ירדן עוקבת בדאגה רבה אחרי המגעים בין ממשל ביידן לבין סעודיה בדבר עסקה משולשת שבמסגרתה יושג גם הסכם נורמליזציה בין סעודיה לישראל בתוך 6 חודשים.
גורמים בכירים בירדן מעריכים כי להסכם נורמליזציה בין סעודיה לישראל יש השלכות מסוכנות מאוד על ירדן וכי הוא יחליש את מעמדה האזורי והבינלאומי.
לכן, ירדן קיבלה החלטה אסטרטגית להדק את הקשרים שלה עם הרש"פ ולהתקרב אליה.
האינטרס הירדני-פלסטיני הוא משותף, לדחוף במהירות להקמת מדינה פלסטינית עצמאית בשטחי יהודה ושומרון ורצועת עזה, הירדנים רוצים להסיר מסדר היום כל דיבור על כך כי "ירדן היא פלסטין" וכי פתרון הבעיה הפלסטינית חייב להיעשות באמצעות קשר בין הפלסטינים ביהודה ושומרון לבין ירדן.
היחסים בין ירדן לבין ממשלת הימין בישראל הם גרועים, הירדנים חוששים כי ממשלת הימין זוממת להחיות מחדש את הרעיון כי "ירדן היא פלסטין" ולכן היא מתנגדת בתוקף להקמת מדינה פלסטינית עצמאית.
חיסול פתרון שתי המדינות מותיר על הפרק רק את האופציה לפתור את הבעיה הפלסטינית על חשבונה של ירדן, זהו הסיוט של בית המלוכה ההאשמי.
הירדנים חוששים שסעודיה נוקטת בצעדים קוסמטיים בלבד כדי להראות לפלסטינים ולמדינות העולם כי היא מובילה כביכול את המאבק המדיני למען הקמת מדינה פלסטינית, הם אינם מתייחסים ברצינות לעובדה כי סעודיה מינתה באחרונה שגריר לרש"פ שהינו גם קונסול כללי לירושלים ומההצהרה של שר החוץ הסעודי פייצל בן פרחאן כי פתרון הסכסוך הפלסטיני איננו יכול להתקיים ללא הקמת מדינה פלסטינית עצמאית.
להערכת גורמים בבית המלוכה הירדני מדובר בתהליך של "מס שפתיים" שבסופו יאמרו הסעודים לפלסטינים כי הם ניסו את כל הדרכים האפשריות אך בגלל ההתנגדות העזה של ישראל להקמת מדינה פלסטינית והחשש של סעודיה מאיראן היא חייבת לדאוג לאינטרסים שלה ולחתום על הסכם הנורמליזציה עם ישראל.
הירדנים גם חוששים כי אם יושג הסכם נורמליזציה בין סעודיה לישראל הוא יביא במשך הזמן להגברת הדרישה הסעודית מישראל לאפשר לה "דריסת רגל" במסגד אלאקצא, על פי הסכם השלום בין ירדן לישראל משנת 1994, לירדן יש מעמד מיוחד בהר הבית ובירושלים והיא מוגדרת כאפוטרופוס של המקומות הקדושים.
בשורה התחתונה ירדן חוששת שהסכם הנורמליזציה בין סעודיה לישראל יפחית באופן ניכר את יכולת ההשפעה של ירדן על הדרכים לפתור את הבעיה הפלסטינית ואף עלול להביא לקריסתה של הרש"פ.