בשם המלחמה בישראל

העולם הערבי התעורר באיחור והכריז על חזבאללה כארגון טרור למרות שמהות הארגון הייתה ידועה לו זמן רב.
מדובר בהחלטה המשרתת את ישראל אך היא לא תצמצם את פעילות הטרור של חזבאללה הנתמך על ידי איראן.
מדינות ערב אזרו סוף סוף אומץ בשבוע שעבר וחשפו את האמת הידועה לכול אודות ארגוני חזבאללה וחמאס כי אין מדובר בארגוני "התנגדות" (מוקאוומה-בערבית) אלא בארגוני טרור המסתתרים תחת הסיסמא של "מלחמה בישות הציונית(ישראל)" כשלמעשה במרבית הזמן הם אינם עוסקים במלחמה בישראל אלא דווקא במלחמה במשטרים הערביים במטרה לזעזע את היציבות במדינות ערב באמצעות פעילות טרור.

בכך הם אינם שונים במאומה מארגון דאע"ש הפועל למען אותה המטרה.

לארגון חמאס יש אף אידיאלוגיה זהה לזו של דאע"ש, דהיינו, הקמת "ח'ליפות אסלאמית".

הוא רואה בהשתלטותו על רצועת עזה, בכוח ב2007, חלק מיישום האידיאולוגיה הזו והישג היסטורי של תנועת "האחים המוסלמים" שהוא חלק ממנה.

זו היא אחת הסיבות העיקריות שהוא איננו רוצה להתפייס עם תנועת פת"ח ולהתחלק עמה בשלטון, הוא רוצה לשמר את ההישג ההיסטורי שלו ואף להרחיבו לגדה המערבית.

החלטת הליגה הערבית כי חזבאללה הוא ארגון טרור היא חשובה, למעשה, ארגון חזבאללה היה מיום הקמתו ארגון טרור והאמת הזו הייתה ידועה למדינות ערב, החלטת הליגה הערבית להכריז עליו רשמית ככזה באה באיחור רב ולאחר שהגיעו מים עד נפש בעקבות המעורבות שלו במלחמה בסוריה והקמת תשתיות טרור במצרים, סעודיה, כווית ובחריין.

לאורך השנים ,מאז הקמתו, התנקש הארגון בחייהם של אישים רבים בזירה הפוליטית הלבנונית שהבולט בהם היה ראש ממשלת לבנון לשעבר רפיק אלחרירי שחוסל על ידי חזבאללה ב-2005.

מדובר בארגון טרור חזק שמנסה להשתלט על לבנון ואף הקים לשם כך "מדינה בתוך מדינה", העובדה שיש לו זרוע מדינית ונציגים בממשלת לבנון איננה מצליחה להסתיר את מהותו האמיתית ועיסוקו בטרור.

ארגון חזבאללה מקדם את האג'נדה הדתית-מדינית של איראן שהינה האפוטרופסית שלו בשם הסיסמא המזוייפת של המלחמה בישראל והגנה על לבנון, מדובר בתרמית גלוייה לעין, ישראל נסוגה מדרום לבנון מזמן והארגון הוא למעשה הזרוע הביצועית של איראן לייצוא המהפכה הח'ומיינסטית ולערעור יציבותן של מדינות ערב הסוניות.

בארגון חמאס חוששים עכשיו שהתקדים על הגדרתו של ארגון חזבאללה כארגון טרור ע"י הליגה הערבית יחול גם עליו בעקבות ההאשמות של שר הפנים במצרים כי הארגון סייע לתנועת "האחים המוסלמים" להתנקש בחיי התובע הכללי המצרי השאם ברכאת.

עד לפני כשנה, בתקופתו של מלך סעודיה הקודם עבדאללה בן עבד אלעזיז, היה ארגון חמאס עדיין ברשימת ארגוני הטרור של סעודיה.

גם לחמאס יש זרוע מדינית והארגון שולט בכל שטחה של רצועת עזה שעליה הוא השתלט בכוח ומקיים בה מעין אמירות אסלאמית.

הזרוע הצבאית של חמאס עדיין נתמכת על ידי איראן אך הנהגת התנועה הצטרפה, על רקע חילוקי דעות עם איראן בעניין המלחמה בסוריה,למחנה הסוני בראשות טורקיה, סעודיה וקטאר.

ארגון חמאס הפך למעשה לכלי טרור בשירותו של נשיא טורקיה רג'ב טייפ ארדואן, המשתייך לתנועת "האחים המוסלמים", שמשתמש בחמאס כדי לחסל חשבונות עם משטר א-סיסי.

 עפ"י שר הפנים המצרי את הקשר הטרוריסטי לחסל את התובע המצרי הכללי השאם ברכאת תכננו טורקיה, קטאר וחמאס.

 נשיא טורקיה ארדואן מנצל את חמאס ומנסה, באמצעות סיסמאות של סיוע לבעיה הפלסטינית, להשיג לטורקיה דריסת רגל ברצועת עזה כדי לנסות ולהקים מחדש את האמפריה העות'מאנית, מצרים הפכה לאויב של טורקיה, קטאר וחמאס.

בעוד משלחת של חמאס מבקרת במצרים כדי לנסות ולשכנע את גורמי הביטחון המצרים כי היא לא הייתה מעורבת בחיסולו של התובע הכללי המצרי, קוראת העיתונות המצרית הרשמית להנהגה המצרית להעניש את ארגון חמאס, ללמד אותו לקח ולהכשיל את הקשר שקשר עם טורקיה וקטאר נגד מצרים.

 

ארגוני חזבאללה וחמאס חטפו ממדינות ערב סנוקרת מדינית ותקשורתית שפוגעת בתדמיתן בזירה הערבית והבינלאומית וחושפת את פרצופם האמיתי באופן רשמי.

ההתפתחות הזו משרתת בתחום ההסברתי את ישראל למרות שבארגוני חזבאללה וחמאס חוששים כי ישראל עלולה לעשות בכך גם שימוש מבצעי כדי להצדיק הנחתת מכה צבאית מקדימה עליהם.

לפעמים מלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים, לקח לליגה הערבית ולמצרים זמן רב להחליט ולפרסם את ההודעות האלה נגד חזבאללה וחמאס אך בסופו של דבר האינטרסים שלהן גברו על חששותיהן והן יצאו למאבק פומבי בהם.

 אולם נראה שאיראן מעודדת מאוד מהחתימה על הסכם הגרעין , היא לא מתרגשת מהודעות הליגה הערבית ומצרים, הסימנים מעידים על כך שהיא איננה מתכוונת להפסיק ולהשתמש למטרותיה בחזבאללה והיא מנסה להתקרב מחדש לארגון חמאס כדי לרתום אותו שוב לצדה.

במציאות הזו,עם רוח גבית של איראן, חזבאללה וחמאס ימשיכו בפעולות הטרור שלהם, הסכנה לישראל ולמדינות ערב מצד הארגונים האלה לא חלפה.

הערה: הכותב הוא מזרחן ומנכ"ל רשות השידור לשעבר

אודות יוני בן מנחם

יוני בן מנחם הוא מזרחן, עיתונאי ומנכ"ל רשות השידור לשעבר. הוא בעל עשרות שנות ניסיון בעיתונות הכתובה והמצולמת. דרכו של בן מנחם בעולם המדיה החלה כמפיק של הטלוויזיה היפנית במזרח התיכון. לאחר מכן, הוא מילא תפקידי מפתח רבים בתקשורת הישראלית: מנכ"ל רשות השידור, מנהל רדיו קול ישראל, כתב לענייניי שטחים, כתב ופרשן מדיני, פרשן לענייני המזרח התיכון ועורך ראשי ומגיש התוכנית 'מגזין המזה"ת'. 

פוסטים אחרונים

הטוויטר שלי