למרות ההסכמה, על פי מקורות בממשל האמריקני, כי הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה, ישמר את אופציית פתרון שתי המדינות,ירדן מודאגת מאוד מההתפתחויות האחרונות בנושא, עמדתה משקפת את מה שקורה ברחוב הפלסטיני, החשש הוא שסעודיה "מכרה" את הנושא הפלסטיני למען האינטרסים שלה, בדיוק כפי שעשו איחוד האמירויות ובחריין שחתמו על "הסכמי אברהם" עם ישראל.
המלך עבדאללה נתן ביטוי לדאגה הירדנית בהופעה בכינוס של ארגון "אלמוניטור" בניו יורק ב-23 בספטמבר.
הוא הזהיר מפני הזנחת הטיפול בבעיה הפלסטינית במסגרת הסכם הנורמליזציה בין סעודיה לישראל ואמר
’’ מי שחושב שאפשר יהיה לדלג מעל הפלסטינים, טועה".
גורמים ירדנים אומרים כי למלך עבדאללה יש ביקורת קשה על הסכמי הנורמליזציה שנחתמו עד כה בין ישראל לכמה מדינות ערביות בגלל שהם לא הביאו להתקדמות כלשהי בפתרון הבעיה הפלסטינית.
זמן קצר לאחר דבריו של המלך עבדאללה בניו יורק הגיעה התשובה מאיחוד האמירויות.
אנוואר קרקאש, יועצו של נשיא איחוד האמירויות אמר כי הסכמי אברהם הם "מצליחים" והם ימשכו במישור האסטרטגי וכי הם לא נועדו לפתור את הבעיה הפלסטינית.
האמת היא שהמלך עבדאללה דואג הרבה יותר לגורלה של הממלכה ההאשמית מאשר לגורלם של הפלסטינים.
הוא מדבר לטובתם של הפלסטינים אך דואג למעשה לירדנים, החשש שלו הוא כי כל דחייה בפתרון הבעיה הפלסטינית תהייה על חשבון ירדן וכי ממשלת ישראל זוממת לספח את בקעת הירדן ודוחפת לעבר הפתרון כי "ירדן היא פלסטין".
המלך עבדאללה קובע למעשה שני עקרונות לפתרון הבעיה הפלסטינית.
א.הפתרון לא יהיה על חשבונה של ממלכת ירדן.
ב.הפלסטינים ראויים למדינה עצמאית בקווי 67 שבירתה מזרח ירושלים ולחיים טובים ומכובדים.
המלך עבדאללה שואף להעלים לגמרי את האפשרות שירדן תהייה שותפה פעילה בפתרון הבעיה הפלסטינית שהרי 70 אחוזים מתושביה הם פלסטינים, וחושש מאפשרות שהפלסטינים ינסו בעתיד להשתלט על הממלכה ההאשמית כפי שעשו בספטמבר 1970 שקיבל את הכינוי "ספטמבר השחור".
המלך הירדני חושש מאוד ממה שקורה בהנהגת הרש"פ, הוא סבור שההנהגה היא חלשה, מחמוד עבאס בן ה-88 סיים למעשה את תפקידו הפוליטי והחבורה שמסביבו סובלת מבעיית מנהיגות קשה ואיננה יכולה להוביל להקמת מדינה פלסטינית עצמאית.
בכירים בצמרת פת"ח פנו באחרונה לארמון המלוכה הירדני בבקשה לקבל תמיכה בקרב הירושה על הנהגת הרש"פ, המלך עבדאללה דחה את כל הבקשות, הוא סבור שמחמוד עבאס צריך לטפל בנושא ולהקים הנהגה צעירה וחדשה שתבוא אחריו ושתהייה מקובלת על הרחוב הפלסטיני.
הנורמליזציה המתקרבת בין סעודיה לישראל היא צעד חסר תקדים במזרח התיכון שמתסכל את הפלסטינים ואת ירדן,הוא מסמל את פריצתה של ישראל ללב הקונסנזוס הערבי והמוסלמי, היחסים החשאיים בין סעודיה לישראל יהפכו בקרוב לגלויים והמלך עבדאללה ויו"ר הרש"פ מחמוד עבאס חוששים כי הבעיה הפלסטינית תישאר ללא פיתרון וכי ידיהן כבולות, יש הרבה הבטחות וסיסמאות באוויר ועמימות לגבי מה התמורה שיקבלו הפלסטינים מההסכם בין סעודיה לישראל.
החשש הירדני-פלסטיני הוא שיוזמת השלום הערבית מ-2002 שהחלה כיוזמה של מלך סעודיה דאז עבדאללה בן עבד אלעזיז תיעלם בהדרגה אחרי שעמדה יותר מ-20 שנים כאבן שאין לה הופכין.