ברש"פ מרוצים מהודעת 6 מדינות אירופאיות אשר קרא בסוף השבוע שעבר בהודעה משותפת לישראל להפסיק לתת לגיטימציה להתנחלויות , מדובר בהודעה משותפת של צרפת, גרמניה, איטליה, פולין, בריטניה וספרד.
ההודעה גינתה את הפיגוע בחווארה אך גם את "האלימות של המתנחלים הישראלים נגד אזרחים פלסטינים" וקראה למעצרם והעמדתם לדין.
חוסיין א-שיח', מזכ"ל הועד הפועל של אש"פ בירך על ההודעה האירופית.
ברש"פ מעודדים מהתמיכה הבינלאומית שמקבלים הפלסטינים בעקבות התקפת המתנחלים על בתים ותושבים בחווארה לאחר רצח שני האזרחים הישראלים ומהצהרתו של השר בצלאל סמוטריץ' בדבר הצורך למחוק את חווארה.
גורם בכיר ברש"פ אומר כי השר סמוטריץ' העניק מתנה גדולה לפלסטינים בכך שחשף את פרצופו האמיתי וכי הוא גרם נזק גדול לישראל בזירה הבינלאומית.
עם זאת, מעמדה של הרש"פ נחלש עוד יותר ברחוב הפלסטיני בעקבות השתתפותה במפגש הביטחוני בעקבה ובעקבות האירועים בחווארה.
הרחוב הפלסטיני התנגד להשתתפות הרש"פ במפגש הביטחוני בעקבה ולעסקה שעשתה הרש"פ עם ישראל בתיווך אמריקני, דהיינו, הפלסטינים משכו את פנייתם למועצת הביטחון של האו"ם לגנות את ישראל על הרחבת ההתנחלויות בתמורה לכך שישראל תקפיא את הבנייה בהתנחלויות למספר חודשים.
הרש"פ נכנעה ללחץ האמריקני והשתתפה במפגש הביטחוני בעקבה אולם מייד לאחר המפגש התנערו כמה שרים בממשלת ישראל באופן פומבי מההתחייבויות הישראליות במפגש עקבה והפכו את ההשתתפות הפלסטינית במפגש למגוחכת, במהלך המפגש בעקבה אירע הפיגוע בחווארה שבו נרצחו שני אזרחים ישראלים והמתנחלים יצאו בעקבותיו לפעולת נקם בתושבי חווארה.
הפגיעה ברכושם של תושבי חווארה גרמה לגל של ביקורת והתמרמרות על הרש"פ ברחוב הפלסטיני אשר האשים אותה כי מחד גיסא איננה מסוגלת לספק ביטחון לתושבי הכפרים באזור שכם אך מאידך גיסא מתרפסת בפני ישראל וארה"ב ודנה עמן בעקבה בדרכים לחסל את הקבוצות החמושות הפלסטיניות.
בכיר הרש"פ חוסיין א-שיח' הכחיש כי המפגש בעקבה היה ביטחוני בלבד וטען כי הוא היה גם מפגש שעסק בעניינים מדיניים וכי לא נדונה בו שום תוכנית ביטחון אמריקנית אך אף אחד בגדה איננו מאמין להכחשותיו, הרש"פ שוב נתפסת כזו שמפקירה את ביטחון הפלסטינים ומשמשת כקבלן הביטחוני של ארה"ב וישראל.
מנגנוני הביטחון של הרש"פ מנעו בשבוע שעבר בכוח כינוס מסיבת עיתונאים ברמאללה של גופי האופוזיציה הפלסטינית שעמדו לקרוא לביטול הסכמי אוסלו והתיאום הביטחוני עם ישראל ועריכת בחירות כלליות, במקביל קמה קבוצת טרור חמושה חדשה בעיר טול כרם, הנקראת "גדוד טול כרם", שמחלישה את השלטון המרכזי של הרש"פ ברמאללה.
סקר דעת קהל פלסטיני הצביע על כך ש-72 אחוזים מתושבי הגדה תומכים בהקמת הקבוצות החמושות ו-87 אחוזים מתנגדים לכך שהרש"פ תעצור את פעילי הקבוצות האלה.
הרחוב הפלסטיני מואס בשלטון הרש"פ המושחת אבל יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס איננו מתרגש, הוא ממשיך לנהל את קרב ההישרדות שלו, הממשל האמריקני, ישראל והשותפים האזוריים האחרים רואים בשלטונו את הרע במיעוטו והוא מנצל זאת לטובתו.
תנועת חמאס שומרת של שלטונה ברצועת עזה ונערכת לזעזע את שלטון הרש"פ במהלך חודש רמאדאן בגל טרור חדש נגד ישראל.
בינתיים, כדי להרגיע את הציבור הפלסטיני, גורמים ברש"פ אומרים כי נבחנת מחדש האפשרות להקים את ועדות השמירה בכפרים ובעיירות בגדה להגנת התושבים מפני המתנחלים, בוועדות האלה ישולבו גם אנשי ביטחון פלסטינים מצויידים בנשק דבר שעלול להגביר את החיכוך עם צה"ל.
ברש"פ מעריכים כי האצת הרעיון הזה תגביר את המודעות בקהילה הבינלאומית לדרישה של הרש"פ להגנה בינלאומית על הפלסטינים מפני ישראל.