פסימיות בישראל מהסיכוי להשיג פריצת דרך במגעים לעסקת חטופים

למרות מפגש הפסגה בדוחא בעניין חידוש המשא ומתן על עסקת החטופים, בישראל שוררת פסימיות רבה כי תושג פריצת דרך בקרוב. חמאס בירך על היוזמה המצרית אך דחה כל הצעה שאינה כוללת נסיגה ישראלית מלאה מרצועת עזה.

ראש המוסד דוד ברנע נועד אמש בדוחא עם ראש ממשלת קטאר מוחמד אל-ת'אני ועם ראש ה-CIA וויליאם ברנס במטרה להתניע מחדש את המשא ומתן על עסקת החטופים והפסקת אש ברצועת עזה.

מטרת הפגישה הייתה לנסות ולקדם את היוזמה המצרית שעל פיה ישחרר חמאס ארבעה חטופים ישראלים תמורת יומיים של הפסקת אש ואחר כך יחודש המשא ומתן על עסקת החטופים במטרה להגיע לעסקה חדשה.

הקבינט הביטחוני קיבל דיווח על ההצעה החדשה אך לא ערך הצבעה עליה, גורמים בחמאס שללו כבר אמש את האפשרות להתקדם על בסיס היוזמה המצרית.

הם בירכו עליה אך אמרו כי לא ישנו את התנאי של דרישה לנסיגה מלאה של כוחות צה"ל מרצועת עזה בכל עסקה.

גורם בחמאס אמר לרשת אלערביה כי כל הצעה להפסקת אש חייבת לכלול נסיגה מלאה של צה"ל מרצועת עזה, כולל מצפון הרצועה, מציר נצרים ומ"ציר פילדלפי".

גורמים בכירים בירושלים מביעים פסימיות לגבי הסיכוי להשיג פריצת דרך במגעים לעסקה לפני הבחירות בארה"ב ב-5 בנובמבר או ליישם את ההצעה המצרית החדשה.

"ארגון חמאס איננו מוכן לזוז מילימטר מהתנאים שקבע יחיא סינוואר לפני שחוסל", אומר גורם בכיר, "ישראל מנסה להתקדם אבל גם לה יש קווים אדומים משלה, בנוסף לכך יש התנגדות בקבינט לנסיגה מרצועת עזה במיוחד של השרים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ'", אמר הגורם.

למעשה, חיסולו של יחיא סינוואר לא יצר את החלון שמאפשר התקדמות לעבר פריצת דרך לעסקת חטופים, חמאס נשאר בעמדתו, גורמי ביטחון מעריכים כי עמדתו של מוחמד סינוואר שמחזיק בחטופים ברצועת עזה היא שמכתיבה להנהגת חמאס בקטאר את קו המשא ומתן והיא לא יכולה לזוז מעמדותיה ללא הסכמתו.

העיתון "וול סטריט ג'ורנל" ציטט אתמול גורם שמעורה בפרטי המשא ומתן שאמר כי ראש המוסד דוד ברנע סבור שישראל לא צריכה להסכים להפסקת אש בלבנון כל עוד חיזבאללה ואיראן לא לוחצים על חמאס להסכים לשחרור החטופים בעזה.

פורסם לראשונה ב"אפוק"

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי