק צפא, יליד 1960 הוא בכיר בארגון חזבאללה שמילא תפקידים שונים ומגוונים בארגון, כרגע הוא משמש בתפקיד "האחראי על יחידת הקישור והתיאום של הארגון", הוא הצטרף אליו ב-1984 וטיפס בסולם הדרגות לתפקיד בכיר.
הוא נחשב ל"שר הפנים" של הארגון השולט במעברי הגבול היבשתיים והאוויריים של לבנון.
מזכ"ל הארגון חסן נצראללה מינה אותו ב-1987 לתפקיד ראש "ועדת הביטחון" שאח"כ שונה שמה ל"יחידת הקישור והתיאום" של הארגון.
יש לו קשרים טובים עם מזכ"ל הארגון חסן נצראללה, הוא נחשב למקורבו, נצראללה משתמש בו גם למשימות מיוחדות.
על פי גורמים אמריקנים הוא היה מעורב גם בהתנקשות בחיי ראש ממשלת לבנון רפיק אלחרירי בפברואר 2005.
וופיק צפא עמד בראש ועדת המשא ומתן עם ישראל בנושא החלפת שבויים בין שני הצדדים והיה מעורב בעסקת החזרת גופותיהם של החיילים אלדד רגב ואהוד גולדווסר ז"ל.
כיום הוא עוסק גם בתיאום בין שירותי הביטחון הלבנונים לבין ארגון חזבאללה ועוסק מטעם הארגון בפרוייקטים מיוחדים.
ארה"ב הטילה עליו סנקציות ביולי 2019 ביחד עם שני חברי פרלמנט מטעם חזבאללה: אמין שרי ומוחמד רעד,בנסיון להפעיל לחץ על ממשלת לבנון לאסור על חזבאללה לשאת נשק ולקיים בלבנון מדינה בעלת שלטון חזק.
על פי דיווחים באמצעי התקשורת הערבייים, בקיץ 2019 הוא הגיע לביירות לפגישה חשאית עם שני בכירי חמאס, צאלח אלעארורי, סגן יו"ר הלשכה המדינית ועם מאהר צאלח, ראש חמאס בחו"ל כדי לנסות ולארגן מפגש פיוס עם הנשיא סוריה בשאר אסד.
וופיק צפא הבהיר לשניים,בשמו של חסן נצראללה, כי הנשיא אסד דוחה בתוקף את כל ניסיונות התיווך ואינו מוכן לשמוע על פיוס עם ארגון חמאס שבגד בו עם פרוץ מלחמת האזרחים בסוריה.
הדיווח בערוץ "אלג'דיד" על מעשי השחיתות שלו וופיק צפא לא הפתיע את הלבנונים, כבר בעבר היו עליו דיווחים באמצעי התקשורת בלבנון כי הוא נעצר באשמת מעילה בסך של 350 מיליון דולר וכי עסק בסחר בסמים,בבשמים ובהלבנות כספים.
אולם, דבר המעצר הוכחש על ידי ועל ידי בנו משפחתו, בפועל הוא נהנה מחסינות ומחסותו של מנהיג חזבאללה חסן נצראללה.
פירסום הדיווח על השחיתות של וופיק צפא תורם לתדמית השלילית של ארגון חזבאללה בלבנון במיוחד במשבר הכלכלי הקשה הנוכחי, גם כך מאשימים בלבנון את הארגון כי הוא שמשבש את עבודת הבנק המרכזי בלבנון בגלל שהבנק נענה ללחץ האמריקני לאכוף את הסנקציות שהטיל הממשל על חזבאללה.
חזבאללה הקים אימפריה כלכלית ענקית בלבנון שמתבססת על סיוע כספי מאיראן, תעשיית הברחות והפעלת חברות קש לצרכי מסחר.
כל הפעילות הזו נעשית מבלי לשלם מיסים למדינה הלבנונית, למרות משבר הקורונה והמשבר הכלכלי העמוק בלבנון, חזבאללה ממשיך לעשות עסקים ומצבו הכלכלי לא נפגע.
בכירי הארגון נהנים מחיים טובים וכל עוד הם נאמנים למנהיג חסן נצראללה ללא עוררין הם יכולים לעסוק בפעילות מסחרית, הברחות, ומעשי שחיתות אחרים ולקבל הגנה מלאה ממנהיגם.
".