ישראל מתכוננת לתקיפת אתרי הגרעין באיראן

חיל האוויר הישראלי השמיד את כל מערך ההגנה האווירית הצפוף של סוריה, דבר שפותח מסדרון אווירי חשוב לתקיפת אתרי הגרעין באיראן. גורמי ביטחון בכירים ממליצים לדרג המדיני לשמור על המומנטום של מיטוט היכולות הצבאיות של הציר השיעי במזרח התיכון ולתקוף את אתרי הגרעין, עוד לפני כניסת הנשיא טראמפ לבית הלבן ב-20 בינואר הבא.

התקיפה המוצלחת השבוע של חיל האוויר הישראלי בסוריה השמידה מטרות צבאיות חשובות והיא פותחת מסדרון אווירי נוסף לתקיפת אתרי הגרעין באיראן, כך אומרים גורמי ביטחון בכירים בישראל.

בתקיפה הישראלית הושמדו כל בסיסי חיל האוויר הסורי עם המטוסים שבהם מסוג "מיג" ו"סוחוי", וגם מערך הכטב"מ הסורי.

כמו כן הושמדו כל סוללות מערך ההגנה האווירית של סוריה, מדובר במערך צפוף ביותר, לישראל יש כעת עליונות אווירית מוחלטת במרחב האווירי הסורי, זהו הישג צבאי חסר תקדים של ישראל.

על פי גורמי צבא ישראלים, צה"ל תקף בסוריה בתוך 48 שעות 500 מטרות צבאיות באחד המבצעים הגדולים ביותר של חיל האוויר הישראלי מאז הקמתו.

שמי המזרח התיכון פתוחים כעת בפני חיל האוויר הישראלי לתקיפת אתרי הגרעין באיראן אומרים גורמי הביטחון בישראל, עיראק טענה בעבר כי התקיפה האווירית הישראלית האחרונה באיראן נעשתה דרך המרחב האווירי שלה בגלל הקושי של חיל האוויר הישראלי להתמודד עם מערך ההגנה האווירית הסורי.

התקיפה האווירית הישראלית באיראן ב-26 באוקטובר  שקיבלה את הכינוי "ימי תשובה" הייתה מוצלחת מאוד וחשפה לחלוטין את המרחב האווירי של איראן באזור טהראן ובמערב איראן לתקיפות נוספות של חיל האוויר, על פי גורמי מודיעין , ישראל השמיד 90 אחוזים ממערך ההגנה האווירית האסטרטגי של איראן, בתקיפה השומדו 4 סוללות טילי אס 300 שסיפקה רוסיה לאיראן לצורך ההגנה על אתרי הגרעין שלה.

צה"ל מתכונן כעת לתקיפת אתרי הגרעין באיראן והמוכנות שלו גדלה, גורמים מדיניים בכירים כי לישראל יש יכולת טובה לפגוע באתרי הגרעין החשובים של איראן ולנטרל את הפרוייקט.

לאיראן יש 14 אתרי גרעין שהבולטים בהם הינם האתרים בפורדו ובנתנז, בהם נעשית העשרת האורניום, על פי ההערכות, לאיראן יש כמות אורניום מעושר לייצור 4 פצצות  גרעין, אך היא זקוקה לשנה וחצי כדי להשלים את פיתוח "קבוצת הנשק", דהיינו, את המרעום שיפוצץ את הפצצה הגרעינית ברגע שהיא תורכב על ראש נפץ של טיל ארוך טווח.

על פי מקורות זרים, ישראל פגעה בהתקפה האווירית האחרונה שלה באיראן באתר גרעין בפרצ'ין, דרומית מזרחית לטהראן, שבו עבדו בחשאי על פיתוח מרעום הפצצה הגרעינית.

ההחלטה על תקיפת אתרי הגרעין באיראן היא בידי הדרג המדיני, גורמי ביטחון בכירים ממליצים לו לנצל כעת את חלון ההזדמנויות הפתוח לתקיפת אתרי הגרעין וכי התקיפה תיעשה בהקדם כדי לשמור על המומנטום של מיטוט היכולות הצבאיות של הציר השיעי במזרח התיכון, עוד לפני כניסת הנשיא טראמפ לבית הלבן ב-20 בינואר הבא.

הערה: פורסם לראשונה ב"אפוק"

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי