ברש"פ מרוצים מאוד מהחלטת הועדה המיוחדת לפוליטיקה ודה קולוניזציה של האו"ם לקבל את ההצעה שיזמה הרש"פ שלפיה הארגון יבקש מבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג לספק חוות דעת משפטית על השלכות הכיבוש הישראלי בגדה המערבית.
העצרת הכללית של האו"ם תכונס בחודש הבא כדי לאשרר את ההחלטה, לפלסטינים יש שם רוב וישראל לא תוכל למנוע את ההחלטה.
שר החוץ הפלסטיני ריאד אלמאלכי בירך על ההחלטה באו"ם ואמר כי "פלסטין השיגה ניצחון חשוב וכי החלה תקופה חדשה שבה ישראל תיאלץ לשאת באחריות למעשיה".
במשרד החוץ בירושלים מעריכים כי חוות הדעת של בית הדין הבינלאומי בהאג נגד ישראל תחזק את תנועת ה-BDS העולמית ועלולה לעודד מדינות להפסיק לרכוש מוצרים מיהודה ושומרון.
לקראת הקמת ממשלת הימין בראשות בנימין נתניהו, יו"ר הרש"פ אבו מאזן פתח בקמפיין בינלאומי נגד ישראל, הוא הולך נגדה בכל הכוח ומנצל את החששות הבינלאומיים מפני השתתפותם של חברי הכנסת איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ' בממשלה החדשה.
גורמים בכירים ברש"פ אומרים כי השתתפותם של שני ראשי הציונית הדתית הקיצוניים בממשלת נתניהו היא "מתנה גדולה" לפלסטינים והיא תסייע ליו"ר הרש"פ לשכנע מהר יותר את העולם כי ישראל היא מדינת אפרטהייד.
אבו מאזן עצמו מלא רוח קרב, בסוף השבוע שעבר הוא שוחח בטלפון עם ג'וזף בורל האחראי על מדיניות החוץ והביטחון של האיחוד האירופי והזהיר אותו מפני צעדים חד צדדים שממשלת נתניהו החדשה עומדת לנקוט ובהם סיפוח שטחים מהגדה המערבית לישראל.
יו"ר הרש"פ האיץ בג'וזף בורל לפתוח בהליך מדיני שיביא לסיום הכיבוש הישראלי ולהקמת מדינה פלסטינית שבירתה ירושלים על פי ההחלטות הבינלאומיות.
על פי סוכנות הידיעות הפלסטינית "וופא" , ג'וזף בורל הביע תמיכה בדבריו של יו"ר הרש"פ.
גורמים ביטחוניים בישראל מביעים דאגה מרטוריקת ההסלמה שבה נוקט יו"ר הרש"פ אבו מאזן אשר קרא גם לתושבים הפלסטינים הגדה, בנאום שנשא לרגל יום השנה ה-18 למותו של יאסר ערפאת בשבוע שעבר, להתעמת עם ישראל לקראת סיפוח השטחים שהיא מתכננת בשטחי הגדה.
לדבריהם, מדובר בשקרים מכיוון שאין מהלך מתוכנן כזה על ידי ישראל וההסתה הזו עלולה להביא להחרפת גל הטרור והאלימות הנוכחי.
החשש בישראל הוא שאבו מאזן ינסה ללכת בשיטתו של יאסר ערפאת "ולרכוב על נמר האלימות" הנוכחי, שהוא לא יזם אותו אבל בדיעבד ינסה לרתום אותו לצרכיו הפוליטיים.
ההערכה במערכת הביטחון הישראלית היא כי יו"ר הרש"פ אבו מאזן יהדק את שיתוף הפעולה עם עבדאללה מלך ירדן, הנהנה מקשר קרוב עם הנשיא ביידן, כדי לפעול נגד ממשלת נתניהו.
למלך ירדן וליו"ר הרש"פ יש אינטרסים משותפים, המלך עבדאללה חושש שממשלת נתניהו מתכננת לספח את בקעת הירדן וכי הוא עלול לאבד את המעמד המיוחד שיש לירדן בהר הבית על פי הסכם השלום עם ישראל מ-1994.
גורמים בכירים בליכוד מעריכים כי ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו יבצע הערכה מחדש של המדיניות כלפי הרש"פ שהייתה בתקופת ממשלות בנט ולפיד ויגבש כללים חדשים כלפי הרש"פ.
לדבריהם, נתניהו איננו מעוניין להביא לקריסתה של הרש"פ, הוא ימשיך במדיניות הבידול בין הרש"פ לחמאס ברצועת עזה וימנע מהתנגשות עם ממשל ביידן בנושא הפלסטיני, אבל מאידך גיסא הוא יגיב על הקמפיין החדש של אבו מאזן נגד ישראל בזירה הבינלאומית.
לישראל יש מספיק כלים מדיניים וביטחוניים כדי להפעיל לחץ על הרש"פ ועל אבו מאזן עצמו.
עם זאת, הגורמים הביטחוניים בישראל מעריכים כי יו"ר הרש"פ זקוק לעזרת ישראל בתחום הכלכלי וניהול חיי היום בשטחי הגדה ולכן הוא לא ייישם את החלטות המועצה המרכזית של אש"פ להשעות את הסכמי אוסלו ואת התיאום הביטחוני עם ישראל.