הערכה-מה צפוי בועידת החירום הערבית ?

גורמים מדיניים בירושלים מעריכים כי ועידת הפסגה הערבית תקבל החלטות גמישות שיאפשרו פתיחת משא ומתן עם הממשל האמריקני כדי למצוא פשרה שתמנע את הגירתם של תושבי הרצועה ממנה למצרים ולירדן.

משרד החוץ המצרי הודיע כי ועידת הפסגה הערבית שהייתה אמורה להתכנס בקהיר ב-27 בחודש נדחתה ל-4 במרץ מסיבות לוגיסטיות.

ביום שישי הקרוב, ב-21 בחודש פברואר,יכנס יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן נציגים של חמש מדינות ערביות כדי לדון בתוכנית המצרית שתוצג בועידת הפסגה ושאמורה להיות התוכנית הנגדית של העולם הערבי לתוכנית ההגירה של הנשיא טראמפ מרצועת עזה.

עיקרי התוכנית כוללים פתרונות לשיקום רצועת עזה מנזקי המלחמה, תוך שיתוף פעולה בינלאומי ושמירה על זכויות הפלסטינים, ובמיוחד מניעת הגירתם של הפלסטינים ברצועת עזה.

חלק מהצעדים בתוכנית כולל הקמת אזור חיץ בגבול רצועת עזה עם מצרים ומציאת פתרונות דיור זמניים לתושבי עזה. בנוסף, הקמת קרן לשיקום הרצועה.

ארגון חמאס דוחה את כל הדרישות כי יירד מכס השלטון ברצועת עזה ויתפרק מנשקו ומדגיש את זכותו להילחם נגד הכיבוש הישראלי.

גורמים מדיניים בירושלים מעריכים כי ועידת הפסגה הערבית לא תקבל החלטות שיאתגרו ישירות את ממשל טראמפ מחשש לסנקציות של הממשל על המדינות הערביות המובילות את הההתנגדות לתוכנית ההגירה כמו מצרים וירדן שהכלכלה שלהן תלויה בסיוע האמריקני השנתי.

להערכתם, ועידת הפסגה הערבית תקבל החלטות גמישות שיאפשרו פתיחת משא ומתן עם הממשל האמריקני כדי למצוא פשרה שתמנע את הגירתם של תושבי הרצועה ממנה למצרים ולירדן.

הערה: פורסם לראשונה ב"אפוק"

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי