ישראל העבירה לפני שבועיים אזהרה למועצת הביטחון של האו"ם מפני הסלמה בגבול הצפון שעלולה להביא למלחמה אזורית.
שר החוץ אלי כהן שיגר איגרת דחופה לנשיא מועצת הביטחון שבו הזהיר מפני אי יישום החלטת האו"ם 1701 במלואה, ישראל דורשת את הרחקת כוחות חזבאללה, במיוחד כוח "רדואן" אל מעבר חנהר הליטאני והרחבת הסמכויות הצבאיות של כוח יוניפ"יל המוצב בדרום לבנון.
ישראל איננה ממתינה לסיום המלחמה ברצועת עזה ומתחילה להפעיל לחץ מדיני, שבעקבותיו יבוא במידת הצורך גם לחץ צבאי, ישראל איננה יכולה לקבל מצב שבו 60 אלף מאזרחיה שעזבו את בתיהם בגבול הצפון בתחילת המלחמה אינם יכולים לשוב לבתיהם מחשש שכוח "רדואן" של חזבאללה ישוב לעמדותיו ויתמקם כמה עשרות מטרים מבתיהם על הגבול תוך הפרה בוטה של החלטת האו"ם 1701.
שלשום הגיע לביירות השליח הצרפתי ז'אן איב לה דריאן, שהיה בעבר שר החוץ של צרפת, בשליחותו של הנשיא מקרון, לשיחות על המצב הביטחוני בדרום לבנון.
הוא נועד עם ראש הממשלה נג'יב מיקאתי,עם יו"ר הפרלמנט נביה ברי, עם הגנרל ג'וזף עון, מפקד צבא לבנון ועם ראשי המפלגות הלבנוניות.
הוא עדכן את בני שיחו כי צרפת מודאגת מהמצב בדרום לבנון ורוצה שיישאר בו השקט.
הוא הודיע כי מדינות המערב מתכוונות להפעיל לחץ על חזבאללה לציית להחלטת האו"ם 1701 ולהשיג את כוחותיו מעבר לנהר הליטאני ולא לאפשר לכוח "רדואן" לחזור לעמדותיו על הגבול עם ישראל כפי שהיה עד ל-7 באוקטובר.
נראה כי בקהילה הבינלאומית יש רצון להרחיב את החלטת האו"ם 1701 כדי שכוחות יוניפ"יל יקבלו סמכויות צבאיות נרחבות יותר בדרום לבנון, כמה מהמפלגות הלבנוניות שמתנגדות לחזבאללה תומכות בהחלטה כזו.
נראה שישראל פועלת לגייס מדינות נוספות, מלבד ארה"ב וצרפת, כדי לנסות וליצור מציאות חדשה שתרחיק את כוחות חזבאללה מקו הגבול עמה, עד כדי העלאת רעיונות להקמת אזור חיץ חדש בדרום לבנון.
חסן נצראללה עדיין לא התבטא בנושא אך ההערכה במערכת הביטחון הישראלית היא כי הוא לא יתקפל ויסרב לשנות את פריסת כוחותיו בדרום לבנון.
סירוב כזה עלול לגרום לישראל לנקוט בפעולות צבאיות בדרום לבנון, בשעה שנוחה לה, כדי להעביר את המסר לחזבאללה.
כנראה שזה יקרה רק לאחר שצה"ל יסיים את המלחמה נגד ארגון חמאס ברצועת עזה.
ארה"ב ביקשה מישראל שלא לפתוח חזית נוספת בגבול הצפון מחשש שהדבר יוביל למלחמה אזורית, הנשא ביידן רוצה להימנע מכך.
אבל חשוב מאוד להתחיל לחמם את השטח מבחינה מדינית בינתיים כדי שחזבאללה יבין כי המציאות הביטחונית השתנתה בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר.
בתוך כך, חבר הפרלמנט הלבנוני ווידאח אלצאדק אמר ב-30 בנובמבר לעיתון "א-שרק אלאווסט" כי איראן היא זו שמחליטה עבור חזבאללה אם להיכנס למלחמה עם ישראל או לאו וכי היא לא מעוניינת להיכנס למלחמה כי מצבה גרוע מבחינה כלכלית, חברתית וכספית.