אחת המשימות החשובות שתעמוד בפני ראש הממשלה נתניהו בשבועות הקרובים תהיה לנסות ולהפחית את המתיחות ביחסים בין ישראל לירדן שהתגברה מאוד במהלך חודש רמאדאן בעקבות האירועים האלימים שהיו בתוך מסגד אלאקצא בהר הבית, לאחר שהמשטרה פיזרה בכוח רב, לעיני המצלמות, צעירים פלסטינים שהתבצרו במסגד ושתכננו לפגוע בשוטרים וביהודים העולים לבקר בהר הבית.
ראש הממשלה נתניהו טס לירדן, מייד לאחר כניסתו לתפקיד ונועד עם עבדאללה מלך ירדן, במרכז השיחה עמד נושא המצב הביטחוני בהר הבית והדרישה המלכותית לשמור על מעמדה של ירדן כאפוטרופוס של המקומות הקדושים בירושלים, כפי שמחייב הסכם השלום בין שתי המדינות, נתניהו הבטיח למלך לשמור באופן מלא על הסטטוס קוו בהר הבית.
במהלך חודש רמאדאן חלה התדרדרות קשה ביחסי ירדן עם ישראל בעקבות האירועים האלימים בהר הבית, הדבר בא לידי ביטוי ברטוריקה הדיפלומטית של ירדן כלפי ישראל, הירדנים ראו בפעילות הישראלית פגיעה במעמדה של ירדן כאפוטרופוס של המקומות הקדושים בירושלים וניסיון לכפות בשטח חלוקה של הר הבית בין מוסלמים ליהודים כפי שנעשה במערת המכפלה בחברון בשנת 1994.
גורמים ירדנים אומרים כי החרפת הרטוריקה הדיפלומטית הרשמית נגד ישראל נעשתה בהוראת המלך עבדאללה כדי להכיל את הזעם הגדול ברחוב הירדני ובפרלמנט כלפי ממשלת ירדן על כך שאיננה נוקטת ביד קשה ואיננה מנתקת את היחסים עם ישראל או מגרשת את השגריר הישראלי מעמאן.
ממשלת ירדן גינתה את ישראל בחריפות על המתרחש בהר הבית והאשימה אותה בהסלמה, ירדן יזמה כינוס חירום של הליגה הערבית ושל ארגון מדינות האיסלאם כדי לדון בנעשה בהר הבית ובמזרח ירושלים.
שר החוץ הירדני אימן א-צפדי הצהיר כי לא יהיה שלום באזור אם העם הפלסטיני לא יקבל את זכויותיו, הוא הדגיש כי ירדן לא תוותר ולא תנהל שום משא ומתן על מעמדה כאפוטרופוס של המקומות הקדושים בירושלים.
ערוץ אל-ג'זירה דיווח לפני כמה ימים כי שר החוץ הירדני אימן א-צפדי סירב לקבל שלוש פעמים שיחות טלפון מבכירים בישראל, במהלך המשבר במסגד אלאקצא, וכי הוא דחה בקשה של ישראל שהועברה אליו באמצעות מתווך כי הווקף הירדני בהר הבית יסייע בפינוי פלסטינים שהתבצרו במסגד אלאקצא באחד הלילות.
בכירים בישראל מאשימים את שר החוץ הירדני אימן א-צפדי כי הוא המנוע הראשי שפועל להחרפת היחסים בין הממלכה ההאשמית לבין ישראל ומפגין עמדה אנטי ישראלית גלויה, אולי בניסיון לשדרג עצמו בעתיד לתפקיד ראש הממשלה.
כ-70 אחוזים מאוכלוסייתה של ירדן הינם ממוצא פלסטיני וכל אירוע בהר הבית מסעיר אותם ומנוצל מיוחד על ידי הגורמים האסלאמיים להסתה נגד ישראל.
ממשל ביידן עשה מאמץ מדיני לקראת חודש רמאדאן ויזם שני מפגשים ביטחוניים בעקבה ובשארם א-שיח', בהשתתפות נציגי ארה"ב, ישראל, הרש"פ, ירדן ומצרים כדי לנסות ולשמור על רגיעה במהלך חודש רמאדאן, אולם נראה כי הוא נכשל במשימתו.
ארה"ב פעלה באו"ם לטובת ישראל ומנעה פירסום הודעה של מועצת הביטחון בנושא המצב בהר הבית, גורמים מדיניים בירושלים מאשימים את הווקף בהר הבית, הכפוף לממשלת ירדן כי לא מילא את חובתו ולא שיתף פעולה עם המאמץ הישראלי למנוע את הפרובוקציות והאלימות של הצעירים הפלסטינים בהר הבית.
גורמים מדיניים בכירים מדגישים כי לישראל אין שום עניין בהחרפת היחסים עם ירדן שעמה יש הסכם שלום וראש הממשלה נתניהו יפעל להרגעת המתיחות בין שתי המדינות לאחר חודש רמאדאן.
גם ממשל ביידן מפעיל לחץ על בית המלוכה ההאשמי למתן את ההתבטאויות הפומביות נגד ישראל ולנסות לחזור לרגיעה ביחסים.
גורם מדיני בכיר מדגיש כי ההבטחה של ראש הממשלה נתניהו לעבדאללה מלך ירדן עומדת בעינה וכי ישראל לא תפגע בסטטוס קוו בהר הבית.