הרש"פ מסרבת לגנות את רוסיה על הפלישה הצבאית לאוקראינה ויו"ר הרש"פ הורה להנהגה הפלסטינית לשמור על שתיקה. הרש"פ זועמת על הקהילה הבינלאומית ומאשימה אותה ב"מוסר כפול" בכך שהיא מאשימה את רוסיה בפשעי מלחמה אך מתעלמת מ"פשעי המלחמה" של ישראל כלפי הפלסטינים.
בחלוף שבועיים מתחילת המלחמה באוקראינה, יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס לא שוכח את מחוייבותו לרוסיה ולנשיא פוטין והוא דחה בימים האחרונים לחצים כבדים של ארה"ב ומדינות אירופה לגנות את הפלישה הרוסית לאוקראינה.
גורם בכיר ברש"פ אומר כי למרות הלחצים שהופעלו על הנהגת הרש"פ היא קיבלה החלטה לשמור על שתיקה בנושא.
שר החוץ הפלסטיני ריאד אלמאלכי אמר ב-6 במרץ לערוץ הטלוויזיה הפלסטיני הרשמי כי: הלחץ נמשך לכל הכיוונים, כפי שהיה על כל שאר המדינות, לנקוט עמדה בנוגע למשבר, אבל אנחנו מסרבים להגיב כי אנחנו מדינה בכיבוש ואנחנו לא יכולים לנקוט תפקיד על חשבון שום צד."
הוא הוסיף: "אנו מאשרים את מחויבותנו לחוק הבינלאומי, להחלטות האומות המאוחדות וללגיטימיות הבינלאומית".
יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס כינס בתחילת השבוע את הועד הפועל של אש"פ כדי לדון במלחמה באוקראינה, אשר הסירה מעל סדר היום הבינלאומי את ההתעניינות בבעיה הפלסטינית, אולם לא פורסמה שום הודעה או הצהרה. לעומת זאת, בסאם אלצאלחי,מראשי "מפלגת העם" הפלסטינית הביע בגלוי תמיכה ברוסיה על מלחמתה באוקראינה ופעילי המפלגה אף הפגינו השבוע בבית לחם והניפו את תמונותיו של הנשיא פוטין ואת דגלי רוסיה.
הרש"פ או אש"פ סירבו לגנות את רוסיה,הרש"פ זקוקה לרוסיה אך באותה העת היא לא רוצה להסתבך עם אוקראינה, היא צריכה את רוסיה כדי שתנסה להניע את הקוורטט ("הרביעיה הבינלאומית") לכנס ועידה בינלאומית שתנסה לכפות על ישראל ועידת שלום בינלאומית למרות התנגדותה והתנגדות ממשל ביידן.
הרש"פ מנסה לגמד את תפקידה של ארה"ב שמאז הסכמי אוסלו יש לה תפקיד מסורתי של מתווכת בין ישראל לרש"פ, יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס פועל, בעזרת רוסיה, לשחוק את התפקיד הזה של ארה"ב בטענה שהיא איננה "מתווך הוגן" ולהכניס את כל הקוורטט(" הרביעייה הבינלאומית"), במקום ארה"ב לבדה, כגוף שיפקח על המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים.
הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר
אודות יוני בן מנחם
יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'.