תנועת פת"ח ותנועת חמאס הגיעו לפני כמה ימים להבנות בקהיר, בדיונים תחת חסות המודיעין המצרי, להבנות על הקמת ועדה שתנהל את רצועת עזה ביום שאחרי המלחמה, אלם נראה כי הסיכומים שהושגו אינם לשביעות רצונו של יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס.
גורמים בכירים ברש"פ מסרו כי יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס מסתייג בתוקף מהתפיסה המצרית שנדונה בדיונים בקהיר ושתומכת בעמדה כי יש צורך לעצב מחדש את מעמדו של אש"פ מכיוון שהוא מייצג את הפלסטינים בפני דעת הקהל העולמית.
לדבריהם, נשיא מצרים א-סיסי אימץ בכך את עמדתה של תנועת חמאס שטוענת כי אש"פ הינו גוף שאיננו מייצג את מרבית הפלסטינים.
מקורביו של מחמוד עבאס אמרו כי הוא סבור שמוקדם לדבר על מבנה אש"פ כעת וכי העניין איננו דחוף, אין מה למהר, סבור מחמוד עבאס, ויש להתרכז במצב ברצועת עזה.
למרות שפת"ח וחמאס הגיעו להסכמה עקרונית על גוף שינהל את חיי היום יום ברצועה ביום שאחרי המלחמה, אין עדיין הסכמות על אופי עבודתה של הועדה.
על פי גורמים ברש"פ יש עדיין מחלוקות על השליטה במנגנוני הביטחון שיקומו ברצועת עזה אחרי המלחמה.
אין גם הסכמות על המסגרת הזמנית החדשה שמצרים תומכת בה לגבי הרכב אש"פ שיהיה למעשה כפוף להחלטות תנועת פת"ח ותנועת חמאס כאחד.
הועדה החדשה שתנהל את ענייני רצועת עזה ותהייה אחראית על שיקום הרצועה, באמצעות כספי הסיוע מהמדינות התורמות, תורכב מאישים נייטרלים אך מי שירכיב אותה יהיה יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס וכל הפלגים הפלסטינים יסכימו על שמות חברי הועדה לפני פירסום שמותיהם ברבים.
הועדה תהיה כפופה לממשלה הפלסטינית ברמאללה, היא לא תתערב בעבודתה אך תעקוב אחר פעילותה והחלטותיה מתוך הנחת עבודה שרצועת עזה היא חלק בלתי נפרד מהשטחים הפלסטינים.
גורמים בחמאס אומרים כי יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס רוצה להשתלט על הכסף שיגיע עבור שיקום הרצועה, מדובר בסכומי עתק וגורמים בחמאס טוענים כי זהו למעשה סלע המחלוקת העיקרי בין חמאס לפת"ח.
ההסכמה בין הרש"פ לחמאס על הקמת הגוף הזה לניהול הרצועה נועדה להקדים את ישראל שמנסה לקדם תוכנית של הקמת גוף שישלוט ברצועה ביום שאחרי המלחמה ביחד עם ארה"ב ואיחוד האמירויות.
כפי שהדברים נראים כעת, חילוקי הדעות בין הרש"פ לחמאס הינם קשים מאוד לגישור, אבל הם ידונו בשוב בפגישה נוספת לקראת סוף החודש.
ראש הממשלה בנימין נתניהו מתנגד לכל מעורבות ישירה או עקיפה של חמאס או הרש"פ בניהול הרצועה ביום שאחרי המלחמה מכיוון שלדעתו מדובר בשני גופים שתומכים בטרור,אחת האפשרויות העומדות בפני ישראל היא להקים ממשל צבאי זמני שינהל את הרצועה ביום שאחרי המלחמה עד שיימצא פתרון מדיני לסוגיית השליטה האזרחית ברצועת עזה.
פורסם לראשונה ב"אפוק"