להערכת גורמי ביטחון בישראל, ארגון חזבאללה היה מתואם עם חמאס ועם "משמרות המהפכה" האיראניים בכל הקשור להתקפת הטרור על הישובים הישראלים לאורך גבול רצועת עזה, המזל הגדול של ישראל הוא שחזבאללה חשש מהתגובה הישראלית להתקפה, הוא העדיף להמתין לתוצאות החדירה לשטח ישראל, משיקולים פנים לבנוניים, ולא החדיר את כוח "רדוואן" בו זמנית להתקפת חמאס כדי לכבוש חלקים בגליל.
האופוריה בציר ההתנגדות בראשות איראן היא גדולה, ההצלחה של חמאס הייתה מעל המשוער, בחמאס קוראים ליום ה-7 באוקטובר "יום הנכבה של ישראל" בחזבאללה אומרים כי ההתקפה של חמאס מוכיחה את דבריו של חסן נצראללה כי "ישראל חלשה יותר מקורי העכביש".
בכל הקשור לחזית הצפון, צה"ל התעשת במהירות ופרס כוחות גדולים בגבול עם לבנון כדי למנוע את חדירת כוח "רדואן" של חזבאללה לגליל, גורמים בכירים בצה"ל מעריכים כי הצעד הזה סיכל לפי שעה את תוכניות חזבאללה לחדור לישראל.
אולם השאלה הגדולה היא האם חזבאללה ייכנס בהמשך למערכה נגד ישראל, לדוגמא, לאחר הפלישה הקרקעית של כוחות צה"ל לרצועת עזה.
חסן נצראללה, מזכ"ל חזבאללה הודיע כבר ב-2013 כי הוא לא יאפשר לרצועת עזה ליפול לידיהן של ישראל או ארה"ב.
העמדה הרשמית של חזבאללה, כפי שהודיע עליה השבוע האשם צפי א-דין, האיש השני בהנהגה של הארגון, שאמר: "איננו נייטרלים במערכה הזו".
גורמים בחזבאללה אומרים כי שני עקרונות ראשיים מנחים את הארגון.
א.חזבאללה איננו נייטרלי במערכה הזו ויש לו מוכנות צבאית גבוהה להתערב בה במידת הצורך.
ב. חזבאללה שומר על עמימות בכל הקשור לקווים האדומים שלו כדי שלא לחשוף את כוונותיו בפני ישראל.
בינתיים הוא מאפשר לגופים פלסטינים בדרום לבנון כמו חמאס והג'יהאד האסלאמי לבצע התקפות נגד ישראל.
בחזבאללה מדגישים כי הארגון איננו חושש מהגעת נושאת המטוסים האמריקנית "ג'ראלד פורד" לאזור הים התיכון וכי ישראל איננה יכולה לשנות את אסטרטגיית "איחוד החזיתות" שביסס ציר ההתנגדות.
לדברי גורמים בארגון הגעת נושאת המטוסים האמריקנית לאזור איננה איום אלא מטרה חדשה "זוהי הזדמנות לנסות את הנשק החדש שלנו" אומרים בחזבאללה, היא עלולה להיות מותקפת כפי שארגון אלקאעדה תקף ב-2002 במפרץ עדן את המשחתת האמריקנית "קול" וכפי שחזבאללה תקף ב-2006 את ספינת חיל הים הישראלי "חנית" שהתקרבה לחופי לבנון.
נראה כי הכניסה של חזבאללה למלחמה תלויה הרבה ביכולת של חמאס לעמוד בפני המתקפה הקרקעית של צה"ל, חסן נצראללה לא יגרור שוב את לבנון למלחמה כפי שעשה ב-2006 אם לא נשקפת סכנה ממשית לשלטון חמאס ברצועת עזה.
סביר מאוד להניח שהוא ימשיך לעקוב אחר ההתפתחויות, עד שתתברר תמונת הקרב האמיתית ברצועת עזה, כדי להחליט אם הוא נכנס במלוא הכוח למלחמה כדי להציל את חמאס, להערכת גורמי ביטחון בכירים, בינתיים הוא ימשיך להטריד את ישראל בפעולות טרור לאורך גבול הצפון ולשמור על עמימות לגבי כוונותיו.