האם ארגוני הטרור הפלסטינים חוזרים לשיטת רצח חשודים בשיתוף פעולה עם ישראל ביהודה ושומרון?
זאת השאלה שמעסיקה כעת את הפלסטינים ביהודה ושומרון על רקע המלחמה הנמשכת ברצועת עזה ומדיניות החיסולים שמיישם צה"ל בקרב ארגוני הטרור בשומרון שהביאה ביום שבת בבוקר לרצח מזעזע של שני תושבים במחנה פליטים טול כרם, העיר טול כרם שוכנת במערב השומרון מרחק של 16 ק"מ מנתניה.
על פי מקורות פלסטינים,קבוצות הטרור שפועלות באזור טול כרם מודאגות מאוד מהחיסולים המוצלחים של צה"ל והשב"כ בתקופה האחרונה באזור טול כרם שהתבססו על מודיעין מדוייק, קבוצות הטרור הגיעו למסקנה כי בתוכן פועלים סוכנים של השב"כ הישראלי והחלו בחקירה מאומצת שבמהלכה איתרו שני חשודים תושבי מחנה פליטים טול כרם.
השניים נחקרו על ידי פעילי הטרור, עברו עינויים קשים ותועדו בוידיאו כשהם מודים כי סייעו לצה"ל בחיסול מבוקשים חמושים בטול כרם,אחד מהם סיפר כי קיבל בתמורה כ-17000 אלף ש"ח והשני 10000 ש"ח.
לאחר מכן הם נורו למוות וגופותיהם נתלו על עמוד חשמל במרכז מחנה הפליטים בנוכחות המון משולהב.
את האחריות לרצח לקח על עצמו ארגון בלתי מוכר הנקרא "אבטחת ההתנגדות" שהודיע ברשתות החברתיות כי "אין שום חסינות לאף בוגד או משתף פעולה" וכי כל מי שיילך בדרך הזו ייענש ויוצא להורג.
הוא קרא לכל מי שמשתף פעולה עם ישראל לחזור בתשובה ולהסגיר את עצמו לידי כוחות ההתנגדות.
הרצח המזעזע שפורסם ברשתות החברתיות נועד להרתיע תושבים פלסטינים מלשתף פעולה עם השב"כ הישראלי.
זהו הרצח השני שמתרחש בשומרון בשנה האחרונה של חשודים בשיתוף פעולה עם ישראל.
בחודש אפריל השנה נרצח בשכם, על ידי פעילי קבוצת הטרור "גוב האריות", פלסטיני בן 23 בשם זוהיר ע'ליד באשמה שסייע לשב"כ לחסל בכירים בקבוצת הטרור.
הוא עונה בחקירתו ותועד באומרו כי נסחט על ידי השב"כ לאחר שצולם מקיים יחסי מין עם גבר,לטענתו, הוא קיבל תמורת המידע שמסר קופסת סיגריות וסכום של 500 ש"ח, בתום חקירתו הוא נורה למוות וגופתו הושלכה בקסבה של שכם למען ייראו וייראו.
הפלסטינים ביהודה ושומרון מודאגים מפני האפשרות שארגוני הטרור חוזרים לשיטות של האינתיפאדה הראשונה שבה היה פופולארי מאוד לרצוח חשודים בשיתוף פעולה עם ישראל באמצעות חוליות טרם שהוקמו לשם כך ונקראו "כוחות ההלם".
על פי נתוני ארגון "בצלם" נרצחו במהלך שנות האינתיפאדה הראשונה משנת 1988 ועד שנת 1993 יותר מאלף פלסטינים בעקבות סכסוכים פנימיים או האשמות בשיתוף פעולה עם ישראל.
חידוש התופעה של חיסול חשודים בשיתוף פעולה עם ישראל הוא עוד סימן לכך שהרש"פ איבדה את שליטתה הביטחונית על אזור השומרון, החוק הפלסטיני מחייב להסגיר לידי הרש"פ כל חשוד בשיתוף פעולה עם ישראל, מנגנוני הביטחון שלה הם האחראים על חקירת החשודים והעמדתם לדין בפני בתי המשפט של הרש"פ.