נמר ישראלי בכלוב של חמאס

גורמים בחמאס משבחים את אסטרטגיית המשא ומתן של התנועה שהוכיחה את יעילותה והכניסה את ישראל למילכוד מדיני ופוליטי. בחמאס אומרים כי המשא ומתן על השלב השני של העסקה הוא המבחן לכוונותיה של ישראל.

בחמאס מרוצים מהלחץ של הנשיא טראמפ על ראש הממשלה נתניהו ומכך שהוא כפה עליו את הסכם הפסקת האש, הם הופתעו מכך ולא צפו זאת מראש.

גורמים בכירים בחמאס טוענים כי אסטרטגיית המשא ומתן של הארגון הייתה יעילה מאוד, בניגוד לאסטרטגייה הישראלית, והיא הביאה לכך ש"תנועת חמאס הצליחה לכלוא את הנמר הישראלי בכלוב של חמאס", ישראל נותרה מוגבלת ואיננה יכולה לחדש את הלחימה ברצועה כל עוד נמשך המשא ומתן על השלב השני של העסקה.

בחמאס ינסו להרוויח כמה שיותר זמן כדי לשחוק את ההישגים הצבאיים של ישראל.

פרשנים המזוהים עם חמאס מפרטים את הכישלונות של ישראל ברצועת עזה.

א.חוסר יכולת למוטט את הכוח הצבאי של חמאס.

ב.כישלון בשחרור כל החטופים הישראלים משבי חמאס.

ג.כישלון יישום תוכנית האלופים בצפון רצועת עזה.

ד. כישלון בכיבוש העיר עזה.

ה.כישלון בעיצוב השלטון ברצועה ביום שאחרי המלחמה.

ו.כישלון בהישארות כוחות צה"ל במסדרון נצרים ובציר פילדלפי.

ז. כישלון התוכנית להקים התנחלויות חדשות בצפון הרצועה.

ח. כישלון התוכנית הישראלית להעברה של חלק מהאוכלוסיה הפלסטינית מרצועת עזה למצרים.

בתנועת חמאס טוענים כי תוצאת המלחמה עד כה מהווה ניצחון לחמאס.

ברשתות החברתיות של חמאס נכתב כי למרות ההרס הגדול ברצועה והסבל של תושבי עזה במשך 16 חודשים, גם אם חמאס לא תמשיך לשלוט בעזה או תשקם את יכולותיה הצבאיות בטווח הקרוב, הרי שהיא הצליחה לבסס את רעיון  "ההתנגדות" כאופציה המועדפת על הפלסטינים והחזירה את העניין הפלסטיני למוקד תשומת הלב העולמית. הישג זה נתפס כניצחון גם בעיני בעלי בריתה של חמאס באיראן, לבנון, תימן ועיראק, שהיו שותפים פעילים בציר ההתנגדות באמצעות תמיכה כספית וצבאית חיונית.

גורמים בחמאס טוענים כי נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ אינו מהסס לגרום לראש הממשלה נתניהו ולשותפיו הפסד פוליטי, זאת מכיוון שהם עצמם הציבו מראש רף מטרות גבוה מדי ובלתי ניתן להשגה במלחמה, ולכן נאלצים לשאת באחריות לכישלון.

לדבריהם,הנשיא טראמפ רוצה שישראל תשתלב בעידן החדש, שבו עיקר המיקוד הוא הרחבת מעגל הנורמליזציה עם ישראל כך שיכלול מדינות ערביות נוספות, ובעיקר סעודיה.

ההערכה בחמאס היא כי האתגר הגדול של ישראל יהיה ביום ה-16 מתחילת יישום הסכם הפסקת האש כשיתחיל המשא ומתן על השלב השני של העסקה לשחרור החטופים, ישראל תצטרך להחליט לאן מועדות פניה ואיך היא יוצאת מהמלכוד, האם היא ממשיכה במלחמה בניגוד לרצונו של הנשיא טראמפ או שהיא הולכת להסכם כניעה עד הסוף ובתמורה לשחרור כל החטופים היא נכנסת להפסקת אש קבועה ונסיגה מכל רצועת עזה, כך היא תשיג רק מטרה אחת ממטרות המלחמה שהיא קבעה לעצמה, את מטרת המלחמה של מיטוט שלטון חמאס היא לא השיגה.

הערה: פורסם לראשונה ב"אפוק"

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי