מאז תחילת המלחמה ברצועת עזה ובדרום לבנון, התגברה הפעילות של התעמולה וההסתה נגד ישראל בערוץ אלג'זירה, שופר התעמולה של קטאר, חמאס וחזבאללה.
בישראל בוחנים את האפשרות לסגור את משרדי הערוץ בירושלים, אך הדרג המדיני נמנע מלקבל את ההחלטה מכיוון שמדובר בערוץ קטארי, המשדר מדוחא, בגלל העובדה שקטאר היא אחת המתווכות בעסקה לשחרור החטופים הישראלים.
איו זו הפעם הראשונה שבישראל בוחנים את האפשרות לסגור את משרדי ערוץ אל-ג'זירה, הנושא נבחן גם במהלך מלחמת לבנון השנייה בשנת 2006 כשהועלו טענות חריפות נגד הערוץ כי הוא מוסר בשידוריו מידע מודיעיני לחזבאללה על מקום הנפילה המדוייק של הרקטות שהוא שיגר לעבר ישראל.
חבר הכנסת אביגדור ליברמן התייחס לשידורי ערוץ אלג'זירה כשהיה שר ביטחון ואמר כי "זו תקשורת בנוסח גרמניה הנאצית".
הערוץ הכחיש בזמנו את כל הטענות כלפיו וגם כיום הוא מאיים לעתור לבג"צ אם יוחלט לסגור את משרדיו בישראל.
מתחילת המלחמה ברצועת עזה, הערוץ הפופולארי ביותר בעולם הערבי, שהוקם ב-1996 ויש לו כיום תקציב שנתי של כמיליארד דולר, משדר את תעמולת ארגון חמאס כאילו היא אמת לאמיתה, למרות שצה"ל כבש את מרבית שטחי הרצועה ופירק 18 מתוך 24 הגדודים של חמאס, ערוץ אלג'זירה מקפיד לשדר כי מצבו של ארגון חמאס הוא טוב והוא בדרך לניצחון על ישראל.
לערוץ הזה הייתה מיום הקמתו ועד היום חיבה לארגונים ג'יהאדיסיטים, הוא שידר באופן קבוע ובלעדי סרטונים של מנהיגי אל-קאעדה אוסאמה בן לאדן ואיימן א-זווהירי, סרטונים של ארגון דאע"ש ומנהיג תנועת "האחים המוסלמים", השיח' יוסף אלקרדאווי היה אורח קבוע בשידורי הערוץ, זהו השיח' שפירסם בזמנו פסק הלכה (פתווא) שמצדיק פיגועי התאבדות.
לערוץ אלג'זירה היה תפקיד מוביל בעיצוב דעת הקהל הערבית בעת כיבושה של עיראק ע"י צבא ארה"ב בשנת 2003 ובמהלך תקופת "האביב הערבי" ב2011 כששידוריו השפיעו על התפשטות התופעה לסוריה, לוב ותימן.
בסוף תקופת שלטונו של הנשיא מובארכ במצרים התסיס ערוץ אלג'זירה בשידוריו את הרחוב המצרי נגד משטר מובארכ שאסר על שידוריו.
הערוץ פרח מחדש כשנבחר מוחמד מורסי, איש תנועת "האחים המוסלמים", לנשיא מצרים ב-2012.
לאחר שהנשיא מורסי הודח בידי שר ההגנה שלו עבד אלפתאח א-סיסי החל ערוץ אלג'זירה לנגח את המשטר המצרי החדש באופן עקבי ובלתי פוסק הנמשך עד עצם היום הזה.
אין משבר בעולם הערבי שהערוץ מחמיץ את ההזדמנות ללבות בו את האש בהתאם לאידיאולוגיה של "האחים המוסלמים" למוטט את המשטרים הערביים ולהתסיס את הרחוב נגדם.
מי שחשף בין היתר את האסטרטגיה של ערוץ אלג'זירה היה נג'יב אלנעימי, שר המשפטים לשעבר של קטאר שהתפטר מהממשלה בגלל מעשי שחיתות.
בראיון שהעניק לעיתון המצרי "אלווטן" ב15 בנובמבר 2016 הוא סיפר כי אנשי " האחים המוסלמים" שנמלטו ממצרים אחרי עליית הנשיא א-סיסי לשלטון הצליחו להשתלט באופן מלא על ערוץ אלג'זירה.
"ערוץ אלג'זירה משקר ומפברק ומפר את הקריטריונים הבינלאומים בניהול התקשורת ובניהול השידור החי והמוניטין שלו מזיק לאמינות של קטאר ביחס למצרים" אמר אלנעימי.
ערוץ אלג'זירה מציג את עצמו כערוץ מקצועי ונייטרלי אבל אף אחד בעולם הערבי לא קונה את הטיעון הזה.
נשאלת השאלה, האם ישראל צריכה לסגור דווקא כעת את משרדי אלג'זירה בארץ כשהערוץ כבר איבד הרבה מאמינותו בעולם הערבי.
סגירת המשרדים בישראל לא תקטין את ההסתה נגד ישראל בשידורי הערוץ והיא עלולה להפוך אותו לאנדרדוג בעולם הערבי ולהעלות את הפופולאריות שלו.
בכל מקרה השידורים המוטים של הערוץ יימשכו ממשרדיו ברצועת עזה ומרמאללה, 30 ק"מ מירושלים.
ישראל היא הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, ובניגוד לטורקיה ומדינות ערב אסור לה לפגוע בחופש העיתונות והביטוי גם של אמצעי תקשורת זרים המשדרים משטחה, זה אחד הדברים החשובים שמייחד אותה ומבדיל אותה משכנותיה הדיקטטוריות.
הערה: פורסם לראשונה ב"אפוק"