ישראל נחלה מפלה קשה בעצרת הכללית של האו"ם בסוף השבוע שעבר, העצרת הכללית אישרה את הצעתו של יו"ר הרש"פ לבקש חוות דעת משפטית נגד ישראל מבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג על חוקיות הכיבוש הישראלי, 87 מדינות הצביעו בעד ההצעה.
ברש"פ רואים בכך ניצחון גדול שיביך את ממשלת נתניהו החדשה, חוסיין א-שיח' מזכ"ל הועד הפועל של אש"פ אמר כי ההחלטה משקפת את ניצחון הדיפלומטיה הפלסטינית וכי יו"ר הרש"פ התעקש ודחה את הלחצים עליו לחזור בו או לדחות את ההחלטה.
ייקח לבית הדין הבינלאומי כשנה או שנתיים להכריע בעניין שאיננו מחייב את ישראל ועל פי גורמים בכירים בירושלים, ישראל תפנה ל-25 המדינות שהתנגדו להחלטה באו"ם בבקשה מהן להעביר לבית הדין בהאג חוות דעת שלפיה הן מתנגדות להליך.
גורמים מדיניים בירושלים מעריכים כי הממשלה החדשה איננה מתכוונת להטיל סנקציות על הרש"פ והיא תפעל בזירה הבינלאומית והמשפטית בלבד, כנראה שהממשלה חוששת מתגובת ארה"ב והאיחוד האירופי ואינה רוצה להצטייר כבר בתחילת דרכה כמי שהולכת להתנגשות חזיתית מול הרש"פ.
הפלסטינים הולכים בכל הכוח לעימות מדיני חזיתי עם ממשלת נתניהו בנושא ההתנחלויות וגם ירדן אמורה להצטרף אליהם.
לקראת השבעת הממשלה החדשה בישראל בראשות נתניהו בשבוע שעבר, שיגר עבדאללה מלך ירדן אזהרה לישראל ולעולם כולו.
בראיון שהעניק לרשת CNN הוא הזהיר מפני ניסיון לשנות את הסטטוס קוו בהר הבית, דבר שעלול להביא, לדבריו, להסלמה ואולי אף לאינתיפאדה שלישית.
"יש לנו קווים אדומים ואם מישהו רוצה להיכנס לעימות איתנו אנו די מוכנים" הזהיר המלך הירדני.
הוא הוסיף כי אינתיפאדה שלישית תביא "להתמוטטות מוחלטת של החוק והסדר,שלא הפלסטינים ולא הישראלים יהנו ממנה".
העיתון "ראי אליום" דיווח ב-31 בדצמבר מפי גורמים ירדנים כי משרד החוץ הירדני נערך לקמפיין מדיני נגד ישראל בזירה הבינלאומית כדי להוקיע את מדיניות ממשלת הימין החדשה.
עיקר הקמפיין הוא הצגת ישראל כמדינת אפרטהייד גזענית שמנסה לספח שטחים מהגדה ולפגוע באפוטרופסות הירדנית בהר הבית.
הממשל האמריקני מודאג מאוד מנוכחותם של איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ' בממשלת נתניהו, הנשיא ביידן העריך כי הוא יוכל להסתדר עם בנימין נתניהו שאותו הוא מכיר אישית עשרות שנים, אך לדברי גורמים אמריקנים הוא חושש שנתניהו שבוי בידיהם של בן גביר וסמוטריץ' שעלולים לסחוט אותו פוליטית ולקחת אותו למחוזות קיצוניים.
הנשיא ביידן איננו מסתפק בשיחות הטלפון שהיו לו עם נתניהו ועם המסרים שהעביר דרך השגריר האמריקני בישראל טום ניידס, הוא ישגר החודש לישראל את היועץ לביטחון לאומי ג'ק סאליבאן לפגישה עם נתניהו.
אחריו יגיע לישראל גם ככל הנראה שר החוץ האמריקני טום בלינקן וראש הממשלה נתניהו ייסע בחודש פברואר לבית הלבן לפגישה עם הנשיא ביידן עצמו.
הממשל האמריקני חושש מכך שממשלת נתניהו תעשה צעדים חד צדדיים בכל הקשור להרחבת ההתנחלויות והכשרת המאחזים הבלתי חוקיים וגם מהגבלות שתטיל על עצמאות המערכת המשפטית בישראל שיפגעו בערכי הדמוקרטיה, בקהילת הלהט"ב ובערביי ישראל.
ראש הממשלה נתניהו נתון במלכוד, הוא זקוק לעזרת הממשל האמריקני בזירה הבינלאומית , להכנות לתקיפה צבאית באיראן ולכינון הסכם נורמליציה עם סעודיה, מאידך גיסא, בלי סמוטריץ' ובן גביר הוא איננו יכול לקיים את הקואליציה, בני גנץ מגלה סימני התרככות אך הוא עדיין רחוק מאוד מהצטרפות לקואליציית מפלגות הימין.
לממשלת הימין החדשה צפויים ימים קשים בזירה הבינלאומית, היא לא תקבל אפילו יום אחד של חסד, הרש"פ וירדן מנהלות נגדה קמפיין הסתה ארסי ומנסות לגרור אליו גם את מצרים, את מדינות המפרץ ואת הקהילה הבינלאומית.
הנוכחות של בן גביר וסמוטריץ' בממשלה החדשה נתפסת על ידי העולם הערבי והקהילה הבינלאומית כאות קין על מצחה של ממשלת ישראל עוד לפני שהממשלה החלה לפעול ונתניהו יהיה חייב לתמרן בזהירות רבה בזירה הבינלאומית.