המתיחות האחרונה ביחסי ישראל ירדן עדיין לא שככה ועל פי גורמים מדיניים בכירים בירושלים, ישראל עשתה בשבועיים אחרונים מחווה של רצון טוב כלפי ירדן כדי להביא להפחתת המתיחות.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אישר את בקשת ירדן לקבל תוספת מים מישראל של 8 מיליון קוב נוספים, מעבר למכסת המים שישראל מספקת לירדן במסגרת הסכם השלום "ואדי ערבה" משנת 1994.
כמו כן, ישראל הסכימה לספק לירדן ציוד רפואי כדי לסייע לה להיאבק ביעילות גדולה יותר במגיפת הקורונה שמשתוללת בממלכה ההאשמית.
למרות המחווה הישראלית, ירדן ממשיכה להוביל קו לעומתי נגד ישראל שלדברי גורמים בכירים בירושלים מעכיר את האווירה מחדש.
על פי הסכם השלום בין שתי המדינות, ירדן היא האפוטרופוס של המקומות הקדושים בירושלים ולא מעבר לכך, אין לה שום מעמד בירושלים, למרות זאת היא מתערבת בעצם ימים אלה בסכסוך המשפטי הנמשך מאז שנת 2009 ועד היום על פינוי משפחות פלסטיניות מבתים בשכונת שיח' ג'ראח בירושלים שקיבלו צווי פינוי על פי החלטת בית משפט ישראלי.
שר החוץ הירדני איימן צפדי הגיע אמש במסוק של חיל האוויר הירדני לביקור פתע במוקאטעה ברמאללה ועימו מסמכים נוספים הקשורים לבעלות על יחידות המגורים בשכונת שיח' ג'ראח בירושלים.
הוא נפגש עם יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס ומסר לו איגרת מהמלך עבדאללה המדגישה את התיאום בין שני הצדדים בנושא ירושלים ומביעה תמיכה בעריכת הבחירות לפרלמנט הפלסטיני.
משרד החוץ הירדני מסר רשמית כי ירדן העבירה לשגרירות הפלסטינית בעמאן מסמכים היסטוריים ותכתובות אודות הבעלות על יחידות המגורים בשכונת שיח' ג'ראח שלטענתם ישראל מנסה להשתלט עליהן כדי למסור אותן ל"מתנחלים" באמצעות החלטות של בתי משפט שאינן מתבססות על שום מסמך .
בהודעה נמסר כי במשך שנים נעשתה עבודה ארוכה ומדוייקת בארכיונים הירדנים של משרד השיכון הירדני כדי לאתר מסמכים שבהם אושרו חוזי השכרה של בתים לכמה מתושבי שיח' ג'ראח בשנת 1956.
דובר משרד החוץ הירדני, דייפאללה אלפאיז, מסר כי בשנת 2019 וגם בשנה הנוכחית נמסר לרש"פ על פי בקשתה העתקים מוסמכים של כל המסמכים שאותרו וגם ההעתק בין משרד השיכון הירדני לבין סוכנות אונר"א של האו"ם משנת 1954.
הוא הוסיף כי ירדן מגנה את כל נסיונות ישראל הבלתי חוקיים להוציא את הפלסטינים מבתיהם ומאדמותיהם.
גורמים ברש"פ מסרו כי עשרות משפחות פלסטיניות בשכונת שיח' ג'ראח חוששת מפינוי קרוב מהבתים שבהם הן מתגוררות בשיח' גראח מאז שנת 1956 ועד היום ומסירתם ליהודים.
לטענתם, מדובר במשפחות פליטים פלסטינים שהגיעו לאחר מלחמת 48 לשכונת שיח' ג'ראח והתיישבו בבתים על פי הסכם בין ממשלת ירדן לארגון אונר"א, מדובר ב-28 משפחות של פליטים ששילמו שכירות סמלית עם זכות לקבל בעלות על הבתים לאחר 3 שנים, דבר שלא קרה.
בית המשפט המחוזי בירושלים דחה באחרונה ערעורים של כמה משפחות פלסטיניות שמתגוררות במתחם "כרם אל-ג'אעוני" בשיח' ג'ראח וקבע כי עליהן להתפנות מהמקום.
על פי גורמים ברש"פ, הגעתו של שר החוץ הירדני אימן צפדי לרמאללה והעברת המסמכים לידי הרש"פ היא במסגרת שיתוף הפעולה בעניין ירושלים שהוסכם עליו בין הרש"פ לירדן אחרי משבר המגנומטרים בהר הבית ביולי 2017.
גם הרש"פ מעבירה מידע מודיעיני לירדן על מעורבות ספסרי קרקעות ירדנים ברכישת בתים במזרח ירושלים.
לדברי גורמים בכירים ברש"פ, באסם עוואדללה, ראש הלשכה המלכותית לשעבר שנעצר בירדן בחשד לקשירת קשר נגד המלך עבדאללה ביחד עם הנסיך חמזה, נחקר כעת, בהתבסס על מידע שהעביר המודיעין הפלסטיני למודיעין הירדני,על כספים שהעביר מאיחוד האמירויות למוסד "אל-קודס" לפיתוח בראשות ד"ר סרי נוסייבה לרכישת קרקעות עבור יהודים במזרח ירושלים.גורמים מדיניים בכירים בירושלים אומרים כי שיתוף הפעולה הירדני עם הרש"פ נגד הפעילות הישראלית החוקית במזרח ירושלים הוא דבר מטריד מאוד שמגביר שלא לצורך את המתיחות בין ישראל לירדן.