הגנרל אסמעיל קאא'ני, מפקד כוח "קודס" של "משמרות המהפכה" האיראניים הגיע ב-15 במרץ לבגדאד כדי להמשיך ולנסות לאחד את הכוחות השיעים במדינה כדי להקים ממשלת אחדות, הוא נכשל עד כה בניסיונות לרכך את עמדתו של המנהיג השיעי מוקתדא צדר שזכה ברוב בבחירות ומעוניין להקים ממשלה שלא תהיה נתונה להשפעתה של איראן או גורמים במערב.
הוא הגיע לבגדאד יומיים לאחר שהורה על הפצצת ארביל ב-12 טילים בליסטיים ששוגרו לעבר מתחם הקונסוליה האמריקנית בארביל, ששם נמצא לטענת איראן בסיס של המוסד הישראלי שממנו תוכננה בחודש שעבר התקפת המל"טים הישראלים על בסיס מל"טים איראניים,על פי גורמי ביון מערביים, ההתקפה הישראלית הייתה מוצלחת ונפגעו בה כמה מאות מל"טים איראניים מסוגים שונים בהאנגרים על הקרקע.
הפצצת הטילים האיראנית על ארביל היא גם אות אזהרה של משטר ההיאתולות למוקתדא צדר שלא לשתף פעולה עם הכורדים בעיראק בראשות מסעוד ברזאני,מנהיג המפלגה הכורדית הדמוקרטית, שכן הכורדים האלה משתפים פעולה עם המוסד הישראלי.
על פי גורמים עיראקיים, אסמעיל קאא'ני מביא עמו הוכחות מודיעיניות חותכות שבאמצעותן הוא ינסה לשכנע את מוקתדא צדר כי למוסד הישראלי יש בסיס באירביל כדי לנתק אותו משיתוף הפעולה עם הכורדים.
מוקתדא צדר מצידו הקים ועדת חקירה משותפת עם מסעוד ברזאני, מנהיג המפלגה הכורדית הדמוקרטית, כדי לבחון ברצינות את הטענות של טהראן.
ראש ממשלת עיראק מוצטפא כאט'מי קרא לספק ראיות מוצקות לטענה האיראנית.
האיראנים רואים במערכת היחסים של מסעוד ברזאני עם ישראל, ששולט בחלק מכורדיסטאן ובמיוחד בבירת החבל אירביל,פרצה ביטחונית גדולה שמאפשרת לסוכני המוסד הישראלי לחצות את הגבול כדי לבצע פעילות ריגול וחבלה באיראן, עיראק וסוריה.
האיראנים טוענים כי המוסד הישראלי פועל בחבל כורדיסטאן בחסות הנוכחות האמריקנית בעיראק בשיתוף פעולה הדוק עם ה-CIA.
בנאום שנשא הגנרל קאא'ני בפני מפקדים של "משמרות המהפכה" ב-15 במרץ הוא אמר כי "ההתקפה האחרונה על בסיסי ישראל בארביל שבכורדיסטן העיראקית הייתה פעולה נחרצת שלימדה את המשטר הציוני לקח טוב, זו הייתה הפגנת כוח של "משמרות המהפכה" שהוכיחה עד כמה המשטר הישראלי שברירי".
האם יש נוכחות של המוסד הישראלי בכורדיסטן?
גורמי מודיעין זרים טוענים כי הטענות האיראניות אינן לגמרי מופרכות ואכן למוסד הישראלי יש נציגות חשאית בכורדיסטן הפועלת בחסות האמריקנים, העיתון "ניו יורק טיימס" דיווח השבוע כי הבניין בארביל שאליו כוונו הטילים האיראניים כולל "מתקן אימונים ישראלי" אולם אחר כך הכחיש גורם בכיר בממשל ביידן את הדברים.
העיתון ג'רוזלם פוסט מסר בדיווח ב-7 ביוני 2006 כי מסעוד ברזאני,מנהיג המפלגה הכורדית דמוקרטית, אמר את הדברים הבאים: " כינון יחסים עם ישראל אינו פשע, אם בגדאד תכונן יחסים עם ישראל נפתח קונסוליה ישראלית בארביל".
גורמי ביטחון בישראל אומרים כי הנוכחות הישראלית בכורדיסטן איננה חדשה, ישראל היא המדינה היחידה שתומכת ומכשירה לוחמים כורדים בעיראק במשך עשרות שנים ויש לה יחסים טובים וחזקים עמם, במיוחד עם המפלגה הכורדית הדמוקרטית.
היחסים בין ישראל לכורדים החלו באמצע שנות החמישים של המאה ה-20, הכורדים ראו בישראל מודל העונה לשאיפות הלאומיות שלהם לעצמאות ולהקמת מדינה כורדית,
מוצטפא ברזאני, מייסד המפלגה הכורדית הדמוקרטית ואביו של מסעוד ברזאני ראש המפלגה הנוכחי, ביקר בחשאי בישראל כמה פעמים ונפגש עם ראשי הממשלה ובכירים במערכת הביטחון.
ב-1963 הורה ראש המוסד דאז מאיר עמית להדק את הקשרים החשאיים עם הכורדים ולתת לכורדים סיוע צבאי שנמשך מספר שנים.
גם גורמים בכירים במערכת הביטחון הישראלית ביקרו בחשאי באזור הכורדי בעיראק לאורך השנים ונפגשו עם מסעוד ברזאני.
הברית החשאית של ישראל עם הכורדים "מספקת לישראל עיניים ואוזניים באיראן, עיראק ובסוריה" כך אומר גורם ביטחוני בכיר, "הקשרים בין ישראל לכורדים בעיראק הם נרחבים מכל הבחינות ולא ניתן להרחיב עליהם כדי שלא לפגוע בהם".
לאן פני הדברים?
האיראנים הופתעו ממתקפת הפתע הישראלית על בסיס המל"טים שלהם במערב איראן, זו הייתה פעולה מוצלחת שבה הושמדו מאות מל"טים איראניים מסוגים שונים, התגובה החריפה של איראן נועדה להרתיע את ישראל וגם להרתיע את הכורדים כדי שלא ישתפו פעולה עם ישראל.
גם אם אכן קיימת בכורדיסטן שלוחה של המוסד הישראלי שפועלת שם, הרי שהתגובה האיראנית בירי הרקטות לא תרתיע אותה מלהמשיך ולפעול משם, סביר להניח שמי שצריך להפיק את הלקחים מהתגובה הצבאית האיראנית יפיק אותם וינקוט באמצעי הביטחון הדרושים.
התקיפה הישראלית במערב איראן הייתה הצלחה מודיעינית וצבאית והיא מעידה על עליית מדרגה והסלמה בעימות בין ישראל ואיראן, אמנם בזירה הימית קיימת הפסקת אש בלתי רשמית כבר כמה חודשים אבל בתחום לוחמת הסייבר ומלחמת המל"טים חלה הסלמה משמעותית.
סביר להניח שישראל תגביר את הפעילות הזו אחרי החתימה הצפויה על הסכם הגרעין היא תהייה מנועה מלתקוף את מתקני העשרת האורניום כדי שלא לקלקל את היחסים עם הממשל האמריקני.
המוסד הישראלי יידרש, מטבע הדברים, להביא מודיעין מדוייק ואיכותי על יעדים שונים באיראן, לכן,אם אכן יש לו שלוחה בכורדיסטן היא תידרש למאמץ חשאי גדול יותר בחודשים הקרובים.
גורם שמכיר היטב את המוסד ואת הכורדים בעיראק אומר כי הניסיון של איראן לתקוע טריז בין השניים יכשל, הברית של ישראל עם הכורדים חזקה יותר מהאיומים האיראניים.
.
.