ההיסטוריה חוזרת על עצמה ברצועת עזה, גל מחאה גדול פרץ ב-30 ביולי במקומות שונים ברצועת עזה נגד שלטון חמאס.
אלפי מפגינים הפגינו במוקדים שונים ברצועת עזה וקראו להפלת שלטון חמאס, תנועת חמאס פרסה כוחות גדולים ברחבי הרצועה, הטילה איסור גורף על הסיקור העיתונאי של ההפגנות ועצרה חשודים בארגון ההפגנות.
הנהגת חמאס מודאגת מאוד מהמצב הביטחוני, הכוחות הגדולים יישארו פרוסים לפחות כמה ימים כדי למנוע את ההפגנות שמזכירות את גל המחאה שהיה ברצועת עזה ב-2019 של תנועת "בידנא נעיש" (רוצים לחיות) שדוכא באכזריות על ידי כוחות הביטחון של חמאס.
גם במערכת הביטחון הישראלית עוקבים בעניין רב אחרי המתרחש ברצועה מחשש ששלטון חמאס ינסה להסיט את הזעם העממי הגדול נגדו לעבר ישראל, דבר שעלול להביא להפגנות על גדר הגבול ולירי רקטות לשטח ישראל.
הרקע להפגנות הפעם הינו המצב הכלכלי הקשה ברצועת עזה, המחסור הגדול בחשמל בגל החום הנוכחי , האבטלה הגואה והשחיתות של שלטון חמאס.
תושבים ברצועת עזה טוענים כי שלטון חמאס דואג שהחשמל ברצועת עזה יסופק בראש ובראשונה לבתיהם של מנהיגי התנועה, למוסדות השלטון שלה ולמסגדים וכי הוא מקפח את תושבי הרצועה באופן שבו הוא מחלק את החשמל.
ההפגנות פרצו אמש בח'אן יונס בדרום רצועת עזה והתפשטו למרכז רצועת עזה ולצפונה.
המפגינים הינם בעיקר בני הדור הצעיר שמאסו בתנאי המחייה הקשים ובמצור שמוטל על הרצועה, ההפגנות התרחשו בעוד הנהגת חמאס נועדה בקהיר עם יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס לשיחות פיוס שגם הפעם נקלעו למבוי סתום.
המפגינים בח'אן יונס הניפו דגלים פלסטינים וקראו ליו"ר הרש"פ מחמוד עבאס להתערב במצב ברצועה עזה ולסיים את המחלוקות בחברה הפלסטינית.
גורמים בחמאס אישרו כי מדובר בגל חדש של מחאה חברתית אך הבהירו כי שלטון חמאס לא יאפשר לגל המחאה להתרחב, הם האשימו את ישראל באחריות למצב הקשה ברצועת עזה ואת הרש"פ שהטילה סנקציות על הרצועה ומנסה לטענתם להתסיס את התושבים כדי להפיל את שלטון חמאס.
תנועת חמאס שולטת ביד קשה בכל רחבי הרצועה ויש לה תמיכה גדולה בקרב אוכלוסיית הרצועה, פעילים המזוהים עם חמאס מנסים להקטין את ממדי ההפגנות וטוענים כי מדובר בסך הכול בהוצאת קיטור בגלל גל החום הכבד וכי המחאה תסתיים בקרוב.
נכון לעכשיו נראה כי שלטון חמאס שולט במצב הביטחוני, ההנחיות של הנהגת התנועה לכוחות הביטחון של חמאס הן לפזר בכוח רב את ההפגנות, אולם הזעם העממי הגדול מבעבע מתחת לפני השטח, לדברי התושבים, רצועת עזה הפכה להר געש העומד להתפוצץ בכל רגע.